Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagy Isten és Kis Én
  2022-09-24 21:00:27, szombat
 
  Nagy Isten és Kis Én

,,Én, a Prédikátor, Izráel királya voltam Jeruzsálemben, és rászántam magam arra, hogy megvizsgáljak és bölcsen kikutassak mindent, ami az ég alatt történik. Rossz foglalkozás ez, azért adta Isten az embereknek, hogy bajlódjanak vele. Láttam, hogy mindaz, amit véghezvisznek a nap alatt, csak hiábavalóság és hasztalan erőlködés." (Prédikátor 1,12-14) (Magyar fordítás)

,,Én, a Tanító, király voltam Izrael felett Jeruzsálemben. A tanulásnak és a vizsgálódásnak szenteltem magam, bölcsességgel felfedezni mindent, ami az ég alatt történik. Milyen nehéz terhet rakott Isten az emberekre! Láttam mindazt, ami a nap alatt történik; mindazok értelmetlenek, a szél után futkosnak." (Angol fordítás)

Az évek során rájöttem, hogy csak két teológia van a világon. Itt vannak nagyon egyszerű formában: Van a NAGY ISTEN és a Kis Én, vagy van a Kis Isten és a NAGY ÉN. Amikor Isten ismeretére jutsz, akkor lesz egy Nagy Istened és egy kis Éned. De a legtöbbünknél ez fordítva van. Az önmagunkról alkotott képünk olyan nagy, hogy Isten kezelhető méretűvé zsugorodik. A Biblia azonban használ
egy különleges nevet arra az istenre, akit kezelni tudsz. Bálványnak hívja! Az emberek bálványokat készítenek, mert olyan istent akarnak, ami az ő céljaikat szolgálja.
A Biblia Istene sokkal nagyobb, mint ahogyan azt mi elképzeljük. Ő nem lehet semmilyen épületben vagy szoborban, amit emberi kéz készített! Minél nagyobb az Istened, annál kisebbnek látod magad, és annál gyorsabban fogsz leborulni Előtte imádatban és dicsőítésben.
Miért vagyunk itt? Hogy megismerjük Istent. Amíg ezt meg nem érted, addig nem érted meg az élet célját. Ez a "nehéz teher" Salamon a 13. versben említi - az igazság és az élet értelmének véget nem érő keresése. Isten mindannyiunkba belénk helyezte az igényt, hogy megismerjük Őt, majd lehetetlenné tette, hogy ezt az igényt bármi mással kielégítsük önmagán kívül. A bűnbeesés óta semmi sem működik úgy a világon, ahogyan kellene működjön. Frusztráló világban élünk, nem igaz? Veszel valamit, meghibásodik; megjavítod, egy ideig működik, aztán megint elromlik. Végül teljesen elhasználódik, és ki kell cserélni. Semmi sem tart örökké, semmi sem működik rendesen.
De ez nem csak a teremtésről szól, hanem rólad és rólam is. Mi sem működünk jól. A gyerekek szörnyű rendellenességekkel születnek, az emberek rákosok lesznek vagy Alzheimer-kórt, AIDS-et vagy más pusztító betegséget kapnak el. Ha elég sokáig élsz, agyvérzést vagy szívrohamot kapsz, vagy megöregszel, és a végén egy idősek otthonában végzed. Erre gondol Pál, amikor azt mondja, hogy az egész teremtés sóhajtozva várja a megváltást (Róma 8:22). A világ elromlott, és csak Isten tudja megjavítani.
,,Adj nekem egy szilárd pontot, és egy emelővel az egész világot kifordítom a sarkából", mondta Archimédesz. A probléma nem az emelővel van; a probléma az, hogy megtaláljuk a szilárd pontot. A világot nem lehet megmagyarázni a világ szemszögéből. A válasznak valahonnan máshonnan kell jönnie. Az igazság keresése mindig kétségbeeséshez vezet, amíg keresésünk vissza nem vezet minket Istenhez. Ha Isten megismerése ennyire fontos, vajon mit kell tennie ahhoz, hogy felkeltse a figyelmünket. A legnagyobb problémánk nem az, hogy Isten nem beszél; hanem az, hogy annyira elfoglaltak vagyunk, hogy nem tudunk (vagy nem akarunk) eléggé lelassítani ahhoz, hogy meghalljuk a hangját.

