Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kombucha – Az “Isteni gomba”
  2022-06-18 23:40:40, szombat
 
  Kombucha - Az "Isteni gomba"

Az élő táplálék, amely szervezetünk egyensúlyát fenntartja

A teagomba ősrégi népi- és házi szer. A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik. Talán nem véletlenül, hiszen számos betegségre, egészségügyi problémára jelenthet gyógyírt fogyasztása. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha gyógyító szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak. Az első feljegyzések Kínából az időszámításunk előtti 221-ből ismeretesek, ahol "Mennyei teaként", sőt “Az örök élet itala"-ként említik.

Nevei: mandzsúriai kombucha gomba, kirgiz tea, Kombuchal, Gerbstoffe, Combucha, Kum-Cha, Fungus japonicas, Fungojapon, Indo-Japanese tea fungus, Pichia fermentans, Cembuya orientalis, Combuchu, Tschambucco, Volga spring, Mo-gu, Champignon de longue vie, Tea kvas, Teakwass, Kwassan, Kargasok, Kocha kinoko.

Mint látjuk, a kombucha gombának és a belőle erjesztett italnak nagyon sok neve van. Ezek közül talán legismertebb a kirgiz tea. Ez az elnevezés onnan ered, hogy egy japán hölgy kb. 60 évvel ezelőtt Kirgíziába látogatott, és megdöbbentette, hogy milyen sok, 100 évnél idősebb ember él ott. Még inkább meglepte, hogy a 80 év feletti asszonyok arcán is alig látott ráncot. Megpróbálta a titkot megfejteni, és ennek során feltűnt neki, hogy szinte minden házban (fiatalok és öregek egyaránt) naponta legalább 3 dl kombucha teát fogyasztottak.

A kombuchában található az egyik leghasznosabb méregtelenítő a glükuronsav. Vizelethajtó szerként is kiváló, különösen ödémák esetén. Élénkíti a mirigyrendszer működését. Folyamatos fogyasztása meghosszabbítja az életkort. Normál értéken stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít, oldja a stresszt. Természetes antibiotikum hatású, enyhíti a gyulladásokat, az asztmás köhögést, segít a váladék feloldásában. Csökkenti a koleszterinszintet, rugalmasabbá teszi az erek falait, enyhíti az érgyulladás fájdalmait. Tisztítja a vért, kedvező hatást fejt ki a vese, a máj, az epehólyag működésére. Anyagcserezavarok, korai érelmeszesedés, fáradékonyság, rossz koncentrációs képesség, sőt potenciazavarok esetében is jó hatású.

A Kombucha alábbi hatásait figyelték meg
Az életminőség jelentős javulása, felszabadult közérzet, tökéletes emésztés, fizikai- és szellemi frissesség. Idősebb korban javul a mozgékonyság és az aktivitás.

A kombuchagomba-teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják. A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkenti a ráncok képződését, segít megőrizni a fiatalságot. Megelőzi a rák kialakulását, amit szovjet rákkutatók vizsgálatai igazoltak. Szibéria legszennyezettebb területein, ahol a kálium, ólom, higany és azbesztszennyezés jelentős, találtak olyan falvakat, ahol az emberek immunisak voltak a rákmegbetegedésre, ugyanakkor a környéken országosan a legrosszabb a rákstatisztika. Solikamszk és Bereznyiki körzetében viszont nem tudtak rákos eseteket regisztrálni, a talált néhány emberről kiderült, hogy máshonnan költöztek oda. Ezen a két területen rendszeresen isszák az emberek az ún. "tea kvass"-t, vagyis a kombucha teát.

A tea gyógyítja az ízületi gyulladást, enyhíti az izomfájdalmakat, stabilizálja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít. Oldja a stresszt, orvosolja a gyomor- és bélpanaszokat, tisztítja a vért, erősíti a vesét, oldja az epe- és vesekövet. Csökkenti a koleszterinszintet, és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat. Segít a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Segít az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így például az allergián. Enyhíti a menopauza tüneteit. Megakadályozza a kopaszodást, elősegíti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint visszaszínezi az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.

