Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7 ásványi anyag és vitaminhiány, ami szinte mindenkinél van
  2022-09-02 21:28:17, péntek
 
  7 ásványi anyag és vitaminhiány, ami szinte mindenkinél jelen van, mégsem tud róla senki!

A vitaminok és az ásványi anyagok nagyon fontos szerepet töltenek be az emberi test zavartalan működésében, ezeknek a hiánya súlyos betegségek kialakulásához vezethet.

Sokan azt gondolják, ha sok vitamint szednek és választékosan, egészségesen táplálkoznak, akkor ezzel nekik nem lehet gondjuk, pedig ez nem így van.
Hirdetés

Íme 7 tápanyag hiány, amely majdnem mindenkinek van, ám kevesen tudnak róla:

1. VASHIÁNY
A vas a vörösvérsejtek fő összetevője. A hemoglobinhoz kötődik és oxigént szállít az egész testben.

Kétféle étkezési fajtája van: hem vas és nem hem vas. A hem vas könnyen felszívódik és elsősorban állati eredetű élelmiszerekben található. A hem vas magas koncentrációját a vörös húsban találjuk meg. A nem-hem vas gyakoribb, és mind az állati, mind a növényi élelmiszerekben megtalálható. Nem szívódik fel olyan könnyen, mint a hem vas.

Vashiány becslések: az óvodás korú gyermekek 47%-a; a terhes nők 42%-a; a menstruációs nők 30%-a, és az emberek 25%-a világszerte.

A vashiány tünetei közé tartozik a kognitív funkciók károsodása, az immunrendszer működésének károsodása, a fáradtság és a gyengített immunrendszer.

A hem vas legjobb forrása a: vörös hús, tenger gyümölcsei, szervhús és konzerv szardínia.
A nem-hem vas legjobb forrása: vörösbab, tök, szezám vagy tökmag, brokkoli, káposzta és spenót.

2. VITAMINHIÁNY
A D-vitamin kritikus fontosságú a bőr és a csont egészségére, valamint az egész testben történő idegi átvitelre. A napfénynek való kitettség kiemelkedő fontosságú a természetes D-vitamin megszerzésében, mivel a vitamin a bőr által termelt koleszterinből jön létre.

D-vitaminhiány becslése: a sötét bőrű emberek 82%-a, az idősek 74%-a és az Egyesült Államokbeli felnőttek 42%-a.

A D-vitamin hiányának tünetei: fáradtság, izomfájdalom és gyengeség. A D-vitamin hiányának tünetei azonban bizonytalanok lehetnek.

A legjobb D-vitamin források közé tartozik: napsütés (!), dúsított tej vagy joghurt, zsíros hal (makréla, lazac, pisztráng), tőkehal-olaj és tojássárgája. Hogy elegendő D-vitaminban legyen részed elengedhetetlen, hogy minden nap kimenj a napra egy kicsit.

3. B-12 VITAMINHIÁNY
A B-12 vitamin kritikus fontosságú a megfelelő agy- és idegműködéshez, valamint a DNS előállításához. A Harvard Egészségügyi Kiadványa szerint különösen a vegetáriánusokat és a vegánokat veszélyeztetheti a B-12 hiányának kialakulása, mivel a növények nem termelik ezt a vitamint.

A B-12 hiányának tünetei lehetnek: zsibbadás a lábakban, kezekben; szédülés, gyengeség, fáradtság; duzzadt, gyulladt nyelv; emlékezetvesztés, paranoia és hallucinációk.

A B-12 vitamin becslései: a vegetáriánusok 80-90%-a; Az idősebb felnőttek 20%-a, az amerikai felnőttek mintegy 30%-a.

A B-12 legjobb forrása a hal, a csirke, a tej és a joghurt. A vegánok számára a legjobb források közé tartozik az élesztő, a húspótló anyagok és a szója- vagy mandulatej.

4. KALCIUMHIÁNY
A kalcium, mint mindannyian tudjuk, döntő fontosságú a csontok egészségének és karbantartásának megőrzésében. De a kalcium elengedhetetlen az idegátvitelhez is; sőt, anélkül, az elsődleges szervek sem tudnának megfelelően működni.

Kalciumhiány becslések: a vegánok és vegetáriánusok 80-90%-a; Az idősek 20%-a és az USA-beli felnőttek 30-40%-a.

A kalciumhiány tünetei közé tartozik a körmök fénytelensége, a csontok törékenysége és az izomgörcsök. A kalcium legjobb forrása a tej és tejtermékek, a sötétzöld zöldségek és a hal.

5. MAGNÉZIUMHIÁNY
A magnézium egy kritikus ásvány, amely csaknem minden testi funkciót érinti. A magnézium kulcsfontosságú az agyműködés, az idegjelzés, a csontszerkezet és az enzimatikus reakciók szempontjából.

Becslések szerint az Egyesült Államok lakosságának több, mint fele elfogyasztja a szükséges mennyiségű magnéziumot. A magnéziumhiány számos betegséghez kapcsolódik, beleértve a szívbetegséget, az oszteoporozist, a metabolikus szindrómát és a 2-es típusú cukorbetegséget.

A magnéziumhiány tünetei közé tartozik az étvágytalanság, hányinger, hányás, fáradtság és izomgyengeség.

A magnézium jó forrásai közé tartoznak a diófélék (mandula és kesudió), teljes kiőrlésű gabonák, az étcsokoládé és a sötét leveles zöldségek.

