Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A karfiol gyógyhatásairól
  2022-09-22 19:24:35, csütörtök
 
 



A karfiol bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatásai

Ez egy fehér virágú zöldség, amelynek sokféle egészségügyi pozitív hatása van.
A karfiol egészségre gyakorolt 10 legfontosabb hatása:

1. Hozzájárul az egészséges szívhez:
A karfiol nagy adagban tartalmaz kénes vegyületeket és tudvalevőleg segíti a májat abban, hogy semlegesítse a mérgeket. A karfiolra jellemző még, hogy megelőzi a rákot.

A karfiol jó hatással van a szívre, ami azt jelenti, hogy segít az egészséges szív- és érrendszer fenntartásában.

2. Csökkenti a koleszterin szintet:
A karfiol gazdag rostokban, amelyek csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.

3. Segít az immunrendszer egészséges felépítésében:
A karfiol antioxidánsokat is tartalmaz. Az antioxidánsok önmagukban is nagyon hasznosak - gyulladásgátló hatásúak és segítenek az immunrendszer egészséges felépítésében.

4. A magzat fejlődése:
A karfiol a várandós nőkre is pozitív hatással van. Mivel gazdag folsavban és olyan vitaminokban, mint az A- és B-vitamin, segíti a sejtek növekedését. Ez pedig a magzat helyes fejlődéséhez is hozzájárul a méhben.

A karfiol jó C-vitamin forrás, ami a terhesség alatt nélkülözhetetlen, ezért a várandós nőknek legalább egy csésze karfiolt el kéne fogyasztaniuk minden nap.

5. Gazdag kalcium-forrás:
A karfiol kalciumot is tartalmaz, amelynek számtalan előnye van. A kalcium teszi erőssé a csontokat és a fogakat és számos más funkcióban is szerepet játszik, mint például az idegi impulzusok átvitelében.

6. Gazdag ásványi anyag forrás:
A karfiol cinket, mangánt, foszfort, magnéziumot, szelént és nátriumot tartalmaz.

Cink - segít az új sejtek létrehozásában és a sebek gyógyulásában.
Magnézium - segíti a mellékpajzsmirigy működését, amely a csontok normális funkcionálásához termel hormonokat.
Foszfát - erősíti a csontokat.
Szelén - az immunrendszer megfelelő működéséhez járul hozzá.
Nátrium - kiegyensúlyozza a szervezetben található folyadékokat.
Mangán - az enzimek előállításáért és aktivitásáért felelős.

7. Csökkenti a rák kockázatát:
A karfiol a rák kockázatát is csökkenti, ilyen például a tüdő-, mell- és húgyhólyagrák. A keresztes virágúak családjából sok zöldségnek ugyanez a hatása, például a brokkolinak is.

8. Segíti a fogyást:
A karfiol segít a testsúly csökkentésében. C-vitamint tartalmaz, ami kulcsfontosságú anyag a zsírégetésben. A karfiol folsavat is tartalmaz, ami ugyancsak segíti a fogyást. Egy csésze karfiol körülbelül 30 kalóriát tartalmaz, és mivel nem tartalmaz keményítőt, ezért korlátlan mennyiségben fogyasztható.

9. Méregteleníti a szervezetet:
A karfiol olyan enzimeket aktivál a májban, amik több szervet is méregtelenítenek, így védve a szervezetet a károsodástól.

10. Emeli a K-vitamin szintet:
Ha szeretné növelni a K-vitamin mennyiségét a szervezetében, növelje a karfiol bevitelt a napi étrend során. A K-vitamin létfontosságú a csontok és csontsejtek fejlődésében. Másrészről, ha nincs elég K-vitamin a szervezetben, sérülés esetén erősebb a vérzés is, mert a K-vitamin fontos szerepet játszik a véralvadásban.

A karfiol bőrre gyakorolt jótékony hatása:
A karfiol olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek abban, hogy a szervezet fitt és egészséges maradjon. A karfiol fogyasztásának egyik előnye, hogy megfiatalítja a bőrt.

