Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szédülésre is jó a mandula,a gyömbér és életmódbeli változás
  2022-08-07 21:43:24, vasárnap
 
 



A szédülés nagyon kellemetlen, hiszen akinek ilyen panasza van, gyakran azt érezheti, hogy szinte az egész világ forog vele. A szédülést több minden kiválthatja, ezek lehetnek egész egyszerű, banális okok, amelyeken mi magunk is tudunk változtatni, de akár komoly betegségek is meghúzódhatnak a háttérben.

Milyen okai lehetnek a szédülésnek? Az egyik ok nem más, mint az, hogy a belső fülben az úgynevezett kristályok elmozdulnak. A szédülés oka lehet az is, ha fertőzés alakul ki a fülben, de fejsérülés, szemproblémák, szívbetegség, agydaganat, vérszegénység és pajzsmirigybetegség is állhat a háttérben.

További okok, amiért valaki gyakran tapasztalja meg a szédülést: kiszáradás, cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, mozgásszervi betegségek, az agy nem megfelelő vérellátása.

Otthoni, olcsó és egyszerű módszereket is kipróbálhatunk, amennyiben már tudjuk a szédülés okát és kiderült, hogy nem komoly betegség váltja ki ezt az egészségügyi problémát.

A napi megfelelő mennyiségű és minőségű alvás az egyik legfontosabb lépés, amit megtehetünk, hogy a szédülés a múlté legyen, mivel ha nem alszunk eleget vagy éjjel többször is felébredünk, akkor másnap nemcsak álmosak és fáradtak leszünk, de még a szédülést is meg fogjuk tapasztalni.

A dehidratáció is oka lehet a szédülés kialakulásának. Mindig igyunk elegendő folyadékot, ami lehet gyógytea, víz és zöldség, illetve gyümölcslevek. Ezek az italok nemcsak hidratálják a szervezetet, de tápanyagokkal, azaz vitaminokkal is feltöltik azt.

Ha valaki ülés vagy fekvés után - amikor feláll - tapasztalja meg a szédülést, akkor csak nagyon óvatosan álljon fel fekvő és ülő helyzetből.
A rendszeres gyömbérfogyasztás is sokat segíthet a probléma orvoslásában. Fogyaszthatjuk nyersen, vízbe belereszelve, illetve teaként is. A gyömbér nagyon hatékonyan csillapítja a hányingert, a hányást és az émelygést is.

A mandula is segíthet a szédülés problémáját megoldani. Daráljon le pár szem mandulát, adja hozzá meleg tejhez és igya azt meg. A mandula nemcsak energiát biztosít, de a szédülés tüneteit is csökkenteni tudja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, meghúzódhatnak, fogyaszthatjuk, kipróbálhatunk, kialakulásának, gyümölcslevek, vérszegénység, szemproblémák, cukorbetegség, tápanyagokkal, belereszelve, orvoslásában, szívbetegség, vitaminokkal, mozgásszervi, egészségügyi, dehidratáció, legfontosabb, hidratálják, tapasztalja, szervezetet, elmozdulnak, változtatni, csillapítja, megtehetünk, úgynevezett, problémáját, kiválthatja, vérellátása, csökkenteni, tapasztalni, szédülésnek, kellemetlen, felébredünk, módszereket, kiszáradás, szédülés nagyon, egész világ, szédülést több, belső fülben, úgynevezett kristályok, szédülés okát, egészségügyi problémát, napi megfelelő, egyik legfontosabb, múlté legyen, szédülés kialakulásának, italok nemcsak, rendszeres gyömbérfogyasztás, probléma orvoslásában, gyömbér nagyon, szédülés problémáját,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Hibáztam már  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  A nagy természet  Esti képek  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Karinthy Frigyes: Almafa  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Táplálékok a máj egészségének ...  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó baby  Most - segíts meg Mária ,  Levél lány  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Kövesd a vezetőt  Odaadja  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Boldogság  Várnai Zseni - Éveim  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó baby  képre írva  Nárcisz  Facebookon kaptam  Nárcisz  Levél lány  Esti kép  Rács mögé  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti kép  Rács mögé  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Várnai Zseni - Éveim  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  A haj állapotának javítása egy...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Alvó kutya  Jó éjszakát  Alvó baby  Mi van, ha?  Kövesd a vezetőt  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Idővel az ember megérti, hogy ...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szédülés nagyon, egész világ, szédülést több, belső fülben, úgynevezett kristályok, szédülés okát, egészségügyi problémát, napi megfelelő, egyik legfontosabb, múlté legyen, szédülés kialakulásának, italok nemcsak, rendszeres gyömbérfogyasztás, probléma orvoslásában, gyömbér nagyon, szédülés problémáját, mandula nemcsak, szédülés tüneteit, koleszterinszint, meghúzódhatnak, fogyaszthatjuk, kipróbálhatunk, kialakulásának, gyümölcslevek, vérszegénység, szemproblémák, cukorbetegség, tápanyagokkal, belereszelve, orvoslásában, szívbetegség, vitaminokkal, mozgásszervi, egészségügyi, dehidratáció, legfontosabb, hidratálják, tapasztalja, szervezetet, elmozdulnak, változtatni, csillapítja, megtehetünk, úgynevezett, problémáját, kiválthatja, vérellátása, csökkenteni, tapasztalni, szédülésnek, kellemetlen, felébredünk, módszereket, kiszáradás, betegségek, hányingert, kristályok, helyzetből, fejsérülés, hatékonyan, agydaganat, amennyiben, rendszeres, mennyiségű, folyadékot, szédülést, feltöltik, háttérben, amelyeken, problémát, vérnyomás, megoldani, megfelelő, émelygést, biztosít, szédülés, fáradtak, probléma, érezheti, elegendő, gyógytea, energiát, tüneteit, segíthet, egyszerű, betegség, mandulát, minőségű, lehetnek, daráljon, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1056
  • e Hét: 6297
  • e Hónap: 26159
  • e Év: 202034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.