Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyenesei, a köztünk élő szocia
  2008-11-05 19:02:40, szerda
 
  Gyenesei, a köztünk élő szocializmus
2008.11.05. 12:31

A színtelen-szagtalan szoci kormányból legalább kitűnik az egyik miniszter - foglalhatnám röviden össze Gyenesei István önkormányzati miniszter elmúlt egy hetét. A "Hi, I am Monika Lampert" jelenségnél mindenesetre sokkal szórakoztatóbb.

Először azt hittem, Gyenesei szimplán egy vidéki tahó, aki kiszabadulva Somogyországból sorba töri össze a kristálypoharakat ormótlan mozgásával. De olvasva nyilatkozatait, sajnos azt kell mondanom, hogy amiket mond, az teljes meggyőződéssel hiszi, és nem is érti, hogy mi is a problémánk. Még nem láttam olyan politikust, aki még mindig 1986-ban él. Vajon ki meri megmondani neki, hogy kikaptunk Mexikóban 6:0-ra a szovjetektől?

Valószínűleg a setét múltban van a kutya elásva:

"1972 és 1973 között Nagybajomban tsz-üzemszervező. 1973-ban bekerült a KISZ apparátusába, ahol először a Somogy Megyei Bizottság titkára lett, majd 1977-ben a KISZ Központi Bizottság mezőgazdasági és falusi osztályának vezetője. 1982 és 1984 között az MSZMP KB instruktora, majd 1985-ig a Somogy Megyei Bizottság gazdaságpolitikai titkára.
1975 és 1989 között az MSZMP tagja. 1985 óta a Somogy Megyei Tanács, majd Közgyűlés tagja. 1985-ben kinevezték a Somogy Megyei Tanács elnökévé, az ország legfiatalabb tanácselnöke volt."

Csak az elmúlt 7 napból szemezgettem ki az ízletesebb darabokat:

1, Öt és fél éven át volt kommunikációs tanácsadó Gyenesei István Somogy megyei közgyűlési elnök mellett Siposhegyi Péter, akinek színdarabjait az időközben miniszterré kinevezett Gyenesei ajánlotta több város polgármesterének. Minisztériumi levélben, minisztériumi pecséttel küldte ki az önkormányzatoknak hogy a haverja remek darabjait, "Kikötő"-t és a "Hantjával sem takar"-t vegyék át. A "haver-drámaíró" korábban öt éven és tíz hónapon keresztül vett fel havonta 60 ezer forintot kommunikációs tanácsadásért, amiért Somogy megyei közgyűlési elnök(Gyenesei) média-megjelenéseinek tartalmi és stiláris kérdéseivel foglalkozott, valamint közreműködött néhány protokollkiadvány megfogalmazásában is.

Reakció: "Miért lenne aggályos? Jó ügyet szolgáltam, és a polgármesterek nagyon jó néven vették, hogy figyelmükbe ajánlottam a produkciókat, ez senkinek nem volt aggályos. A magyar valóság ismeretének a hiányára utal, ha valaki 18 évvel a rendszerváltás után egy szelíd hangú levelet nyomásgyakorlásnak vesz."

A blogjában ezt írta:
"Egyik - látványosan eltévedt - fiatal politikus társam (Gusztos Péter,SZDSZ), blogjában külön bejegyzést szentelt nekem. Én nem viszonzom ezt a figyelmességet külön hozzászólásban, de nem hagyom válasz nélkül. Felhívom fiatalabb kollégám figyelmét arra, hogy az általa felemlegetett időszak (,,a legáporodottabb szagú szocializmus") már a múlté. Történelem. Ezzel együtt - Hála Istennek - elmúlt az-az idő mikor miniszter utasíthatott önkormányzati vezetőket. Autónom önkormányzataink demokráciánk fontos sarokövei. Képviselőtársam bejegyzése sokkal inkább tükrözi belső félelmeit, mint a valóságot. Egy ajánló levélbe ennyit belelátni... "

Nos, a kedves levél olyan embertől érkezett, aki a pénzt adja. Így ha egy színdarabot "ajánl", akkor azt a színdarabot játsszuk. Ennyi. Ki akar belemarni a pénzt adó kézbe? De úgy látszik, ezt felfogni már meghaladja a derék tsz-üzemszervező képességeit...