11. A karfiol antioxidánsokat tartalmaz, amelyek öregedésgátlóként hatnak a bőrre.

12. A karfiol bővelkedik C-vitaminban és mangánban, amelyek erős antioxidánsok. Az antioxidánsok növelik az oxigénmennyiséget a vérben és felgyorsítják az anyagcserét. A gyors anyagcsere által könnyebb az emésztés és a táplálékból is könnyebben felszívódnak a tápanyagok. Minél több oxigén van a vérben, annál több mérgező anyagot tud kiválasztani a szervezet. Ha a vérben alacsony a toxikus anyagok mennyisége, a bőr is egészségesebb lesz. Az egészségtelen bőr néhány jellemzője a pattanások, hámló bőr, sötét foltok, ráncok, szemölcsök, májfoltok és kiütések.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalja magán, akkor ideje drasztikus lépéseket tenni. A karfiol segít megszabadulni ezektől a bőrproblémáktól. Egyszerűen tegye az étrendje részévé, így bőrre fiatalabbnak fog tűnni.

A karfiol hajra gyakorolt jótékony hatása:
A haj fontos és attraktív jellemzője az ember személyiségének. Habár mostanában férfiak, nők és gyermekek is küzdenek a hajhullással. Majdnem minden zöldséget az egészséges étrend részeként kéne fogyasztani, mivel a zöldségek sok vitaminnal és ásványi anyaggal látják el a szervezetet.

13. A karfiol számos tápanyaggal látja el a szervezetet, így segíti a haj megfelelő növekedését. A karfiolban természetes módon megtalálható vitaminok, ásványi anyagok és más hasznos tápanyagok az A-, E-, C-, K- vitamin, a nátrium, kálium, kalcium, mangán, cink, zsírok, niacin, réz és vas.

14. Mindezek a tápanyagok abban segítik a szervezetet, hogy fenntartsa magát és egészséges maradjon. A rendszeresen fogyasztott karfiol segít a hajhullás megszüntetésében. A vitaminok és ásványi anyagok pedig hozzájárulnak a szervezet természetes gyógyulási folyamataihoz és fel is gyorsítják azokat.

15. A száraz és viszkető fejbőr lehet az eredménye annak is, hogy a szervezetből hiányoznak bizonyos lényeges tápanyagok.

A friss karfiol kiválasztása:
A karfiol ugyanolyan fontos, mint bármilyen más zöldség, amely az étrend része. A friss zöldség kiválasztása azonban nem mindig könnyű. A friss karfiol azonban több tápanyagot tartalmaz; ha nem friss, akkor ez nem azt jelenti, hogy teljesen elvesztette a tápanyagait, de bizonyosan csökkent a tápanyagtartalma és az íze sem az igazi.
Egyszóval, ha friss karfiolt szeretne választani, kövesse a következő tippeket:

Keresse a szorosan zárt fejeket:
A karfiolfej a zöldség fogyasztásra szánt része, ezért vásárláskor mindig keresse a szorosan zárt fejeket, mivel azok a friss zöldség jellemzői. Minél lazább a fej, annál állottabb és nem is olyan finom.

Keresse a foltokat:
A karfiol fehér fajtái sokkal gyakoribbak és könnyebb is kiválasztani közülük a megfelelőt. Ha már öregebbek és állottak, a fej sápadtabb lesz és foltok jelennek meg rajta. Mielőtt megvásárolja, mindig vizsgálja meg, találhatóak-e foltok a zöldségen, mivel az a frissességét és az egészségét is jelzi.

Ellenőrizze a méretet, súlyt és színt:
Amikor kiválasztja a karfiolt, keresse a krémszínű fejeket és inkább a súlyát vegye figyelembe, mint a méretét. Mivel a zöldség feje szorosan összetömörül, ezért nehezebb, mint amilyennek tűnik. Azokat a fejeket keresse, amelyek frissnek tűnnek, és a levelei is zöldek.

A karfiol tárolása
A karfiol tárolása nem könnyű, mivel körülbelül egy héten belül megromlik. A karfiolt ezért jól zárható műanyag csomagolásban tárolja a hűtőben. A karfiolfejet fel is szeletelheti, és úgy is elteheti. Tartsa állandó hőmérsékleten a hűtőben, így a zöldség tárolási idejét is növelheti. Továbbá használat előtt ne mossa meg a karfiolt, mert az felgyorsítja a rothadást - még ha a karfiol hűtőben is van. Csak akkor mossa meg vízzel a zöldséget, mielőtt megfőzné.

