Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fokhagyma jótékony hatásai
  2022-07-29 17:52:54, péntek
 
 





A fokhagyma gazdagon tartalmaz olyan anyagokat, mint az allicin, kén, cink és kalcium, melyek jó hatással vannak az egészségre, a szépségre, illetve antibiotikus és gombaölő tulajdonságaik vannak. Gazdag nyomelemekben is, főleg szelénben.
A fokhagyma szépségre gyakorolt jótékony hatása

A fokhagymának számos pozitív hatása van a bőrre.

A szelén kiváló a rák ellen és az E-vitaminnal együtt növeli a szervezet antioxidáns erejét. Q-10-zel kombinálva a KiSel study szerint idős betegekben 57%-kal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések következtében kialakuló halálozást. A fokhagyma szalicilsav tartalma sűríti a vért, így lehetővé teszi a megfelelő véráramlást és fokozza a keringést.

A fokhagymában nagy mennyiségben található allicin, amely gombaölő, öregedésgátló tulajdonságokkal bír és simává teszi a bőrt. Növeli a bőr és a szervezet antioxidáns szintjét is.

A fokhagymában lévő kén megelőzi a fertőzéseket és csökkenti a gyulladást. Fokozza a vérkeringést, így a bőr ragyogását is.

Alább található néhány ötlet, mellyel tiszta és ragyogó bőr érhető el.

Pattanások elleni kezelés
Az allicin gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal bír, kiváló a makacs pattanások ellen.

Vágjon bele egy fokhagymába és kicsit nyomja meg a kés lapjával, hogy egy kis levet eresszen, majd dörzsölje be az arca érintett területét a fokhagymagerezddel. Hagyja fent 5 percig, végül hideg vízzel mossa le. A pirosság és duzzanat egy napon belül csökkenni fog. A pattanás okozta hegek megjelenését is megelőzi.

Egy másik egyszerű módszer, ha összekever 2-3 fej fokhagymát és megegyező mennyiségű fehér ecettel és vigye fel az érintett területre. A fehér ecet segít a bőr pH szintjének fenntartásában, míg a fokhagyma a fertőzés ellen hatásos.

Akik nem szeretik, ha csípi őket a fokhagyma, hámozzon meg néhány fokhagymagerezdet és törje össze őket. Adjon hozzá fél evőkanál mézet és két evőkanál joghurtot, majd vigye fel az arcpakolást és 20 perc elteltével mossa le. A fokhagyma helyett használhat fokhagyma olajat vagy fokhagymaport (mindkettő könnyen beszerezhető a boltokban). Sose használjon 2-3 csepp fokhagyma olajnál és fél evőkanálnál fokhagymapornál többet.

Hogy megszabaduljon a pattanások okozta hegektől és szépséghibáktól, készítsen krémet 4-5 darab meghámozott fokhagymagerezdet és törje össze őket, de ne apróra. Forraljon fel 2,5 dl vizet és amint forrni kezd a víz, adja hozzá a fokhagymát. Főzze a fokhagymát 30-35 percig és bizonyosodjon meg róla, hogy a fokhagyma elmerült a vízben. Miután megfőzte a fokhagymát, hűtse langyosra. Ezután készítsen belőle fokhagyma krémet egy sodrófa segítségével és bőségesen vigye fel a krémet az egész arcára. A főzéssel a fokhagyma veszít erejéből, így nem irritálja a bőrt.

Fekete fejű comedók (mitesszerek) eltüntetése
Az egyik leggyakoribb bőrprobléma a fekete mitesszer, ami gyakran fordul elő zsíros bőrűek esetében.
Vegyen 2-3 gerezd fokhagymát és törje őket össze. Adjon hozzá egy evőkanál zabkását, 1-2 csepp teafa olajat és fél evőkanál citromlevet. Keverje össze a hozzávalókat mézzel és készítsen sűrű krémet. Vigye fel a krémet vékony rétegben a tiszta bőrre. 2-3 perc után meleg vízzel öblítse le a krémet. A gyors eredmény érdekében használja hetente háromszor ezt az arcpakolást.