2, Show must go on ...
Gyenesei Istvánt május közepén, a kormány átalakításakor nevezték ki az önkormányzati tárca vezetőjének. Ő pedig július elsejétől havi 250 ezer forintért az év végéig leszerződtette Siposhegyi Pétert, hogy szakértőként részt vegyen a miniszter "sajtó-, médiaszerepléseinek előkészítésében".
Látjátok, ilyen a jó cimbik ... segítik egymást, ahol csak tudják. Most tehet róla ez a szerencsétlen drámaíró és/vagy szakértő, hogy a haverjából minisztert faragtak, mindezt egy rohadt parlamenti szavazatért? Tudjátok, hogy utálhat Siposhegyi feljárni Budapestre? Elhagyni Somogyországot? Rongyos 250 ezerért?

3, Még nincs vége ...
A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint nem etikátlan, hogy a Gyenesei István vezette Önkormányzati Minisztérium fennhatósága alá tartozó társaság plakátján a tárcavezető lánya, az öttusázó Gyenesei Leila is szerepel. A vezérigazgató azzal indokolta, hogy a miniszter lánya is a plakátra került, hogy a Blikk olvasói Gyenesei Leilát választotta a legszebb olimpikonnak. Az önkormányzati miniszter tud a kampányról, mert a Magyar Turizmus Zrt. marketingtervét mindig egyezteti a tárcával, amely a felügyeleti szerve.













Etikusabb lett volna a 100 olimpikon hölgy közül valaki mást feltenni. Mert Gyenesei Leila bármely plakáton vagy reklámfilmben szerepelhet, szíve-joga, ha a kezdeményezés a magánszférából érkezik. De etikátlan és összeférhetetlen a közvetetten a "papa" által finanszírozott plakáton szerepelni. Ezt tudhatta volna Gyenesei Leila vagy a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója is, bárki tehetett volna ez ellen. Vajon mit szólnánk, ha a színvonalas magyar oktatást Gyurcsány Ferenc most érettségizett fiával reklámoznák? Mert a Blikk szavazáson ő nyert?

4, És megkoronázzuk ezt a hetet ...
Gyenesei István önkormányzati miniszter októberben arra utasította a közigazgatási hivatalokat, hogy a jegyzőkön keresztül valamennyi település tervezett rendezvényéről egy hónapra előre adjanak neki részletes tájékoztatást. Az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára október 16-án levelet írt a közigazgatási hivatalok vezetőihez. Ebben azt kérte, hogy "Gyenesei István miniszter úr döntésének megfelelően" a tárca tájékoztatást kíván kapni a helyi önkormányzatokat érintő rendezvényekről, találkozókról, fórumokról. A hivatalvezetőknek minden hónap utolsó előtti hétfőjén 12 óráig kell teljesíteniük a penzumot, és elküldeniük a listát. A tárca táblázatot is küldött, amelyben ki kell tölteni a "rendezvény rövid leírása" rubrikát és azt, hogy a minisztérium képviseletében ki vesz részt azon.

Reakció: "Fatális tévedés történt. A minisztérium csak segítséget szeretne adni az önkormányzatoknak ahhoz, hogy a meghívások időben megérkezzenek. Intézkedésem nem sért semmiféle törvényt"

Vajon minek kellett Gyeneseinek a 3200 település össze programja? Minden rendezvényre el akar küldeni valakit a minisztériumból? De miért? Ennyire nincs munkájuk?

A vagyonnyiltakozatába még érdemes beleolvasni erre

Az utolsó Pán Péter
2008.05.14.
És még azt találjuk mondani fanyalogva, hogy a politikusoknak nincsen humorérzéke. Bár erős, megingathatatlan hitem volt, hogy Kósa Lajosnál nincsen humorosabb közéleti szereplőnk (parádésan mókázva tudja alázni a nőket, valamint mindig előre rötyög, hogy mi is tudjuk, mikor kell hahotára fakadni), de ez a hit kártyavárként omlott össze Gyenesei István tréfáit látva. És ez most nem vicc. Ez a tag, emberek, ez a humorlétrának már azon a fokán ácsorog, amelyet mi nem is látunk, oly magasan van. Gyenesei. Jegyezzük meg jól e nevet, mert a frissen, ropogósan sütött új, leendő (?) önkormányzati miniszter überelhetetlen. Tényleg az, nem gúnyolódok, nem ironizálok, semmi ilyesmi nincs szívemben. Amíg eddig csak sipítozni és ásítozni tudtunk a Nagy Büdösben történteken, az erőltetett poénokon, a lazáskodáson és a semmitmondó rötyögtetéseken, most megérkezett a friss erő, a humoristák és kabarészínész ősök méltó leszármazottja, ő maga személyesen, Gyenesei Isván aktor, akrobata, szín e művész és hungarikum. És ennek örülünk, mert olyan ő, mint a Monty Python híres vetkőzős minisztere, aki sztriptízelve adta elő a beszámolóját. Gyenesei persze nem vetkőzik, legalábbis nem úgy. Ő a lelkét tárja elénk, pőrén, megcsillantva a gyermeki naivitást és a mókás hitet, avagy a hit mókáját.