Tippek a karfiol felhasználásához (Fogyasztás/főzés)
Sok ízletes recept van, amelyeket a karfiol felhasználásával még finomabbá lehet tenni.

A karfiol legelterjedtebb elkészítési módja a főzés vagy párolás, ami után más zöldségekkel, vagy teljesen külön fogásként szolgálják fel. A karfiol főzéséhez kövesse a következő lépéseket:

Főzés előtt (tárolás alatt ne) mossa meg friss vízzel a zöldséget. Ha tárolás alatt mossa meg a karfiolt, az felgyorsítja a rothadást.
Egy késsel távolítsa el a zöldség külső leveleit, és válassza le a karfiolfejeket a szárról, amelyhez a levelek kapcsolódnak. Vágja le a kis virágokat a karfiolfej fürtjeiről.
Forraljon fel vizet egy edényben és helyezze a karfiol darabokat egy párolóedénybe, majd azt helyezze a forró vízzel teli edény fölé. Takarja le a párolóedényt és párolja a karfiolt 15-20 percig.
Az idő leteltével vegye le a párolóedényt a másik tetejéről, és egy késsel vagy villával szurkálja meg a karfiolt, hogy elég puha-e. Ha megfelelő, tegye egy tányérra a zöldséget, adjon hozzá egy csipet sót vagy borsot és tálalja, ahogy szeretné.
A zöldség megfőzése ugyanolyan egyszerű, mint a párolás. Az elkészítése hasonló lépésekből áll, mint a párolásnál. Vágja fel a zöldséget, helyezze egy edény forrásban lévő vízbe, majd sózza meg. Főzze legalább 15-20 percig, és tálalja frissen.

Néhány további tipp a karfiol elkészítéséhez
Számtalan más módon is finom fogás készíthető a karfiolból. A karfiol fogyasztásának jótékony hatásai megszámlálhatatlanok. A karfiolt nem szabad túlfőzni, mivel akkor darabokra esik, elveszti az ízét, a színét, és csökkent a tápanyagtartalma. A karfiol olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek főzés közben kellemetlen szagúak, ezért ha minimalizálni szeretné ezt a szagot, adjon hozzá pár csepp citromlevet vagy ecetet, ami csípős ízt ad az ételnek. Továbbá, soha ne főzze a karfiolt alumínium vagy vas edényben, mivel a zöldségben található kémiai anyagok reakcióba léphetnek a fémekkel, az pedig tönkreteszi a zöldség színét és ízét.

