Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szegfűszeggel a gyulladás és a cukorbetegség ellen
  2022-10-03 21:20:07, hétfő
 
 



A szegfűszeg egy fantasztikus gyógy- és fűszernövény. Kutatások igazolják, hogy kiemelkedő a gyulladáscsökkentő képessége és ezzel a hatással a cukorbetegséggel szemben is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

A szegfűszeg sok rostot, C-vitamint, K-vitamint és mangánt is tartalmaz. Ez utóbbi fokozza a memóriát, a C- és K-vitamin pedig a jó immunrendszeri működést biztosítja, illetve segít a vérrögképződés megakadályozásában. A szegfűszeg erősíti a máj egészségét és a vércukorszintet is stabilizálja.

A szegfűszeg elektrolitokat is tartalmaz, amelyek a sejtek munkáját támogatják meg, segítenek a szervezetben az energiatermelésben, illetve fokozzák az immunitást is.

Az ásványi anyagok is segítenek az erős immunrendszer kialakításában és fenntartásában. Ezek az ásványi anyagok például részt vesznek a csonterősítésben és a normál szívműködésben. A szegfűszeg is sok létfontosságú ásványi anyagot tartalmaz.

A szegfűszeg fitonutriensekben is gazdag. Ezek olyan antioxidánsok, amelyek gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, így sokféle betegséggel szemben élvezhetünk védelmet.

A szegfűszeg egy nigericin nevű vegyületet tartalmaz, amely aktívan részt vesz a cukorbetegség elleni küzdelemben. Ez segíti az inzulinszekréciót és stabilizálja a vércukorszintet.

Olyan vegyületek is vannak a szegfűszegben, amelyek csökkentik a gyomorfekély kialakulásának az esélyét. A szegfűszegolaj például a gyomornyálkahártya vastagságát növeli meg, ami megvédi a gyomrot a fekély kialakulásától.

A szegfűszeg segít a hörghurut, a megfázás és a köhögés kezelésében, ugyanis magas olajtartalma megnyugtatja a légutakat. A szegfűszegolajat keverjük el valamilyen hordozóolajban és kenjük be ezzel a mellkasunkat. Ha köhögünk vagy fáj a torkunk, készítsünk szegfűszegteát vagy rágcsáljunk el egy szegfűszeget.

A szegfűszegolaj a vérkeringést is serkenti, illetve hatással van a testhőmérsékletre és a szervezet anyagcseréjére is. A szegfűszegben lévő antioxidánsok megtisztítják a vért és még a stressz enyhítésében is segítenek.

A szegfűszeg a fejfájást is csillapítja. Kétféle módon is használhatjuk. Tegyünk néhány szegfűszeget egy papírzsebkendőbe és lélegezzük be az illatát, vagy használjuk ki a szegfűszeg-illóolaj aromaterápiás hatását.

A szegfűszeg nagyszerűen csillapítja a szájüregben és a torokban keletkezett gyulladást is. Készítsünk belőle teát és fogyasszuk rendszeresen, legalábbis addig, míg a gyulladás problémája fennáll.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szegfűszegolajat, csonterősítésben, cukorbetegséggel, papírzsebkendőbe, vércukorszintet, kialakításában, szegfűszegteát, immunrendszeri, szegfűszegolaj, anyagcseréjére, hordozóolajban, elektrolitokat, fenntartásában, kialakulásától, szívműködésben, vérrögképződés, kialakulásának, megtisztítják, antioxidánsok, szegfűszegben, cukorbetegség, létfontosságú, aromaterápiás, használhatjuk, immunrendszer, stabilizálja, enyhítésében, mellkasunkat, rendelkeznek, gyomorfekély, olajtartalma, megnyugtatja, szegfűszeget, vérkeringést, szervezetben, fűszernövény, fantasztikus gyógy-, cukorbetegséggel szemben, szegfűszeg erősíti, szegfűszeg elektrolitokat, sejtek munkáját, ásványi anyagok, erős immunrendszer, normál szívműködésben, szegfűszeg fitonutriensekben, nigericin nevű, cukorbetegség elleni, gyomorfekély kialakulásának, szegfűszegolaj például, fekély kialakulásától, szegfűszeg segít, köhögés kezelésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Popper Péter szavai  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png kislány  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Próbálj meg ...  Png nő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Julian Brass gondolata  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A sors  Nem számIt  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kislány  Popper Péter szavai  Idő  Julian Brass gondolata  Fekete-erdő desszert  A sors  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Fehér virág  Png lepke  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Rátalálsz  Egy hatékony szolga  Az engedelmesség miért nem vál...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reggel van  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  Szép estét  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
fantasztikus gyógy-, cukorbetegséggel szemben, szegfűszeg erősíti, szegfűszeg elektrolitokat, sejtek munkáját, ásványi anyagok, erős immunrendszer, normál szívműködésben, szegfűszeg fitonutriensekben, nigericin nevű, cukorbetegség elleni, gyomorfekély kialakulásának, szegfűszegolaj például, fekély kialakulásától, szegfűszeg segít, köhögés kezelésében, szegfűszegolajat keverjük, szervezet anyagcseréjére, szegfűszegben lévő, stressz enyhítésében, szegfűszeg nagyszerűen, torokban keletkezett, gyulladás problémája, szegfűszegolajat, csonterősítésben, cukorbetegséggel, papírzsebkendőbe, vércukorszintet, kialakításában, szegfűszegteát, immunrendszeri, szegfűszegolaj, anyagcseréjére, hordozóolajban, elektrolitokat, fenntartásában, kialakulásától, szívműködésben, vérrögképződés, kialakulásának, megtisztítják, antioxidánsok, szegfűszegben, cukorbetegség, létfontosságú, aromaterápiás, használhatjuk, immunrendszer, stabilizálja, enyhítésében, mellkasunkat, rendelkeznek, gyomorfekély, olajtartalma, megnyugtatja, szegfűszeget, vérkeringést, szervezetben, fűszernövény, fantasztikus, rendszeresen, csillapítja, élvezhetünk, vastagságát, kezelésében, nagyszerűen, betegséggel, küzdelemben, keletkezett, rágcsáljunk, fogyasztjuk, szájüregben, támogatják, szegfűszeg, amennyiben, legalábbis, immunitást, kiemelkedő, fogyasszuk, készítsünk, problémája, használjuk, biztosítja, vegyületek, csökkentik, lélegezzük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 468
  • e Hét: 5313
  • e Hónap: 36799
  • e Év: 241500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.