Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus abszolút hatalma a halál felett
  2022-07-20 22:54:59, szerda
 
  Jézus abszolút hatalma a halál felett

Textus: János 11,4-6


Gulag kifejezés alatt a sztálini Szovjetunió egészét behálózó kényszermunkatábor-rendszert értjük. A táborokban a sztálini politika bel- és külföldi ellenzőit, hadifoglyokat, más ürüggyel (pl. ,,kulákság) vagy véletlenszerűen elhurcolt polgári lakosokat kemény fizikai munkára fogták, napi 10-12 órát dolgoztatták őket, miközben élelem- és egészségügyi ellátásukról alig gondoskodtak.
A munka többnyire kétkezi munka volt, például fákat kellett vágni, hogy vasúti síneket készítsenek, azokat és síneket kellett cipelni, hogy vasutat építsenek, földet kellett ásni és mozgatni, hogy csatornákat építsenek, sziklát kellett törni a kőbányákban, hogy utakat építsenek, stb., stb. De volt amikor a munka amit velük végeztettek semmit nem ért. Volt amikor néhány foglyot arra utasítottak, hogy köveket szállítsanak egyik helyszínről a másikra, majd másnap azt mondták nekik, hogy szállítsák vissza őket oda, ahol eredetileg voltak. Ez napról napra így ment. Kemény munka volt, és mindez a semmiért. Azt hiszem, a táborparancsnok azzal próbálta megtörni őket, hogy megmutatta nekik helyzetük reménytelenségét és értelmetlenségét.

Vannak ilyen dolgok. Értelmetlenek és hiábavalóak. A szenvedő emberek gyakran nem látják semmi értelmét a szenvedésüknek. Azt gondolják, hogy értelmetlen, és mivel rendkívül fájdalmas, nem látják értelmét annak, hogy tovább éljenek. Az egzisztenciális filozófusok még tovább mennek, és azt mondják, hogy nemcsak a szenvedés értelmetlen - hanem minden értelmetlen.

Igaz, hogy az élet rendkívül nehéz lehet. A betegség gyakran nagy szenvedéssel jár, amely gyakran látszólag hiábavalónak tűnik. A bűn valóban összezavarta ezt a világot, és a nyomorúság és a reménytelenség mindenütt jelen van körülöttünk.

De az egyik nagyszerű dolog, amit az igeszakaszunk megmutat nekünk, az az, hogy

Jézus földi eljövetele mindent megváltoztatott.

Jézuson keresztül Isten a világ legrosszabb dolgait fogja, és teljesen felforgatja azokat. Jézus fogja a betegséget és a halált, amelyeket a Sátán arra akar használni, hogy kárt tegyen bennünk és elpusztítson minket, és teljesen a feje tetejére állítja őket, és arra használja őket, hogy azok legyenek azok az eszközök, amelyeken keresztül a legnagyobb áldás - az örök élet - eljut hozzánk.

Az igeszakaszunk azt is megmutatja nekünk, hogy Jézusnak teljes és korlátlan hatalma van a halál felett, a halál felett a maga teljességében. Amikor Jézus meghallotta, hogy barátja, akit szeretett, beteg, nem sietett olyan gyorsan, ahogy csak tudott, hogy meglátogassa. Nem, két napot várt, mielőtt elment volna. Hogy miért? Nem tudjuk biztosan, de lehet, hogy azért, hogy

Megmutassa a halál feletti abszolút hatalmát.

Lehet valaki a világ legjobb orvosa, és ha egy beteg szobájába hívják, és a beteg halott lenne, úgy értem, tényleg halott - akkor semmit sem tudna tenni. Ha a beteg majdnem halott lenne, például ha a szíve akkor állna meg, lehet, hogy az orvos képes lenne újraéleszteni, és defibrillátorral beindítani a szívét, és visszahozni az eszméletét. De ha a férfi szíve már egy ideje meglenne állva - sem az újraélesztés, sem a defibrillátor nem tehetne semmit. Azt olvastam, hogy a legtöbb esetben legalább 20 percig kell újraéleszteni a halottat, de ha nincs eredmény, akkor 40 percnél tovább nem szabad folytatni.

Talán Jézus azért várt, hogy Lázár feltámasztása még meghökkentőbb legyen. Jézus akkor támasztotta fel a naini özvegyasszony fiát, amikor éppen temetni készültek. Pedig csak néhány órája volt halott. Lázár azonban már négy napja halott volt, amikor Jézus megérkezett. Mire Ő megérkezett, Lázár már valóban halott volt. Négy nap telt el. Semmi kétség nem volt afelől. Lázár halott volt. Nem volt kómában. Nem volt a sírban, közel a halálhoz. Nem. Teljesen halott volt.

R. Kent Hughes: ,,"Mire Urunk Betániába érkezett, már a negyedik nap volt, az a nap, amikor a gyász szertartása elérte a csúcspontját, mert a test oszlásnak indult, és nem volt remény".