A tea fogyasztásánál figyelni kell arra, hogy fokozatosan növeljük az adagot, mert a hirtelen elfogyasztott nagyobb mennyiség például hasmenést okozhat. Napi hat evőkanállal kezdjük. a kombuchával végzett kúra kezdetén minden kellemetlen érzés elkerülhető, ha sok vizet iszunk. Így a távozni akaró méreganyagok hamarabb kiürülnek. Csupán az első néhány napon kell óvatosabbnak lenni, de amint a szervezet megszokta, akár literszám is fogyasztható. Ha nem konkrét megbetegedésre fogyasztjuk, 2-3 dl-t ihatunk naponta: egy deciliter reggeli előtt az emésztőrendszer tisztítására, és egy-egy decilitert ebéd és vacsora után az emésztés elősegítésére. Nagyobb folyadékvesztésnél, forró nyári napokon, nagyobb fizikai megterheléseket követően, ásványvízzel fele-fele arányban hígítva, ennek többszöröse is fogyasztható. Ha konkrét betegséget akarunk kezelni, napi 3×1 dl-t ajánlunk és a javasolt időszak 3-6 hónap. 1 hónap szünetet követően újra kezdhetjük a kúrát.

A bőrön lévő kiütésekre külsőleg is használják a teát. Gyógyítja a keléseket, hólyagos fertőzéseket. Égési sebekre, felégésekre, nagyfokú fáradtságra, kínzó fájdalmak enyhítésére javasoljuk a pakolást, borogatást. Frissítő fürdőbe (max. 35 fokos vízbe) 2-3 l teát kell önteni. Javasolt fürdési idő 30-35 perc. Nyitott sebbe a tea ne kerüljön!

Olyankor, amikor az emberek keveset mozognak, ülő foglalkozásuk van, rendszertelenül étkeznek és sok olyan szénhidrátot fogyasztanak, amelyeknek csak kalóriatartalmuk van, de vitaminokat és ásványi sókat nem tartalmaznak, a belek eltunyulnak, oxidációs folyamatok indulnak el, amelyek a méreganyagok felhalmozódásához vezetnek, a zsírszövet lerakódásának kedveznek.

A kombucha azonkívül, hogy az intenzívebb anyagcsere miatt lebontja a zsírszövetet, a belek mozgásait is felgyorsítja, így a tápanyagfölösleg nem marad tovább a belekben, hanem kiürül. Ez az oka, hogy kombucha fogyasztásnál gyakoribb a széklet. Ha kombuchával fogyókúrázunk, akkor megmarad az evés öröme, nem kell számolnunk a magunkhoz vett kalóriákat. Egy dologra azért figyelnünk kell, a rendszeres fizikai mozgásra, mert ezzel együtt hat tökéletesen a kombucha, mint "fogyasztószer".

A B-vitamin-komplexet "szellemi vitaminnak" vagy "energia vitaminnak" is nevezik. Mivel a kombuchagomba-tea teljes és tökéletes B-vitamin-komplex forrás, ezért a szellemi munkát végzőknek és a stresszes körülmények között élőknek különösen hasznos a rendszeres fogyasztása. A kombucha javítja a tápanyag felszívódását és felerősíti az anyagcsere lebontási folyamatait. Ennek az eredménye, hogy a zsírszövet természetes módon elég. A jobb anyagcsere folytán az energiaforrások hatékonyabb kihasználása válik lehetővé. Többlet energiát ad azáltal, hogy az energiakészletünk jobban hasznosul.

A legfontosabb hatóanyagok és hatásaik
Tejsav: a belek pH-jának fontos szabályozója.

Dextrogyral: rákellenes vegyület. A kötőszövetnek van rá szüksége, hogy a rákos burjánzást megakadályozza. A papayás K-teában megtalálható még a longicin és a goniothalamicinone, ezek a rákos sejtek bizonyos csoportjainak szelektív sejtmérgei, a hasnyálmirigy rákos megbetegedése esetében például milliószor hatékonyabb, mint a jelenleg használt adriamycin.

Glükuronsav: a máj fő méregtelenítője, amely a májban hozzákapcsolódik a szervezet számára káros mérgekhez, legyen az környezeti vagy metabolikus eredetű. Ha a mérgek egyszer már hozzákapcsolódtak a glükuronsavhoz, akkor már nem kerül vissza a szervezetbe, hanem kiválasztódik a vizelettel és verejtékkel. Egy megfelelő mennyiségű glükuronsavat termelő egészséges máj kritikus állapotba kerül, ha hirtelen a környezetből vagy a dohányzás, szeszes ital, antibiotikumok, kábítószerek, gyógyszerek lebontása során nagyobb mennyiségű mérget kap feldolgozásra. Akárhogy is nézzük, fájdalmasan nyilvánvaló, hogy a máj méregtelenítését a modern életvitel mellett támogatni kell. Ebben pedig a kulcsszerepet játszó glükuronsav pótlása áthidalhatatlannak tűnik. A kombucha pótolhatatlannak látszik ennek a kérdésnek a megoldásában, ugyanis egy liter kombucha teában a glükuronsav és származékainak a mennyisége meghaladja a 25 grammot. Ez az eddig ismert legmagasabb érték a természetes élelmiszerek között. Vagyis: méregtelenítésre a legjobb.