6. FOLSAVHIÁNY
A folsav egy B-vitamin, amely természetes módon jelen van számos élelmiszerben. Bizonyos táplálékkiegészítőkben és dúsított ételekben folsav nevű folsavfajta szerepel. A folsav kulcsszerepet játszik a DNS és más genetikai anyagok előállításában, szükségünk van hozzá a sejtosztódáshoz és szintézishez is.

A folsavhiány tünetei közé tartozik a fáradtság, a szájérzékenység, a haj, a köröm és a bőr színének megváltozása. A folsav kiváló forrása lehet a bab, a dúsított gabonafélék, a sötét leveles zöldségek és a lencse.

7. JÓDHIÁNY
A jód alapvető fontosságú ásványi anyag a normális pajzsmirigy működéséhez és a pajzsmirigyhormonok termeléséhez. Ez létfontosságú az agy fejlődéséhez, a csontok egészségéhez és fenntartásához, az anyagcsere szabályozáshoz és a növekedéséhez.

A jódhiány az egyik leggyakoribb táplálkozási hiány a világon, ami a világ népességének 33 százalékát érinti. A jódhiány számos tünetet okozhat, beleértve a megnövekedett pulzusszámot, a megnagyobbodott pajzsmirigyet (strúma), a légzési nehézségeket és a légszomjat, valamint a súlygyarapodást.

A legjobb jódforrások közé tartoznak a kagylók, a hínár, a fehér hal, a tej és a tojás.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: emlékezetvesztés, veszélyeztetheti, vegetáriánusokat, karbantartásának, kulcsfontosságú, koncentrációját, élelmiszerekben, sejtosztódáshoz, elengedhetetlen, megnagyobbodott, cukorbetegséget, szájérzékenység, súlygyarapodást, idegműködéshez, előállításához, szabályozáshoz, vegetáriánusok, magnéziumhiány, vörösvérsejtek, megszerzésében, előállításában, csontszerkezet, kialakulásához, fenntartásához, étvágytalanság, idegátvitelhez, oszteoporozist, szívbetegséget, koleszterinből, pajzsmirigyet, hallucinációk, élelmiszerben, immunrendszer, választékosan, fénytelensége, hemoglobinhoz, ásványi anyagok, emberi test, hiánya súlyos, hemoglobinhoz kötődik, egész testben, vörös húsban, növényi élelmiszerekben, óvodás korú, emberek 25%-a, vashiány tünetei, kognitív funkciók, immunrendszer működésének, gyengített immunrendszer, csont egészségére, napfénynek való, természetes D-vitamin, Egyesült Államokbeli, B-12 VITAMINHIÁNY, Harvard Egészségügyi Kiadványa, Egyesült Államok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jó éjszakát  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 13  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Egyszerű  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ember  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép estét  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Vidámság  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó kislány  Vannak emberek  Facebookon kaptam  40 felett  Alvó kislány  A pitypang legendája  Ma van a magyar költészet napj...  Gebhardt Nóra versei II.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Nevelőszülőkhöz adták,  Dóró Sándor: Embernek maradni  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimna...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Eduardo Sacheri gondolata  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  különleges  Egy gondolat  39 ígéret  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Andrássy Réka - A bolond Böske  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Pitypang szökőkút  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából 
Bejegyzés Címkék
ásványi anyagok, emberi test, hiánya súlyos, hemoglobinhoz kötődik, egész testben, vörös húsban, növényi élelmiszerekben, óvodás korú, emberek 25%-a, vashiány tünetei, kognitív funkciók, immunrendszer működésének, gyengített immunrendszer, csont egészségére, napfénynek való, természetes D-vitamin, sötét bőrű, idősek 74%-a, legjobb D-vitamin, megfelelő agy-, vegánokat veszélyeztetheti, vegetáriánusok 80-90%-a, idősebb felnőttek, amerikai felnőttek, vegánok számára, legjobb források, húspótló anyagok, szója- vagy, csontok egészségének, kalcium elengedhetetlen, elsődleges szervek, idősek 20%-a, kalciumhiány tünetei, körmök fénytelensége, csontok törékenysége, kalcium legjobb, sötétzöld zöldségek, kritikus ásvány, magnézium kulcsfontosságú, enzimatikus reakciók, szükséges mennyiségű, magnéziumhiány számos, metabolikus szindrómát, 2-es típusú, magnéziumhiány tünetei, sötét leveles, folsav kulcsszerepet, folsavhiány tünetei, folsav kiváló, dúsított gabonafélék, normális pajzsmirigy, csontok egészségéhez, anyagcsere szabályozáshoz, egyik leggyakoribb, világ népességének, jódhiány számos, megnövekedett pulzusszámot, megnagyobbodott pajzsmirigyet, légzési nehézségeket, legjobb jódforrások, emlékezetvesztés, veszélyeztetheti, vegetáriánusokat, karbantartásának, kulcsfontosságú, koncentrációját, élelmiszerekben, sejtosztódáshoz, elengedhetetlen, megnagyobbodott, cukorbetegséget, szájérzékenység, súlygyarapodást, idegműködéshez, előállításához, szabályozáshoz, vegetáriánusok, magnéziumhiány, vörösvérsejtek, megszerzésében, előállításában, csontszerkezet, kialakulásához, fenntartásához, étvágytalanság, idegátvitelhez, oszteoporozist, szívbetegséget, koleszterinből, pajzsmirigyet, hallucinációk, élelmiszerben, immunrendszer, választékosan, fénytelensége, hemoglobinhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2687
  • e Hét: 12801
  • e Hónap: 26550
  • e Év: 231251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.