A karfiol fogyasztásának egészségügyi hatásai is számtalanok. Sokféle tápanyaggal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet és többféle betegség ellen is védelmet nyújt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: méregtelenítenek, funkcionálásához, tápanyagtartalma, tulajdonságokkal, nélkülözhetetlen, felhasználásához, megszüntetésében, felhasználásával, kulcsfontosságú, antioxidánsokat, személyiségének, legelterjedtebb, bőrproblémáktól, kiegyensúlyozza, elkészítéséhez, gyulladásgátló, csökkentésében, fogyasztásának, létrehozásában, fenntartásában, előállításáért, karfiolfejeket, hőmérsékleten, felépítésében, immunrendszer, antioxidánsok, egészségesebb, zsírégetésben, egészségtelen, minimalizálni, gyógyulásában, szervezetében, aktivitásáért, folyamataihoz, hozzájárulnak, húgyhólyagrák, karfiol bőrre, fehér virágú, karfiol egészségre, egészséges szívhez, karfiol nagy, májat abban, karfiolra jellemző, egészséges szív-, koleszterin szintet, karfiol gazdag, szervezet koleszterin, immunrendszer egészséges, karfiol antioxidánsokat, antioxidánsok önmagukban, magzat fejlődése, várandós nőkre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
még több kérdés
Blog Címkék
Menyecske ruha.......  Lelked...  Én nem...  Facebookon kaptam  Kellemes hétvégét kívánok!  Vízparton gif  Menyecske ruha.......  Ital gif  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Advent van  A legjobb vitamin a bőr számár...  Oh gif  Csillagos kép gif  Alvó baby  Egy erős antioxidáns gyümölcs ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó maci  Madárvilág........  Thaiföld.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  WOW gif  Az emésztőrendszeri zavarok ti...  Facebookon kaptam  Mary Poppins gif  Ital gif  Nahát gif  Zöldruhás hölgy gif  Varázsgömb gif  Facebookon kaptam  Szép hétvégét ! ......  Immunitásjavítás egyszerű és g...  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csalódás  Adventkor  Menyecske ruha.......  Gomba ház  Facebookon kaptam  Ötórai tea  Köszönöm Istennek ,  Nahát gif  Elérkezett az idei év első adv...  Szép estét ! ......  A természet szépsége......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spurgeon - November 25  Facebookon kaptam  Őszi kép  WOW gif  Föld gif  Kellemes napot kívánok!  Óratáncosok gif  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Adventi ének 1.  Az átlagpolgár  Alvó maci  Hol van a hiányzó óra ?  Idő van gif  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok!  Ősz gif  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  II. RÁKÓCZI FERENC: Engesztelő...  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Pálmafák a tóparton gif  Jó éjszakát  Adventkor  Immunitásjavítás egyszerű és g...  Adventi Lelki feltöltődést!  Png rózsa  Alvó maci  Balajthy Ferenc - NEM MINDENNA...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van valami, ami több mint szer...  A legjobb vitamin a bőr számár...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nahát gif  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Oh gif  Elérkezett az idei év első adv...  Csalódás  Csillagözön gif  Wellness-szállodában megemelté...  Adventi gondolatok 2022  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
karfiol bőrre, fehér virágú, karfiol egészségre, egészséges szívhez, karfiol nagy, májat abban, karfiolra jellemző, egészséges szív-, koleszterin szintet, karfiol gazdag, szervezet koleszterin, immunrendszer egészséges, karfiol antioxidánsokat, antioxidánsok önmagukban, magzat fejlődése, várandós nőkre, sejtek növekedését, magzat helyes, terhesség alatt, várandós nőknek, csésze karfiolt, karfiol kalciumot, kalcium teszi, idegi impulzusok, karfiol cinket, sebek gyógyulásában, mellékpajzsmirigy működését, csontok normális, immunrendszer megfelelő, szervezetben található, enzimek előállításáért, keresztes virágúak, karfiol segít, testsúly csökkentésében, karfiol folsavat, csésze karfiol, karfiol olyan, karfiol bevitelt, napi étrend, szervezet fitt, karfiol fogyasztásának, karfiol bővelkedik, antioxidánsok növelik, gyors anyagcsere, vérben alacsony, toxikus anyagok, tüneteket tapasztalja, étrendje részévé, karfiol hajra, ember személyiségének, egészséges étrend, karfiol számos, karfiolban természetes, tápanyagok abban, rendszeresen fogyasztott, hajhullás megszüntetésében, szervezet természetes, eredménye annak, szervezetből hiányoznak, friss karfiol, karfiol ugyanolyan, étrend része, friss zöldség, következő tippeket, szorosan zárt, zöldség fogyasztásra, karfiol fehér, krémszínű fejeket, súlyát vegye, zöldség feje, fejeket keresse, karfiol tárolása, héten belül, karfiolt ezért, zöldség tárolási, rothadást &#8211, karfiol hűtőben, karfiol felhasználásához, karfiol felhasználásával, karfiol legelterjedtebb, főzés vagy, karfiol főzéséhez, következő lépéseket, késsel távolítsa, zöldség külső, levelek kapcsolódnak, karfiolfej fürtjeiről, karfiol darabokat, forró vízzel, karfiolt 15-20, másik tetejéről, késsel vagy, zöldség megfőzése, elkészítése hasonló, edény forrásban, karfiol elkészítéséhez, karfiolt alumínium, zöldségben található, pedig tönkreteszi, zöldség színét, méregtelenítenek, , ,
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 343 db bejegyzés
e év: 2945 db bejegyzés
Összes: 46511 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 13813
  • e Hónap: 77326
  • e Év: 898536
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.