|
2022-10-03 21:52:48, hétfő
|
|
|
Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz):
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj
1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
5. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni.
6. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.
7. Utána tetszőleges méretű gömböcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
8. Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró bő olajban süssük. Általában az első darab mindig selejt (mint a palacsintánál:)), hisz ő a tesztalany.
9. A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
10. Hipp-hopp megdagad a lángosunk, ha a megfelelő forróságú olajba ér. Ha nem elég forró az olaj, akkor lapos marad.
11. 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
Millió ízzel lehet variálni, nekem mégis a kedvencem a fokhagymás-sajtos-tejfölös. Ugye emlékeztek a fokhagymás-olajos cuccra, amit rákenhettek a bodegáknál a friss, meleg puha lángosra?
Fokhagymás olaj:
Hozzávalók:
5 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
só
1 dl langyos víz
1. A fokhagymákat fokhagyma nyomóval össze zúzzuk, majd összekeverjük az olajjal, a sóval és a vízzel.
2. Hűtőben állni hagyjuk egy fél órát, hogy összeérjenek az ízek.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
Címkék: belemorzsoljuk, lecsepegtetjük, ujjbegyeinkkel, palacsintánál, összekeverjük, aranybarnára, belekeverjük, fokhagymákat, összeérjenek, használtunk, átmérőjűhöz, tetszőleges, rákenhettek, tesztalany, gömböcöket, hozzávalók, tésztánkat, hozzáadjuk, felolvadni, letakarunk, letakarjuk, kinyújtani, fokhagymás, bodegáknál, emlékeztek, locsoljuk, fokhagyma, felolvadt, szaladjon, kinyomjuk, általában, lángosunk, szakadjon, megfelelő, tésztából, kedvencem, tálba öntjük, langyos vizet, élesztő hozzáadjuk, tésztánkat körbe, olajozott tálcára, első darab, olajos ujjbegyeinkkel, forró olajba, megfelelő forróságú, fokhagymás-olajos cuccra, fokhagymákat fokhagyma,
|
|
|
|
tálba öntjük, langyos vizet, élesztő hozzáadjuk, tésztánkat körbe, olajozott tálcára, első darab, olajos ujjbegyeinkkel, forró olajba, megfelelő forróságú, fokhagymás-olajos cuccra, fokhagymákat fokhagyma, belemorzsoljuk, lecsepegtetjük, ujjbegyeinkkel, palacsintánál, összekeverjük, aranybarnára, belekeverjük, fokhagymákat, összeérjenek, használtunk, átmérőjűhöz, tetszőleges, rákenhettek, tesztalany, gömböcöket, hozzávalók, tésztánkat, hozzáadjuk, felolvadni, letakarunk, letakarjuk, kinyújtani, fokhagymás, bodegáknál, emlékeztek, locsoljuk, fokhagyma, felolvadt, szaladjon, kinyomjuk, általában, lángosunk, szakadjon, megfelelő, tésztából, kedvencem, forróságú, lehetőleg, olajozott, lángoshoz, sütéshez, nyomóval, megdagad, lángosra, tejfölös, variálni, kézmeleg, tűzforró, tésztánk, sütésnél, helyezni, keverünk, élesztőt, könnyebb, alakúra, hagyunk, fehéret, tönköly, tesszük, tényleg, langyos, könnyen, olajban, felfele, hagyjuk, olajjal, tálcára, oldalát, ragadni, élesztő, levegőt, hűtőben, mindkét, tésztát, szükség, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1658
- e Hét: 10440
- e Hónap: 41926
- e Év: 246627
|
|
|