Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pigmentfoltok ellen
  2022-06-05 23:01:13, vasárnap
 
  Ezek a legerősebb hatóanyagok pigmentfoltok ellen a bőrgyógyász szerint - Javítják a bőr tónusát
A bőrgyógyász elmondta, miért jelennek meg pigmentfoltok a bőrön, mik erősítik fel őket, és azt is, hogy mely hatóanyagok segítenek felvenni velük a harcot.

Sok nő számára hoznak kellemetlenséget a melegebb hónapok: az egyre erősebb napsugarak előcsalogatják a sötét foltokat az arcon. Megfelelő fényvédelemmel és különleges hatóanyagokkal azonban felvehetjük a harcot a jóindulatú, de nem túl tetszetős elváltozásokkal szemben.

Asztalos Gabriella, a Helia-D bőrgyógyász szakértője szerint van pár szuper hatóanyag, amelyeket érdemes beütemezni a bőrápolási rutinunkba, ha halványítani szeretnénk a foltokat: ilyenek többek között a peptidek, a fehérítő hatású azelainsav és a B3 vitamin is.

A pigmentfoltok kialakulásának okai:
A nap káros sugarai
Sokan nem tudják, hogy ugyanaz az anyag felel bőrünk ragyogó barnaságáért, mint az esztétikai problémát jelentő foltokért: a melanin sötét pigment, amely a napsütés hatására termelődik, és elsődleges feladata megvédeni bőrünket a nap káros sugaraival szemben. Ha a bőr valahol károsodik, ott több melanin termelődik, szeplők, májfoltok és egyéb elszíneződések jelennek meg, amelyek a borongósabb hónapokban kevésbé látszanak, vagy eltűnnek, tavasszal azonban újra előjönnek.

A bőrelváltozás egyik leggyakoribb oka a túlzásba vitt napozás - hívja fel a figyelmet dr. Asztalos Gabriella. A Helia-D bőrgyógyász szakértője szerint a bőr nem felejt, a fiatal kori leégések, a napvédő nélküli barnulások összeadódnak, növekszik a szeplők száma, mérete, különösen a napnak jobban kitett helyeken: az arcon, a karon, a dekoltázson, a vállakon és a kézfejen. Minden további direkt és fényvédelem nélküli napozás ráadásul tovább ronthat a helyzeten.

Hormonális változások, gyógyszerek, betegségek
A nap azoknak a foltoknak sem kedvez, amelyek más okból keletkeznek. A nőknél gyakoribb a hormonális változások következményeképpen kialakuló melasma, ismertebb nevén májfolt. Sok esetben a terhesség, a fogamzásgátló-szedés, a menopauza alatti hormonegyensúly-felborulás tehető felelőssé a barna foltok megjelenéséért. A májfoltok az öregedéssel járó hormonváltozások nyomán is kialakulhatnak, ez ugyanakkor nagyban függ az öröklött adottságoktól és az életmódtól. Egyes gyógyszerek (például antibiotikumok) szedésekor is fényérzékennyé válhat a bőrünk, ami szintén túlzott melanintermelésre hajlamosíthat.

- Hegesedéssel járó bőrbetegségek, gyulladások, csípések, horzsolások, égések és egyéb sérülések helyén nagyobb eséllyel alakul ki hiperpigmentáció, így érdemes ezeket a területeket jobban védeni a naptól - mondja a szakember hozzátéve, hogy a bőr hámlasztása, illetve lézeres szépészeti beavatkozások után is besötétedhet a napoztatott bőr.

Genetika, életmód, bőrápolási rutin
Az elváltozások színe, száma, mérete nagyon változatos, a sötét bőrű embereknél nagyobb a hiperpigmentáció kockázata, a világosabb bőr pedig könnyebben károsodhat a nap által, de a genetikának, életmódunknak, szerzett betegségeinknek és a szépségápolási rutinunknak is nagy szerepe van abban, hogy mennyire lesz foltos a bőrünk az évek múlásával.

A tavasz első napsugarai is már előcsalogathatják az - egyébként ártalmatlan - bőrhibákat, a száraz, fakó bőrön pedig még inkább látszanak az elszíneződések, így a fényvédelem mellett különösen fontos a megfelelő hidratáltság is.

Pigmentfolt-halványító összetevők
Ma már számos, kifejezetten bőrproblémákra, foltokra megoldást ígérő termék van a piacon, azonban a választásnál mindig érdemes először az összetevőkre helyezni a hangsúlyt. Asztalos Gabriella szerint a megfelelő peptideket tartalmazó készítmények képesek megakadályozni a pigmentációs folyamatokat, a fehérítő hatású azelainsav, illetve a niacinamid, azaz a B3-vitamin pedig halványíthatja a pigmentfoltokat, javítja a bőr tónusát, és még a ráncokat is csökkentheti.

