Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A depresszió leküzdése gyógynövényekkel és életmódváltással
  2022-07-31 22:40:23, vasárnap
 
  Nagyon sok ember szenved a depresszió miatt. Sokféle tényező kiválthatja ezt a betegséget. A depressziós ember gyakran szenved hangulatingadozásoktól és önértékelési zavarokkal is küzd. Jellemző még a depressziós emberre, hogy elveszíti az érdeklődését és nem lel örömet szinte semmiben sem, emellett megjelenhet a rossz alvás és étvágy, illetve alacsony energiaszinttel és rossz koncentrációval is számolnia kell annak, aki depresszióban szenved.

A hormonjaink is hatással vannak a mentális egészségünkre. A nők a havi ciklus ideje alatt szenvedhetnek depressziós tünetektől. Vannak olyan gyógynövények, amelyek fitoösztrogéneket tartalmaznak. Ezek a fitoösztrogének segíthetnek a hormonális egyensúly fenntartásában és ezzel együtt a depressziós tünetek elkerülésében. Ilyen fitoösztrogéneket tartalmazó gyógynövény többek között a vörös lóhere, a szója, a görögszéna vagy a szőlőmagőrlemény.

A pozitív mentális egészség fenntartásában sokféle táplálék lehet a segítségünkre. Ilyenek például az omega-3 zsírsavak, az árpafű, a búzafű, az acai bogyó és az élelmi rostokban bővelkedő táplálékok.

A teljes kiőrlésű gabonák, az ezekből készült kenyerek, péksütemények, tészták, valamint a sovány fehérjék szintén segíthetnek legyőzni a depressziót és a betegséggel együtt járó hangulatingadozásokat.

Nagyon sok olyan életmódbeli tényező van, ami segíthet enyhíteni a depressziót. Ilyen például az egyes helyzetek azonosítása és elkerülése. Nagyon lényeges, hogy az ember ne csak mindig dolgozzon, hanem ki tudjon kapcsolódni és ápolja a barátságait, hiszen a szociális kapcsolatok is segíthetnek a depresszió elkerülésében.

Az alvásnak is nagy szerepe van a melankolikus hangulat elkerülésében, illetve annak is, hogy elkerüljük az olyan stimulánsokat - például alkohol -, amelyek csak fokozzák a depresszió kialakulásának kockázatait.

A rendszeres testmozgás, a friss levegő és a napfény nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne legyünk depressziósak. Ezek mind-mind szerotonint szabadítanak fel a szervezetünkben, amelyről köztudott, hogy közreműködik a hangulat fokozásában, a depresszió elkerülésében.

Egyes gyógynövények is segíthetnek az enyhe és a közepesen súlyos depresszió leküzdésében. Ilyen gyógynövény a citromfű, a levendula, az aranygyökér és az orbáncfű.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szőlőmagőrlemény, szervezetünkben, energiaszinttel, koncentrációval, fitoösztrogének, fenntartásában, kialakulásának, egészségünkre, elkerülésében, stimulánsokat, depressziósak, szenvedhetnek, péksütemények, gyógynövények, depresszióban, segítségünkre, önértékelési, leküzdésében, érdeklődését, melankolikus, tartalmaznak, szabadítanak, közreműködik, kapcsolódni, segíthetnek, barátságait, kockázatait, kapcsolatok, gyógynövény, betegséggel, életmódbeli, aranygyökér, depressziós, depressziót, fokozásában, megjelenhet, depresszió miatt, depressziós ember, depressziós emberre, rossz alvás, mentális egészségünkre, havi ciklus, fitoösztrogének segíthetnek, hormonális egyensúly, depressziós tünetek, vörös lóhere, görögszéna vagy, pozitív mentális, omega-3 zsírsavak, acai bogyó, élelmi rostokban, teljes kiőrlésű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  képre írva  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  A nagy természet  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Sadhguru idézet  Virágvasárnap a húsvét előtti  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Alvó kutya  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Apu  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A haj állapotának javítása egy...  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Paul David Tripp Március 27  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Esti kép  Karinthy Frigyes: Almafa  Az út  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Apu  Esti kép  Ne hagyd 
Bejegyzés Címkék
depresszió miatt, depressziós ember, depressziós emberre, rossz alvás, mentális egészségünkre, havi ciklus, fitoösztrogének segíthetnek, hormonális egyensúly, depressziós tünetek, vörös lóhere, görögszéna vagy, pozitív mentális, omega-3 zsírsavak, acai bogyó, élelmi rostokban, teljes kiőrlésű, ezekből készült, sovány fehérjék, betegséggel együtt, egyes helyzetek, szociális kapcsolatok, depresszió elkerülésében, melankolikus hangulat, olyan stimulánsokat, depresszió kialakulásának, rendszeres testmozgás, friss levegő, napfény nagyban, hangulat fokozásában, közepesen súlyos, szőlőmagőrlemény, szervezetünkben, energiaszinttel, koncentrációval, fitoösztrogének, fenntartásában, kialakulásának, egészségünkre, elkerülésében, stimulánsokat, depressziósak, szenvedhetnek, péksütemények, gyógynövények, depresszióban, segítségünkre, önértékelési, leküzdésében, érdeklődését, melankolikus, tartalmaznak, szabadítanak, közreműködik, kapcsolódni, segíthetnek, barátságait, kockázatait, kapcsolatok, gyógynövény, betegséggel, életmódbeli, aranygyökér, depressziós, depressziót, fokozásában, megjelenhet, szerotonint, hormonjaink, azonosítása, kiválthatja, tünetektől, tartalmazó, depresszió, elkerülése, táplálékok, rendszeres, testmozgás, hozzájárul, zavarokkal, görögszéna, hormonális, elkerüljük, betegséget, bővelkedő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 6168
  • e Hónap: 26030
  • e Év: 201905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.