Hialuronsav: az immunválaszok szabályozásának magas szintű képviselője. Először a szem csarnokvízéből különítették el. Fontos biológiai szerepe van: a kötőszövetek gélszerű alapanyagának jelentős része hialuronsav. Nagy viszkozitása folytán az ízületek működésénél a "kenőanyag" szerepét tölti be.

Chondroitinszulfát: fontos poliszacharid, a porc, az ín, a szemben lévő folyadék fontos alkotórésze, a vér alvadását gátló termékre, a heparinra is hatással van

Ezt "A kombucha haszna" listát Beverly Ferguson állította össze. Az egész világból 700 embernek a tapasztalatait és híradásait gyűjtötte össze, akik a Kombucha levelező listán naponta megbeszélik kombuchas tapasztalataikat. Itt ennek a kérdőíves felmérésnek az eredményeit olvashatják. A kombuchával elért eredmények (haszon) az emberek személyes megfigyeléseire alapulnak, azért ezeket nem lehet általánosítani. Az eredmény mindenkinél másban nyilvánulhat meg.

Remek ital
Igen megjavítja az ember közérzetét
Erősebb haj
Energiaszint emelkedése
Segített osteoarthritis esetén
Óriási beszédtéma!
Segített asztmánál
Nagyon érdekes emberekkel ismerkedtem meg általa
Stressz ölő
Nyugtató
Növekedett a potencia és a libidó
Szabályozta a bélműködést
Gyógyította a Candida burjánzását
Segítette az emésztést - különösen tejérzékenységnél
Igen jóízű (az ember többé nem szeretne lemondani a kombucháról)
Megszüntetette vagy csökkentette a lázhólyagokat
A lábak vérellátása javult a vénákban
A bőr kitisztult és szebb lett
Jó hajöblítő
A fájdalmas menstruációs görcsöket megszüntette
Kiválóan alkalmas arcmaszknak
Segített a köszvényes panaszaimnál
Csökkentette és stabilizálta a vérnyomást
Megakadályozta és gyógyította a hólyagfertőződést
Enyhítette a carpal tunnel szindrómát
Meggyógyította a furunkulusokat és a staphylo fertőzést a bőrön
Megakadályozta a gyulladásos keléseket a szájban
Segített ekcémánál és pikkelysömörnél
Háztartási tisztítóként is lehet alkalmazni: eltünteti a zsírfoltokat, tisztítja a sütőt, fürdőszobacsempét, ablakot, réztárgyakat
Gyorsabban nőtt a haj és a köröm
Növelte az energiát
Megszüntette a lábujjak gombásodását
Nagyon kellemes érzést nyújtott: a jó közérzetet!
Segített egy korosodó asszonynak, hogy fiatalabbnak érezhesse magár és fiatalosabban nézzen ki
Segített az arthritis-ben szenvedőkön
Méregtelenítette a szervezetet
Enyhítette a leégést
A méhcsípések okozta fájdalmat és duzzanatot megszüntette
Néhányan arról adnak hírt, hogy alkohol utáni vágyuk csökkent és kevésbé érzik magukat feszültnek
Legyőzte az influenzát és megfázásokat
A berepedezett ajkak sokkal gyorsabban meggyógyultak, ha kombuchával beecsetelték
Kombucha gombával minden lehetséges panaszra lehetett borogatást készíteni
Ősz haj néhány embernél visszanyerte eredeti színét
Javult a látás