- A bőrproblémák kezelésén túl a stabil napi rutin és a rendszeres fényvédelem is nagyon fontos a bőr szépségének, valamint fiatalosságának minél további megőrzéséhez - hangsúlyozza a szakember.

A bakuchiol igazi csodaszer a bőrápolásban

A bakuchiol a retinolhoz hasonló szuperhatóanyag, mégsem ismert olyan széles körben. Pedig pigmentfoltok, ráncok és pattanások ellen is beválik, így érdemes kipróbálni.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: hiperpigmentáció, hormonváltozások, kellemetlenséget, elváltozásokkal, betegségeinknek, szuperhatóanyag, fiatalosságának, pigmentfoltokat, hormonegyensúly, elszíneződések, kialakulhatnak, kialakulásának, hatóanyagokkal, fényvédelemmel, antibiotikumok, fényérzékennyé, megakadályozni, halványíthatja, bőrproblémákra, szépségápolási, előcsalogatják, megjelenéséért, hajlamosíthat, fogamzásgátló, pigmentfoltok, életmódunknak, beavatkozások, adottságoktól, bőrbetegségek, bőrelváltozás, összeadódnak, folyamatokat, halványítani, megőrzéséhez, bőrproblémák, csökkentheti, legerősebb hatóanyagok, bőrgyógyász szerint, bőrgyógyász elmondta, melegebb hónapok, egyre erősebb, sötét foltokat, bőrápolási rutinunkba, fehérítő hatású, pigmentfoltok kialakulásának, anyag felel, esztétikai problémát, melanin sötét, napsütés hatására, borongósabb hónapokban, bőrelváltozás egyik, túlzásba vitt, Asztalos Gabriella,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy bizonyos határt  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Sose bánj semmit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem méltó hozzád  Boldog születésnapot a ma ünne...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép napot kívánok  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png kutya  Png kutya  Akarat  Png lepke  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Akik bántanak téged  Png csokor  Hazára minden embernek szükség...  A Megváltó szolgálatában  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Png fotel  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Erdőn  Hogy lehet megtartani  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Garai Gábor - Takarítás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Makszim Gorkij gondolata  Sokan azt tartják  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
legerősebb hatóanyagok, bőrgyógyász szerint, bőrgyógyász elmondta, melegebb hónapok, egyre erősebb, sötét foltokat, bőrápolási rutinunkba, fehérítő hatású, pigmentfoltok kialakulásának, anyag felel, esztétikai problémát, melanin sötét, napsütés hatására, borongósabb hónapokban, bőrelváltozás egyik, túlzásba vitt, fiatal kori, napvédő nélküli, szeplők száma, napnak jobban, nőknél gyakoribb, hormonális változások, menopauza alatti, barna foltok, öregedéssel járó, öröklött adottságoktól, területeket jobban, szakember hozzátéve, elváltozások színe, sötét bőrű, hiperpigmentáció kockázata, szépségápolási rutinunknak, évek múlásával, tavasz első, fényvédelem mellett, megfelelő hidratáltság, választásnál mindig, összetevőkre helyezni, megfelelő peptideket, pigmentációs folyamatokat, bőrproblémák kezelésén, stabil napi, rendszeres fényvédelem, bakuchiol igazi, retinolhoz hasonló, hiperpigmentáció, hormonváltozások, kellemetlenséget, elváltozásokkal, betegségeinknek, szuperhatóanyag, fiatalosságának, pigmentfoltokat, hormonegyensúly, elszíneződések, kialakulhatnak, kialakulásának, hatóanyagokkal, fényvédelemmel, antibiotikumok, fényérzékennyé, megakadályozni, halványíthatja, bőrproblémákra, szépségápolási, előcsalogatják, megjelenéséért, hajlamosíthat, fogamzásgátló, pigmentfoltok, életmódunknak, beavatkozások, adottságoktól, bőrbetegségek, bőrelváltozás, összeadódnak, folyamatokat, halványítani, megőrzéséhez, bőrproblémák, csökkentheti, elváltozások, készítmények, választásnál, kifejezetten, hidratáltság, leggyakoribb, barnaságáért, hangsúlyozza, összetevőkre, pigmentációs, besötétedhet, bőrápolásban, hegesedéssel, hámlasztása, genetikának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5154
  • e Hét: 13936
  • e Hónap: 45422
  • e Év: 250123
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.