Itt van rögtön a saját bejáratú honlapja. Hogy ott mi csuda képek vannak. Mindjárt az elején egy fantasztikus képpár a telefonkagylót éppen fülébe tuszkoló kicsi Pistikéről, mellette a már nagy Pistikéről, a huncutul csillogó szempár azonban nem változott. (Utóbbi kissé üveges tekintetű ugyan, de ez a leplezett csalafintaság jele. Tessék megnézni: korunkban Ő az utolsó Pán Péter, a Fiú, aki nem akar felnőni soha!

Vagy itt egy másik kép az örök bohém galériájából, ahol egy közismert bohóccal osztja meg a rétestészta nyújtásának kacagtató fortélyait, a helyszínen lévők legnagyobb örömére. Sajnos, mi már csak így, elektronikusan élvezhetünk e felejthetetlen látványra. Figyeljük meg a gondosan összeállított, életörömről és emberimádatról tanúskodó vicces ruházatot, a szemüvegek homályos csillogását, Dobrev Klára imádnivaló félmosolyát, vagy a gyerekek döbbent arckifejezését. (Utóbbiak még nem egészen értik, mi ebben a humor, mi igen. Nagyon is.)

És ha azt hisszük, ezzel vége, akkor ordas nagyot tévedünk. Bohócozzuk itt jobbra-balra a polgármonstereket és egyéb politikusi kisbogárkákat, osztogatom havonta a Csörgősapi-díjakat az okos debreceni képviselőknek, aztán tessék, jön egy talpig humorzsák, s lazán vállalja azt, amin más csak beidegesedni tud, miközben arca tomatóba vált. Íme Ő, Gyenesei István, az Ember, aki felvállalja:

Most pedig az OGY honlapján fellelhető vagyonnyilatkozatában pörkölt oda gyorstüzelővel sápadt kollégáinak, akik csak hervadoznak, Kókadoznak, sírnak a pénzecskéjük után. Tessék: itt van a követendő példa, az elégedett politikus, aki azon kívül, hogy nincsenek anyagi gondjai, még egy ilyen hivatalos fecniben is örömét leli! Mit leli! Keresi a huncutkodásra az alkalmat, mint rossz gyermekből a kisördög, úgy bújik elő belőle a ravasz kópé. Mi pedig imádjuk ezért, naná, végre valaki, aki szemberöhögi magát is, és tényleg úgy érzi, az élet igenis habostorta! Mert amikor a "védett műalkotások" rovatot kellett kitölteni, Gyenesei habozás nélkül beírta: "3 gyermek és változatlanul 3 unoka, 6 fő, az élet ajándékai." valamivel lejjebb, a "gyűjtemény" pontba pedig odabiggyesztette: "nagy család, növekvő számú jóbarát, az élet lassan hat évtizednyi ajándéka..."

Hát nem imádnivaló a pasas? És még lejjebb, a "Tartozások" szigorú címén sem szontyolodik el ez a nagyra nőtt kölyök, hanem vihogva beírja: "2,5 millió forint, valamint családomnak és sok tízezer támogatómnak, segítőmnek, valamint barátaimnak ill. politikai ellenfeleimnek pénzben kifejezhetetlen mértékben."



Ugye, hogy az igazi élmény megfizethetetlen? A hivatalos dokumentumot elfogadták az Országgyűlés Hivatalában, mi pedig pláne. Sőt!

Annyira, de annyira vártunk már egy igazi bohócot az elitbe, akin felszabadultan tudunk röhögni, s nem (csak) azért, mert hülye, hanem mert igazi, vérbeli mókamester, egy varázsló, akin csorog a könnyünk a röhögéstől.

Isten hozta Pityu Bohócot!



. Senki sem szólt neki, hogy ez nem vicces?