Néhány csepp fokhagymalevet is adhat a házilag készített csicseriborsó lisztből és kurkumából készült bőrradírhoz.

Bőröregedés-gátló és pórus összehúzó

A fokhagyma egyben bőröregedés-gátló is, mivel a benne található erős antioxidánsok csökkentik a bőrben szabad gyökök felépülését, így a bőr feszes és fiatal marad. A fokhagyma ként is tartalmaz, ami a szervezet kollagén termeléséhez járul hozzá, ami segít a ráncok elleni harcban. A fokhagyma nagy mennyiségben tartalmaz bőrvédő polifenolokat is. Törjön össze néhány fokhagyma gerezdet, majd a belőlük kifolyt levet adja hozzá az arcpakoláshoz a korai öregedés ellen.

A megnagyobbodott pórusok általános problémának számítanak az öregedő bőrnél. A pórusok összehúzásához készítsen krémet a következő módon: készítsen pépet fél paradicsomból és adjon hozzá 3-4 gerezd összetört fokhagymát. Vigye fel a keveréket vékony rétegben az arcára, majd 20 perc után langyos vízzel mossa le és végül egy kis hideg víz használatával teljesen húzza össze a pórusokat. A paradicsomnak és a fokhagymának is fertőtlenítő hatása van, amelyek megtisztítják a bőrt, összehúzzák a pórusokat és feszesítik a bőrt.

Minden nap fogyasszon gyógyszer-méretű fokhagyma darabokat. Ez megvédi a bőrét a szabad gyökök által okozott károktól, az oxidációtól és a környezeti stressztől, melyek ráncokat okoznak.

Narancsbőr eltüntetése
Nem sok olyan anyag van, ami megelőzi a narancsbőr kialakulását, de a fokhagyma határozottan segít ebben. A fokhagyma használatával ugyanis csökken és el is tűnik a látható narancsbőr.

A melegolajos masszázs az egyik leggyakrabban javasolt otthoni kezelés erre a problémára. Hogy hatásosabb legyen, a meleg olajhoz adja az összetört fokhagyma levét. Az olajat rendszeresen használja a narancsbőrös területeken, és pár héten belül látni fogja a változást. A fokhagyma leve helyett használhat akár fokhagyma olajat is, fél evőkanálnál többet azonban ne adjon a masszázsolajhoz.

Fogyasszon több fokhagymát, mivel a benne lévő allicin és kén növeli a bőr rugalmasságát, amivel megelőzhető a narancsbőr kialakulása.

A fokhagyma jótékony hatása a hajra
A fokhagyma kiváló hajnövekedést serkentő szer. Csökkenti a hajhullást, segíti a hajtövek regenerációját, eltávolítja a fejbőrről a káros toxinokat, növeli a haj dússágát és megerősíti a hajgyökereket.
A fokhagymában lévő allicin növeli a fejbőr vérkeringését, így csökkenti a hajhullást és serkenti a hajnövekedést is. A fokhagyma antibakteriális és gombaölő tulajdonságai kiválóak a korpa és viszkető fejbőr kezelésében. A benne lévő kén csökkenti a korpásodás súlyosságát és megelőzi az újra kialakulását.

A fokhagyma legegyszerűbb hajon való használata az, ha a samponjához vagy kondicionálójához hozzáad egy gerezd fokhagymát. Ezt a fokhagymást sampont vagy kondicionálót azonban ne használja többször, mint havonta két alkalom, mivel a fokhagyma túlzott használata kiszáríthatja a fejbőrt és a hajat. Hogy megszabaduljon az erős szagtól és a kissé csípős érzéstől, amit a fokhagyma okoz, adjon a fokhagymához mézet, mikor a kondicionálóba keveri. A méz természetes hajkondicionáló is.