Atyám, az elmém tele van sok olyan kérdéssel, amire nem tudok válaszolni. Bár nincs meg minden fény, amire vágyom, de biztosan megvan minden, amire szükségem van. Segíts nekem hinni abban, amiről már tudom, hogy igaz. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kétségbeeséshez, vizsgálódásnak, mindannyiunkba, jeruzsálemben, megmagyarázni, véghezvisznek, megvizsgáljak, bölcsességgel, legtöbbünknél, elhasználódik, értelmetlenek, lehetetlenné, hiábavalóság, szemszögéből, figyelmünket, meghibásodik, dicsőítésben, kielégítsük, megtaláljuk, önmagunkról, megismerése, megismerjük, archimédesz, teremtésről, megöregszel, szívrohamot, bálványokat, megjavítani, bajlódjanak, elképzeljük, lelassítani, elfoglaltak, foglalkozás, prédikátor, kifordítom, valahonnan, vizsgálódásnak szenteltem, szél után, évek során, önmagunkról alkotott, különleges nevet, emberek bálványokat, élet célját, élet értelmének, igényt bármi, ideig működik, teremtésről szól, gyerekek szörnyű, emberek rákosok, idősek otthonában, egész teremtés, világ elromlott, Nagy Isten, NAGY ISTEN, NAGY ÉN, Amikor Isten, Nagy Istened, Biblia Istene,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Soha ne kedvezz...  Rátalálsz  Egy bizonyos határt  Nem tudhatod  A kételkedés kezelése  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mindig jusson idő nevetni  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem  Popper Péter szavai  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Őrizkednünk kell...  Lóhere  Facebookon kaptam  Png fotel  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A másik dolog,  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nagyon különös  Akarat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A Megváltó szolgálatában  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Makszim Gorkij gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png lepke  Tavaszi kép  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete István - Akác  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Éretlen vers  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
vizsgálódásnak szenteltem, szél után, évek során, önmagunkról alkotott, különleges nevet, emberek bálványokat, élet célját, élet értelmének, igényt bármi, ideig működik, teremtésről szól, gyerekek szörnyű, emberek rákosok, idősek otthonában, egész teremtés, világ elromlott, szilárd pontot, egész világot, világ szemszögéből, válasznak valahonnan, igazság keresése, legnagyobb problémánk, elmém tele, kétségbeeséshez, vizsgálódásnak, mindannyiunkba, jeruzsálemben, megmagyarázni, véghezvisznek, megvizsgáljak, bölcsességgel, legtöbbünknél, elhasználódik, értelmetlenek, lehetetlenné, hiábavalóság, szemszögéből, figyelmünket, meghibásodik, dicsőítésben, kielégítsük, megtaláljuk, önmagunkról, megismerése, megismerjük, archimédesz, teremtésről, megöregszel, szívrohamot, bálványokat, megjavítani, bajlódjanak, elképzeljük, lelassítani, elfoglaltak, foglalkozás, prédikátor, kifordítom, valahonnan, megváltást, tanulásnak, ismeretére, zsugorodik, felfedezni, megjavítod, legnagyobb, bálványnak, frusztráló, szenteltem, sóhajtozva, kikutassak, problémánk, értelmének, gyorsabban, otthonában, készítenek, meghalljuk, különleges, válaszolni, keresésünk, embereknek, betegséget, agyvérzést, pritchard, elromlott, alzheimer, születnek, emberekre, semmilyen, futkosnak, szoborban, szükségem, hasztalan, kérdéssel, erőlködés, leborulni, máshonnan, céljaikat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 2960
  • e Hónap: 32272
  • e Év: 220074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.