60 komment


http://vastagbor.blog.hu/2008/11/05/gyenesei_a_koztunk_elo_szocializmus#more75109 4


























































































































 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megingathatatlan, polgármesterének, összeférhetetlen, megfizethetetlen, önkormányzataink, önkormányzatokat, szakállamtitkára, odabiggyesztette, marketingtervét, előkészítésében, minisztériumból, rendezvényekről, kifejezhetetlen, képviselőtársam, legáporodottabb, rötyögtetéseken, vezérigazgatója, somogyországból, megjelenéseinek, figyelmességet, emberimádatról, ellenfeleimnek, politikusoknak, somogyországot, meggyőződéssel, telefonkagylót, átalakításakor, leszerződtette, hozzászólásban, gyorstüzelővel, nyilatkozatait, magánszférából, szórakoztatóbb, arckifejezését, képviseletében, finanszírozott, egyik miniszter, vidéki tahó, kristálypoharakat ormótlan, teljes meggyőződéssel, setét múltban, kutya elásva, ország legfiatalabb, ízletesebb darabokat, időközben miniszterré, önkormányzatoknak hogy, haverja remek, polgármesterek nagyon, magyar valóság, hiányára utal, rendszerváltás után, szelíd hangú, Gyenesei István, Monika Lampert, Somogy Megyei Bizottság, KISZ Központi Bizottság, MSZMP KB, Somogy Megyei Tanács, Gyenesei István Somogy, Siposhegyi Péter, Gusztos Péter, Hála Istennek, Gyenesei Istvánt, Siposhegyi Pétert, Elhagyni Somogyországot, Magyar Turizmus Zrt, Önkormányzati Minisztérium, Gyenesei Leila, Gyenesei Leilát, Mert Gyenesei Leila, Gyurcsány Ferenc, Kósa Lajosnál, Nagy Büdösben, Gyenesei Isván, Monty Python, Dobrev Klára, Országgyűlés Hivatalában, Pityu Bohócot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Bársony székben  Alvó cica  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  40 felett  Nevelőszülőkhöz adták,  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egy gondolat  Martin Buber, A haszidim meséi  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 12  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Tanmese  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  különleges  Facebookon kaptam  Egyszerű  A felvilágosodás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  ajándék, mellyel meglepem  Borzasztó  Nagy és kis csodák  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szeretem ujjad karcsuságait,  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  József Attila - Kopogtatás nél...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Borzasztó  képre írva  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Önmaga ellenére  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  James Allen  József Attila – Keresek ...  Isten hűségének mértéke  Magamnak  Azért kaptad  képre írva  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Ma van a magyar költészet napj... 
Bejegyzés Címkék
egyik miniszter, vidéki tahó, kristálypoharakat ormótlan, teljes meggyőződéssel, setét múltban, kutya elásva, ország legfiatalabb, ízletesebb darabokat, időközben miniszterré, önkormányzatoknak hogy, haverja remek, polgármesterek nagyon, magyar valóság, hiányára utal, rendszerváltás után, szelíd hangú, figyelmességet külön, általa felemlegetett, legáporodottabb szagú, ajánló levélbe, kedves levél, pénzt adja, színdarabot játsszuk, derék tsz-üzemszervező, kormány átalakításakor, önkormányzati tárca, szerencsétlen drámaíró, haverjából minisztert, rohadt parlamenti, tárcavezető lánya, öttusázó Gyenesei, vezérigazgató azzal, miniszter lánya, plakátra került, legszebb olimpikonnak, önkormányzati miniszter, felügyeleti szerve, magánszférából érkezik, színvonalas magyar, közigazgatási hivatalokat, jegyzőkön keresztül, hónapra előre, közigazgatási hivatalok, tárca tájékoztatást, helyi önkormányzatokat, hivatalvezetőknek minden, tárca táblázatot, minisztérium képviseletében, minisztérium csak, önkormányzatoknak ahhoz, meghívások időben, 3200 település, politikusoknak nincsen, fokán ácsorog, erőltetett poénokon, semmitmondó rötyögtetéseken, lelkét tárja, gyermeki naivitást, mókás hitet, saját bejáratú, fantasztikus képpár, telefonkagylót éppen, huncutul csillogó, leplezett csalafintaság, örök bohém, közismert bohóccal, rétestészta nyújtásának, helyszínen lévők, gondosan összeállított, szemüvegek homályos, gyerekek döbbent, okos debreceni, talpig humorzsák, pénzecskéjük után, követendő példa, elégedett politikus, ilyen hivatalos, ravasz kópé, élet igenis, élet ajándékai, élet lassan, nagyra nőtt, igazi élmény, hivatalos dokumentumot, igazi bohócot, megingathatatlan, polgármesterének, összeférhetetlen, megfizethetetlen, önkormányzataink, önkormányzatokat, szakállamtitkára, odabiggyesztette, marketingtervét, előkészítésében, minisztériumból, rendezvényekről, kifejezhetetlen, képviselőtársam, legáporodottabb, rötyögtetéseken, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.