Hogy csökkentse a hajhullást, áztasson egy maréknyi fokhagyma gerezdet olívaolajba egy hétre. A hét elteltével masszírozza az olajat a fejbőrébe, hagyja fent éjszakára, majd másnap reggel a megszokott módon mosson hajat. Az olaj heti egyszeri használata csökkenti a hajhullást.

Az őszülés elkerülése végett melegítsen fel egy kis kókuszolajat, majd adjon hozzá pár szem feketeborsot és 3 gerezd fokhagymát. Amint kihűlt, vigye fel az olajat a hajára, és a látható eredmény érdekében néhány napig ismételje meg.

A fokhagyma jótékony hatása a körmökre
A fokhagyma nem csak a bőrre és a hajra van jó hatással, de a törékeny és sárga körmökre is. Mivel antibakteriális hatású, megelőzi a körömágy-gyulladást.

Ha meg akar szabadulni a sárga körmöktől, tegye a következőket: törjön össze egy fokhagyma gerezdet és megeresztett levét dörzsölje a körömágyaiba. Hetente kétszer ismételje, hogy körmei erősek legyenek.

A rendszeresen használt kézápoló krémhez akár pár csepp fokhagyma olajat is adhat, így többszörösen profitálnak körmei a fokhagyma hatásaiból.

A fokhagyma egyéb egészségre gyakorolt jótékony hatásai

A fokhagyma a herpesz kezelésében is segítséget nyújthat. Vágjon fel egy fokhagyma gerezdet és közvetlenül vigye fel a herpeszre. Egy pillanatra csípni fog, de segít a herpesz kezelésében és megelőzi annak elfertőződését is.

A fokhagymával (gombaölő tulajdonságai miatt) olyan gombás bőrfertőzések is kezelhetőek, mint a lábgombásodás. Vágjon fel apróra néhány gerezd fokhagymát és vigye fel az érintett területre, majd fedje le gézzel, és hagyja fent egész éjszakára. Másnap reggel mossa meg a lábát, vigyen fel fokhagymaolajat az érintett területre és vegyen fel zoknit. Néhány napig ismételje ezt az eljárást, amíg a pirosság és a viszketés csillapodik.

A fokhagymában található kén B komplex vitaminnal együtt hozzájárul az egészséges anyagcseréhez, így egészségesebb lesz a bőr és a haj, illetve a fogyás is felgyorsul. A látható eredményért vegye egy fél citrom levét, keverje össze langyos vízzel és fogyassza két gerezd fokhagymával naponta 2-3 hónapon át.

Fontos megjegyezni, hogy a fokhagymában található egyik legfontosabb anyag, az allicin csak akkor szabadul fel, ha a fokhagyma apróra van vágva vagy jól össze van törve. Ettől függ ugyanis az allicin intenzitása.

Extra tipp:
Ha fokhagymát használ, tartsa észben, hogy az allicin rögtön bomlani kezd, mihelyt felszabadult, ezért rögtön használja fel a fokhagymát. Soha ne melegítse mikrohullámú sütőben ezeket az otthon készített keverékeket, mivel a mikrózás által az allicin teljesen megsemmisül, illetve a fokhagyma egészségre és szépségre gyakorolt jótékony hatásai is megsemmisülnek.

