Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fokhagymatea csökkenti az érelmeszesedés kockázatát
  2022-06-23 18:54:01, csütörtök
 
 



Hazánkban az egyik legkedveltebb zöldség nem más mint a fokhagyma. Fogyaszthatjuk nyersen, párolva, és nagyon sok ételnek varázsolja kellemesebbé az ízét. Sokan azonban nem ehetik nyers formában a kellemetlen tünetek miatt. Számukra lesz hasznos ez a cikk, ugyanis most a fokhagymateáról és annak pozitív hatásairól lesz szó. Mutatjuk is, milyen előnyei vannak a fokhagymateának.

A fokhagyma nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Részt vesz az immunrendszer megerősítésében, segít leküzdeni a fertőzéseket és az emésztőrendszer működésére is nagyon jó hatással van.

A fokhagymatea hasznos lehet a szív egészségére nézve, ugyanis allicinben gazdag. Ez egy olyan vegyület, amely segíthet megakadályozni az érelmeszesedés kialakulását és ezzel megelőzhetővé válnak a szív- és érrendszeri megbetegedések. A fokhagymatea elősegíti a jobb vérkeringést, csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és ezzel csökken a plakk-képződés folyamata az artériákban, ami ismét a szív és az érrendszer egészségét biztosítja.

A fokhagymában található allicin gombaellenes, antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a hatások segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben, illetve nemcsak a kórokozóktól védelmezik az immunrendszert, hanem a különféle fertőzések és betegségek kialakulásától is.

A fokhagymatea rákmegelőző tulajdonságokkal is rendelkezik. Kutatások is folytak a fokhagymateával kapcsolatban. Megállapításra került, hogy azoknál a személyeknél volt kisebb az emlődaganat és a gyomordaganat kialakulásának a kockázata, akik rendszeresen fogyasztottak fokhagymából készült teát.

A fokhagymatea a légzőrendszer működését és egészségét is javítja. Ne csak télen fogyasszuk, habár az tény, hogy a téli betegségek ellen is nagyon hatásos a fokhagyma. Ilyen például a köhögés, a torokfájdalom, az arcüreggyulladás és a láz.

A fokhagymatea a fogyásban is a segítségünkre lehet, ugyanis fokozza a zsírégetést, felgyorsítja az anyagcserét és elnyomja az étvágyat.
Hogyan készítsük el a teát?
Tegyünk fel 2-3 dl vizet forrni, adjunk hozzá 2-3 gerezd fokhagymát, majd zárjuk el a tűzhelyet. Hagyjuk állni 5 percig a teát, majd szűrjük le. Citromlével és mézzel is ízesíthetjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, arcüreggyulladás, fokhagymateáról, emésztőrendszer, fokhagymateával, megerősítésében, antibakteriális, fokhagymateának, érelmeszesedés, megállapításra, kialakulásának, fogyaszthatjuk, kialakulásától, megakadályozni, immunrendszert, megbetegedések, megelőzhetővé, immunrendszer, fogyasztottak, torokfájdalom, segítségünkre, legkedveltebb, gyomordaganat, légzőrendszer, fokhagymatea, gombaellenes, vérkeringést, fokhagymában, kórokozóktól, kialakulását, személyeknél, fertőzéseket, felgyorsítja, ízesíthetjük, fokhagymából, rendszeresen, egyik legkedveltebb, kellemetlen tünetek, fokhagyma nagyon, immunrendszer megerősítésében, emésztőrendszer működésére, fokhagymatea hasznos, szív egészségére, olyan vegyület, érelmeszesedés kialakulását, fokhagymatea elősegíti, jobb vérkeringést, plakk-képződés folyamata, érrendszer egészségét, fokhagymában található, hatások segítenek, szabad gyökök,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Akarat  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Alázat  Szívem  Alvó cicák  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy lelki imádság  Nem számIt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Fekete-erdő desszert  A Megváltó szolgálatában  Németh László tollából  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Egy lelki imádság  Lóhere  Kövesd a cowboyt!  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  Facebookon kaptam  Png cica  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Mindig jusson idő nevetni  s immár én is felragyogva, ért...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem számIt  Rátalálsz  Az engedelmesség miért nem vál...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Alázat  Szívem tiéd  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes délutánt kívánok  Boldog születésnapot a ma ünne...  Soha ne kedvezz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
egyik legkedveltebb, kellemetlen tünetek, fokhagyma nagyon, immunrendszer megerősítésében, emésztőrendszer működésére, fokhagymatea hasznos, szív egészségére, olyan vegyület, érelmeszesedés kialakulását, fokhagymatea elősegíti, jobb vérkeringést, plakk-képződés folyamata, érrendszer egészségét, fokhagymában található, hatások segítenek, szabad gyökök, kórokozóktól védelmezik, különféle fertőzések, fokhagymatea rákmegelőző, fokhagymateával kapcsolatban, személyeknél volt, gyomordaganat kialakulásának, légzőrendszer működését, téli betegségek, segítségünkre lehet, tulajdonságokkal, arcüreggyulladás, fokhagymateáról, emésztőrendszer, fokhagymateával, megerősítésében, antibakteriális, fokhagymateának, érelmeszesedés, megállapításra, kialakulásának, fogyaszthatjuk, kialakulásától, megakadályozni, immunrendszert, megbetegedések, megelőzhetővé, immunrendszer, fogyasztottak, torokfájdalom, segítségünkre, legkedveltebb, gyomordaganat, légzőrendszer, fokhagymatea, gombaellenes, vérkeringést, fokhagymában, kórokozóktól, kialakulását, személyeknél, fertőzéseket, felgyorsítja, ízesíthetjük, fokhagymából, rendszeresen, kapcsolatban, kellemesebbé, egészségére, rákmegelőző, emlődaganat, zsírégetést, anyagcserét, citromlével, rendelkezik, küzdelemben, koleszterin, artériákban, antioxidáns, érrendszeri, kellemetlen, betegségek, működésére, egészségét, fogyasszuk, fertőzések, védelmezik, érrendszer, hatásairól, allicinben, biztosítja, varázsolja, tápanyagot, fokhagymát, hazánkban, segítenek, fokhagyma, található, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2543
  • e Hét: 4681
  • e Hónap: 36167
  • e Év: 240868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.