Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fejfájáscsillapítók
  2022-09-25 22:42:26, vasárnap
 
  Gyors fejfájás-csillapítók - koenzim-Q10, koffein, gyömbér

A frontok, a stressz, egyes ételek és italok mind-mind kiválthatják a fej fájdalmát. Mit tehetünk? Nem vehetünk be minden egyes alkalommal fejfájás-csillapítót, sőt egyáltalán nem is kellene magunkat ehhez a gyógyszerhez hozzászoktatni, hiszen vannak remek természetes módszerek is, amelyek ugyanolyan hatékonyak, mint egyes fejfájás-csillapítók, sőt sok esetben sokkal hatékonyabbak is. Mutatjuk is, melyek ezek!

Amennyiben hidratáltak vagyunk, úgy a fejfájásnak sincs sok esélye kialakulni. Az elfogyasztott víz helyreállítja az elektrolitok egyensúlyát a szervezetben, ugyanis sok esetben éppen az elektrolitok egyensúlyának felborulása okozza a panaszokat.

Ha nagyon fáj a fejünk, ne a gyógyszeres szekrényben keresgéljünk, hanem menjünk ki a konyhába és igyunk egy csésze gyömbérteát. A gyömbért ősidők óta használják a fejfájás csillapítására.

Hogy miért olyan hatékony?
A benne található gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönhetően, amelyek gátolják az úgynevezett prosztaglandinok szintézisét, ami nemcsak egy egyszerű fejfájást, hanem migrénes fejfájást is okozhat. A migrénes fejfájás hányingert és hányást is kiválthat, viszont a gyömbér mind a hányás, mind a hányinger csillapításában a segítségünkre lehet.

Ha a krónikus migrénes fejfájás rendszeresen gyötör bennünket, akkor a meditáció is a segítségünkre lehet. A jóga és a meditáció enyhíti a migrén tüneteit és csökkenti a fejfájást még akkor is, ha azt stressz okozza.

A koffeinnek kiemelkedő szerepe lehet a klaszterfejfájás csökkentésében. A kávéban vagy a teában lévő koffein ugyanis csökkenti a nyomást az agyban, illetve érszűkítő hatással is rendelkezik, ami szintén enyhítheti a fejfájás kellemetlen, sok esetben elviselhetetlen tüneteit.

Egyes vitaminok és ásványi anyagok is sokat segíthetnek a fejfájás enyhítésében. A B12-vitamin pihenteti az ereket, a koenzim-Q10 rendszeres fogyasztása pedig akkor lehet nagyon hasznos, ha visszatérő fejfájással küzdünk.

Mivel az alváshiány is okozhat fejfájást, így törekedjünk arra, hogy naponta legalább 7-8 órát aludjunk. Az alvás hiánya nemcsak fejfájást, hanem mentális és fizikai betegségeket is előidézhet. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy sötét szobában aludjunk és a hálószobában már ne tévézzünk, ne használjunk számítógépet és mobiltelefont.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: klaszterfejfájás, prosztaglandinok, csillapításában, elviselhetetlen, csökkentésében, csillapítására, hozzászoktatni, egyensúlyának, segítségünkre, hatékonyabbak, mobiltelefont, vegyületeknek, helyreállítja, elfogyasztott, gyógyszerhez, betegségeket, keresgéljünk, hálószobában, rendszeresen, mindenképpen, enyhítésében, elektrolitok, köszönhetően, kiválthatják, szervezetben, számítógépet, egyensúlyát, kellemetlen, fejfájásnak, úgynevezett, hidratáltak, felborulása, csillapítók, rendelkezik, természetes, szintézisét, gyógyszerhez hozzászoktatni, fejfájásnak sincs, elektrolitok egyensúlyát, elektrolitok egyensúlyának, gyógyszeres szekrényben, csésze gyömbérteát, gyömbért ősidők, fejfájás csillapítására, benne található, úgynevezett prosztaglandinok, egyszerű fejfájást, migrénes fejfájás, gyömbér mind, hányinger csillapításában, segítségünkre lehet, krónikus migrénes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Apu  Öreg nő sóhajt  Most - segíts meg Mária ,  képre írva  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Várnai Zseni - Éveim  képre írva  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  képre írva  képre írva  Válaszok a halál után  Reményik Sándor: Itt most virá...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Nagy Feró megmondta?  Apu  Nárciszok  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Isten . . .  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó kutyák  Virág lány  Figyeld meg az "én"-t  A jó kedv a világon  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Szeretettel !  Alvó baby  Alvó baby  Egy hét kihagyás  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét  Válaszok a halál után  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Varázskönyv  2004-es kivégzés után  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Öreg nő sóhajt  Esti kép  Az erdőterápia egészségre gyak...  Leereszkedés és olvadás  Márciuzs 24.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Az erdőterápia egészségre gyak...  Boldog virágvasárnapot minden...  Öröknek hinni . . .  Esti kép  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Esti kép  Görgess  Paul David Tripp Március 25  Görgess  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva 
Bejegyzés Címkék
gyógyszerhez hozzászoktatni, fejfájásnak sincs, elektrolitok egyensúlyát, elektrolitok egyensúlyának, gyógyszeres szekrényben, csésze gyömbérteát, gyömbért ősidők, fejfájás csillapítására, benne található, úgynevezett prosztaglandinok, egyszerű fejfájást, migrénes fejfájás, gyömbér mind, hányinger csillapításában, segítségünkre lehet, krónikus migrénes, meditáció enyhíti, migrén tüneteit, koffeinnek kiemelkedő, klaszterfejfájás csökkentésében, kávéban vagy, teában lévő, fejfájás kellemetlen, fejfájás enyhítésében, koenzim-Q10 rendszeres, alvás hiánya, klaszterfejfájás, prosztaglandinok, csillapításában, elviselhetetlen, csökkentésében, csillapítására, hozzászoktatni, egyensúlyának, segítségünkre, hatékonyabbak, mobiltelefont, vegyületeknek, helyreállítja, elfogyasztott, gyógyszerhez, betegségeket, keresgéljünk, hálószobában, rendszeresen, mindenképpen, enyhítésében, elektrolitok, köszönhetően, kiválthatják, szervezetben, számítógépet, egyensúlyát, kellemetlen, fejfájásnak, úgynevezett, hidratáltak, felborulása, csillapítók, rendelkezik, természetes, szintézisét, gyógyszeres, használjunk, segíthetnek, törekedjünk, fogyasztása, fejfájással, gyömbérteát, szekrényben, csillapítót, kiemelkedő, koffeinnek, használják, ugyanolyan, amennyiben, egyáltalán, alváshiány, rendszeres, hányingert, kialakulni, alkalommal, előidézhet, panaszokat, hatékonyak, enyhítheti, visszatérő, tévézzünk, fejfájást, meditáció, hányinger, kiválthat, bennünket, csökkenti, található, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1398
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 24838
  • e Év: 200713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.