Ezenkívül a fokhagymát körültekintően használja, mivel nagyon erős antioxidáns hatása miatt, ha túl sokáig hagyja a bőrén, az kiütéseket és hólyagokat okozhat. Tanácsos csinálni egy allergia tesztet, hogy megbizonyosodjon róla, a fokhagyma nem okoz semmilyen kellemetlen elváltozást a bőrén. A fokhagyma erős hatásai miatt ezek a haj- és arcpakolások nem tanácsosak a nagyon érzékeny bőrűeknek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, megbizonyosodjon, hajkondicionáló, masszázsolajhoz, szépséghibáktól, antibakteriális, megnagyobbodott, fokhagymaolajat, fokhagymapornál, fokhagymalevet, tulajdonságaik, megszabaduljon, elfertőződését, megsemmisülnek, körültekintően, megbetegedések, összehúzásához, kondicionálóba, regenerációját, fenntartásában, öregedésgátló, használatával, következtében, kiszáríthatja, bőrfertőzések, antioxidánsok, leggyakrabban, lábgombásodás, rugalmasságát, anyagcseréhez, fokhagymaport, egészségesebb, bizonyosodjon, tulajdonságai, legegyszerűbb, polifenolokat, fokhagyma gazdagon, fokhagyma szépségre, fokhagymának számos, szelén kiváló, szervezet antioxidáns, fokhagyma szalicilsav, megfelelő véráramlást, fokhagymában nagy, fokhagymában lévő, allicin gombaölő, makacs pattanások, arca érintett, napon belül, pattanás okozta, másik egyszerű, érintett területre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  ajándék, mellyel meglepem  Vito Giaquinto gondolata  Magamnak  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  képre írva  Önmaga ellenére  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Vidámság  Márai Sándor tollából  A sorsod  Vito Giaquinto gondolata  Sorsunk miatt...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  40 felett  39 ígéret  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Egy tavasz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  40 felett  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  "Ez egy csoda"  különleges  Az ember  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Alvó cica  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  Hogyan válunk hűségesekké?  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  James Allen  képre írva  József Attila – Keresek ...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A hagyma antibakteriális hatás...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Spenót fasírttal  Azért kaptad  Jó éjszakát  Különleges 
Bejegyzés Címkék
fokhagyma gazdagon, fokhagyma szépségre, fokhagymának számos, szelén kiváló, szervezet antioxidáns, fokhagyma szalicilsav, megfelelő véráramlást, fokhagymában nagy, fokhagymában lévő, allicin gombaölő, makacs pattanások, arca érintett, napon belül, pattanás okozta, másik egyszerű, érintett területre, fehér ecet, fertőzés ellen, fokhagyma helyett, pattanások okozta, fokhagymát 30-35, fokhagyma elmerült, sodrófa segítségével, egész arcára, fokhagyma veszít, egyik leggyakoribb, fekete mitesszer, evőkanál zabkását, hozzávalókat mézzel, krémet vékony, tiszta bőrre, gyors eredmény, házilag készített, fokhagyma egyben, benne található, bőrben szabad, fokhagyma ként, szervezet kollagén, ráncok elleni, fokhagyma nagy, belőlük kifolyt, korai öregedés, megnagyobbodott pórusok, öregedő bőrnél, pórusok összehúzásához, következő módon, keveréket vékony, szabad gyökök, környezeti stressztől, narancsbőr kialakulását, fokhagyma határozottan, fokhagyma használatával, látható narancsbőr, melegolajos masszázs, egyik leggyakrabban, meleg olajhoz, összetört fokhagyma, olajat rendszeresen, narancsbőrös területeken, fokhagyma leve, benne lévő, narancsbőr kialakulása, fokhagyma jótékony, fokhagyma kiváló, hajtövek regenerációját, káros toxinokat, fejbőr vérkeringését, fokhagyma antibakteriális, korpásodás súlyosságát, újra kialakulását, fokhagyma legegyszerűbb, samponjához vagy, gerezd fokhagymát, fokhagymást sampont, fokhagyma túlzott, erős szagtól, kissé csípős, fokhagyma okoz, fokhagymához mézet, kondicionálóba keveri, maréknyi fokhagyma, megszokott módon, olaj heti, őszülés elkerülése, látható eredmény, sárga körmöktől, fokhagyma gerezdet, rendszeresen használt, fokhagyma hatásaiból, fokhagyma egyéb, herpesz kezelésében, pillanatra csípni, viszketés csillapodik, fokhagymában található, egészséges anyagcseréhez, látható eredményért, allicin csak, fokhagyma apróra, allicin intenzitása, allicin rögtön, otthon készített, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.