Az ember szervezetében szimbiózisban élő közel 400 féle baktériumtörzs állapota a legközvetlenebbül hat egészségünkre. Ezek az élő, jótékony mikroorganizmusok, a bélflórát alkotó probiotikumok, szervezetünkben egyensúlyi állapotban vannak, amelyet külső hatások révén könnyen felboríthatunk. Ezek közül a legjelentősebb tényező az élő táplálékok hiánya étrendünkből, az antibiotikumokkal szennyezett étkek, gyógyszerek fogyasztása, a kemoterápia, a radiológiai kezelések és a stressz. Az egyensúly felborulásának következményeként néhány káros baktérium, vagy gomba elszaporodhat a jótékony baktériumok kárára, amelynek jelei a táplálkozást követő gyengeség, puffadás, felszívódási problémák, emésztési zavarok, állandó fáradtság, az ellenálló képesség csökkenése, bőrproblémák, hajhullás, korpásodás és az allergiás reakciók. A Candidás fertőzések kialakulásának oka, hogy a szervezetbarát élő baktériumok lassan kipusztulnak és helyüket a kórokozók foglalják el. Az immunanyagok 70%-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését. A megsérült bélflóra regenerálását probiotikus tejsavbaktériumokkal támogathatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: súlycsökkenésben, méregtelenítette, immunrendszerünk, méregtelenítését, tapasztalataikat, méregtelenítésre, hozzákapcsolódik, tápanyagfölösleg, pótolhatatlannak, kalóriatartalmuk, szabályozásának, meghosszabbítja, szervezetünkben, energiaforrások, rendszertelenül, megterheléseket, izomfájdalmakat, megfigyeléseire, méregtelenítője, emésztőrendszer, potenciazavarok, pikkelysömörnél, általánosítani, megakadályozza, felborulásának, kialakulásának, mirigyrendszer, fogyasztásánál, felboríthatunk, szervezetbarát, megdöbbentette, glükuronsavhoz, tapasztalatait, méregtelenítik, osteoarthritis, érelmeszesedés, teagomba ősrégi, kombucha teát, halhatatlanság italának, kombucha gyógyító, első feljegyzések, időszámításunk előtti, örök élet, kombucha gombának, belőle erjesztett, elnevezés onnan, japán hölgy, titkot megfejteni, kombuchában található, egyik leghasznosabb, mirigyrendszer működését, asztmás köhögést, Beverly Ferguson,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy és kis csodák  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Kertem  Szabó T. Anna - Pitypang  Jó nap volt  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Latinovits Zoltán tollából  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Egy barátság története  Az ember  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Márai Sándor tollából  Isten hűségének mértéke  Jánosházy György: Fogd a kezem  képre írva  jó reggelt  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy gondolat  Sík Sándor - Ha jő a perc  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Egy barátság története  A gyulladáscsökkentő és csonte...  James Allen  Magamnak  képre írva  József Attila - Kopogtatás nél...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  A pitypang legendája  Anyák napjára  40 felett  Alvó cica  Tavaszi este  Megígért békesség  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szívek  Emlékezz  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
teagomba ősrégi, kombucha teát, halhatatlanság italának, kombucha gyógyító, első feljegyzések, időszámításunk előtti, örök élet, kombucha gombának, belőle erjesztett, elnevezés onnan, japán hölgy, titkot megfejteni, kombuchában található, egyik leghasznosabb, mirigyrendszer működését, asztmás köhögést, váladék feloldásában, erek falait, érgyulladás fájdalmait, epehólyag működésére, életminőség jelentős, szervezet működését, teljes szervezetet, ráncok képződését, emberek immunisak, környéken országosan, talált néhány, ízületi gyulladást, zsírszövetek lebontásában, immunrendszer gyengeségéből, menopauza tüneteit, erősebb hajszálak, hirtelen elfogyasztott, kombuchával végzett, távozni akaró, első néhány, szervezet megszokta, deciliter reggeli, emésztőrendszer tisztítására, emésztés elősegítésére, javasolt időszak, bőrön lévő, emberek keveset, belek eltunyulnak, méreganyagok felhalmozódásához, zsírszövet lerakódásának, kombucha azonkívül, intenzívebb anyagcsere, belek mozgásait, evés öröme, magunkhoz vett, dologra azért, rendszeres fizikai, kombuchagomba-tea teljes, szellemi munkát, stresszes körülmények, rendszeres fogyasztása, kombucha javítja, tápanyag felszívódását, anyagcsere lebontási, zsírszövet természetes, jobb anyagcsere, energiaforrások hatékonyabb, energiakészletünk jobban, legfontosabb hatóanyagok, belek pH-jának, rákos burjánzást, papayás K-teában, rákos sejtek, hasnyálmirigy rákos, jelenleg használt, májban hozzákapcsolódik, szervezet számára, környezeti vagy, mérgek egyszer, megfelelő mennyiségű, környezetből vagy, modern életvitel, kulcsszerepet játszó, kombucha pótolhatatlannak, liter kombucha, mennyisége meghaladja, eddig ismert, természetes élelmiszerek, immunválaszok szabályozásának, szem csarnokvízéből, kötőszövetek gélszerű, ízületek működésénél, szemben lévő, kombucha haszna&#8221, egész világból, kérdőíves felmérésnek, eredményeit olvashatják, kombuchával elért, emberek személyes, eredmény mindenkinél, ember közérzetét, emésztést &#8211, ember többé, lábak vérellátása, fájdalmas menstruációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.