Jézus a halál feletti teljes hatalmát mutatta be. Lázár halála nem volt olyan drámai, mint a csontok életre keltése a kiszáradt csontok völgyének történetében. Ott csak száraz csontok voltak, a csontok összeálltak, inak alakultak ki, hús és bőr jelent meg, és lélek ment beléjük, és a hatalmas sereg életre kelt. De Jézus, aki feltámasztotta Lázárt, megmutatta, ahogyan a Száraz Csontok Völgye is, hogy

Az Ő hatalmát a halál felett nem korlátozza az idő.

Az idő nem tényező. Az idő nem korlátozza Őt, mint az orvosokat vagy az ápolókat. Jézus még napokig maradhatott volna, mielőtt eljött volna Lázárt feltámasztani. Jézus Úr az idő és a halál felett.

Jel 1,17-18: ,,Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai."

Mielőtt Ő maga szenvedett és meghalt a kereszten, Jézus úgy döntött, hogy megteszi ezt a nagy csodát. Feltámasztotta Lázárt a halálból.

Lázár feltámasztása a halálból, egy kis ízelítő volt arról, egy kis betekintés volt abba, amit Jézus az utolsó napon tenni fog az egész népével - feltámasztja őket romolhatatlanságban.

C. K. Barrett: ,,Lázár feltámasztása... előrevetíti azt, ami az utolsó napon fog történni. Ez azt jelenti, hogy a hívőnek örök élete van; hogy a halálból az életbe ment át."

Az ApCsel 3,15 úgy nevezi meg Jézust mint aki az ,,élet fejedelme, az élet szerzője."

Ő tud életet adni, újjáteremteni. Életre tudja kelteni a száraz csontokat. Ő maga mondta a Jn 5,28-29-ben: ,,Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a sírban vannak, meghallják az ő hangját, és kijönnek: akik a jót tették, az életre támadnak fel, akik pedig a rosszat cselekedték, az ítéletre támadnak fel."

Rá tudja venni a tengert, hogy kiadja halottait. A Jelenések 20. fejezetében János leírja, hogy látott egy nagy fehér trónt és a rajta ülőt, és hogy elfutott a föld és az ég az Ő színe elől és hogy nem maradt számukra hely.

Jel 20,12-15: ,,És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trón előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Egy másik könyv is kinyittatott, az élet könyve, és a halottak a könyvekben írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint. A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki a maga cselekedetei szerint. És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába. Ez a második halál, a tűz tava. Ha valaki nem volt beírva az élet könyvébe, az a tűz tavába vettetett."

1Kor 15,52: ,,mert meg fog szólalni a harsona, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, mi pedig elváltozunk."
Fel leszünk támasztva romolhatatlanságban.

1Kor 15,54: ,,Amikor pedig ez a romlandó romolhatatlanságba öltözik, és ez a halandó halhatatlanságba öltözik, akkor teljesül be, ami meg van írva: ,,Teljes a diadal a halál fölött!"

Jézus amikor meghallotta, hogy Lázár a barátja beteg, akkor két napig azon a helyen maradott, ahol volt. Márta és Mária közben abban reménykedtek, hogy Jézus aki szereti őket és fiútestvérüket Lázárt hamarosan megérkezik hozzájuk. Nagyon várták. De Jézus nem érkezett. Pedig tudták, hogy az üzenetüket már megkapta. Nem értették, hogy Jézus miért késlekedik, hogy miért nem érkezett meg a falujukba. Minden nap lesték az ablakból és esténként füleltek, hogy nem-e megérkezik Jézus. De nem érkezett meg akkor amikor várták, a reményük pedig, hogy Lázár életben marad egyre fogyott, míg teljesen megszűnt amikor a testvérüket látták meghalni. Nem értették Jézust, hogy miért nem ment megsegíteni, meggyógyítani a testvérüket? Te is elküldted az üzenetedet imádságon keresztül fel Istenhez a mennybe, hogy jöjjön és segítsen meg és talán abban a helyzetben vagy te is mint Márta és Mária, hogy várod a segítséget, de az nem érkezik, a gyógyulás, a szabadulás még nem következett be amire úgy vágyol. S talán te sem érted az Istent, hogy hol van Ő most és mit csinál és miért nem segít rajtad és úgy várakozás közben, hogy egyre rosszabb a helyzeted és az állapotod.
Mit tegyünk olyankor amikor nem értjük Istent? Azt kell tegyük amit a költőnő aki így vall erről a ,,Amikor nem értem Istent" című versében. Ámen.


 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: defibrillátorral, halhatatlanságba, reménytelenségét, értelmetlenségét, véletlenszerűen, megváltoztatott, egzisztenciális, táborparancsnok, fiútestvérüket, feltámasztotta, reménytelenség, szenvedésüknek, csodálkozzatok, újjáteremteni, megítéltetett, defibrillátor, cselekedeteik, igeszakaszunk, belevettetett, meggyógyítani, újraéleszteni, hadifoglyokat, feltámasztása, meghökkentőbb, értelmetlenek, teljességében, özvegyasszony, feltámasztani, ellátásukról, egészségügyi, történetében, kinyittatott, cselekedetei, újraélesztés, csúcspontját, gondoskodtak, halál felett, sztálini Szovjetunió, sztálini politika, munka többnyire, munka amit, táborparancsnok azzal, szenvedő emberek, egzisztenciális filozófusok, szenvedés értelmetlen, élet rendkívül, betegség gyakran, reménytelenség mindenütt, egyik nagyszerű, igeszakaszunk megmutat, világ legrosszabb, feje tetejére, Amikor Jézus, Talán Jézus, Mire, Kent Hughes, Mire Urunk Betániába, Száraz Csontok Völgye, Jézus Úr, Mielőtt, Feltámasztotta Lázárt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A nehéz ételek és az esti kávé...  Facebookon kaptam  A nagymama azért olyan kövér, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szülés stresszes a baba szám...  Márta hite  Facebookon kaptam  Nagyanyának  Mikor megszületik egy várva vá...  Békés estét ! ........  Ballada kortárs török populár...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép új hetet! .....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép mai napot !........  Ma van az őszi nap-éj egyenlős...  Minden rendben  Facebookon kaptam  Egyre több ember magányos  Becsaptak a hajnali fények  A vén hülye öregek  LMBTQ vagy? Nem baj, én akkor ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin : Éld a napot M...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Már néha gondolok  Facebookon kaptam  Verbéna virága  Facebookon kaptam  Spurgeon - Szeptember 26  Megyek a kertbe - hallgat a ma...  Istennel vagyunk mi győztesek  Ma van az őszi nap-éj egyenlős...  Kacsirek Ottó - Erdély  Őszi hangulatban  Gondolat.....  Közös tőről fakad  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Isten hozott! Drága kis unokám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyanyának  Facebookon kaptam  Szép mai napot !........  Csak remélni tudom a férfiak i...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A szülés stresszes a baba szám...  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  Már néha gondolok  Facebookon kaptam  A vöröshagyma  Az unokák Isten ajándékai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őszi reggeli  Szívemberek  A feltámadás és az élet  A szeretet soha el nem múlik  A testeden keresztül üzen a le...  Minden nagyszülő várja  Facebookon kaptam  Ősszel is csinosan  Baba születik  Őszi hónapjaink kezdete  Szép új hetet! .....  Amíg az ember fiatal,...  Eljön az az idő az Életünkben,...  Márta hite  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Viharban csak az a fa marad á...  Anyák napi nagymama köszöntő  Idézet  Facebookon kaptam  Fekete rózsa  Becsaptak a hajnali fények  Kellemes kávézàst  Kerti szobor......  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az év, amikor nagymama lettem  Már néha gondolok  A testeden keresztül üzen a le...  Facebookon kaptam Krisztinától  Soha nem késő  A rostokban gazdag alma egészs...  Facebookon kaptam  Régen és most........  Társ nélkül  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
halál felett, sztálini Szovjetunió, sztálini politika, munka többnyire, munka amit, táborparancsnok azzal, szenvedő emberek, egzisztenciális filozófusok, szenvedés értelmetlen, élet rendkívül, betegség gyakran, reménytelenség mindenütt, egyik nagyszerű, igeszakaszunk megmutat, világ legrosszabb, feje tetejére, legnagyobb áldás, örök élet, maga teljességében, halál feletti, világ legjobb, beteg szobájába, beteg halott, beteg majdnem, szíve akkor, orvos képes, férfi szíve, ideje meglenne, legtöbb esetben, naini özvegyasszony, gyász szertartása, test oszlásnak, csontok életre, kiszáradt csontok, csontok összeálltak, hatalmas sereg, orvosokat vagy, pokol kulcsai, nagy csodát, utolsó napon, egész népével, hívőnek örök, életbe ment, élet szerzője, száraz csontokat, sírban vannak, életre támadnak, rosszat cselekedték, ítéletre támadnak, nagy fehér, rajta ülőt, trón előtt, másik könyv, élet könyve, könyvekben írottak, tenger kiadta, benne levő, náluk levő, maga cselekedetei, második halál, élet könyvébe, halottak feltámadnak, halandó halhatatlanságba, halál fölött, barátja beteg, helyen maradott, reményük pedig, testvérüket látták, üzenetedet imádságon, helyzetben vagy, defibrillátorral, halhatatlanságba, reménytelenségét, értelmetlenségét, véletlenszerűen, megváltoztatott, egzisztenciális, táborparancsnok, fiútestvérüket, feltámasztotta, reménytelenség, szenvedésüknek, csodálkozzatok, újjáteremteni, megítéltetett, defibrillátor, cselekedeteik, igeszakaszunk, belevettetett, meggyógyítani, újraéleszteni, hadifoglyokat, feltámasztása, meghökkentőbb, értelmetlenek, teljességében, özvegyasszony, , ,
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1094 db bejegyzés
Összes: 32929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 307
  • e Hét: 5387
  • e Hónap: 43847
  • e Év: 774051
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.