Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznos pszichológiai trükkök
  2022-10-04 23:26:02, kedd
 
  14 egyszerű pszichológiai trükk, amivel befolyásolni tudsz bárkit :

1. Amikor felteszel egy kérdést és közben bólintasz, egyfajta pozitivitást sugárzol a másik ember felé, aminek következtében valószínűleg te is pozitív választ kapsz. Ezt a trükköt leginkább a vendéglátósok használják, így a vendégek gyakran többet, vagy éppen drágább ételeket rendelnek.

2. Ha azt szeretnéd elérni, hogy valaki kényelmetlenül érezze magát beszélgetés közben, folyamatosan néz a homlokára.

3. Ha a beszélgetőtársad kikerüli a kérdésed, vagy valamit titkol előled, hagyj szüneteket beszélgetés közben, úgy, hogy közben mélyen a szemébe nézel. Hogy ne legyen nagyon kínos, ő folyamatos beszélni fog, hogy oldja a helyzetet.

4. Ha barátságot szeretnél kötni valakivel, akkor kezdésként kérdezz tőle valamit, mindegy, hogy valójában tudod-e rá a választ, vagy sem. Ez a módszer jobban összehozza az embereket.

5. Ha nem vagy elégedett valakinek az ajánlatával, és többet szeretnél kapni, akkor nézz rá kissé csalódott arccal. Nem is gondolnád, hogy ez az egyszerű gesztus mennyire hatásos lehet, hogy változtasson az ajánlatán.

6. Ha valaki nagyon erősen koncentrál a munkára, vagy egy beszélgetésre, akkor elérhető, hogy odaadja az éppen kezében található tárgyat úgy, hogy később nem is emlékszik rá.

7. Ha beszélgetés közben gyakran bólogatunk, akkor a beszélgetőpartner tudat alatt érzékenyebb lesz a mondandónkra.

8. Amikor nyilvánosan kell beszédet tartanod mások előtt, mindig vigyél magaddal egy palack vizet. Ha hirtelen elfelejted a mondandódat, csak igyál pár kortyot, és senki sem veszi észre, hogy valójában azért tartottál szünetet, mert kiment a fejedből a szöveg.

9. Ha folyamatosan azon parázol, hogy bezártad-e az ajtót, kihúztad-e a vasalót, stb. akkor minden alkalommal, amikor valami ilyen dolgot csinálsz, mondj ki közben hangosan egy abszurd kifejezést. Például mondd azt: "zöld nyúl" - és közben húzd ki a vasalót. Így tuti emlékezni fogsz rá később, amikor már elmentél otthonról.

10. Ha valaki idegesítően bámul rád, csak kezdd el nézni a cipőjét! Hidd el, ez teljesen összezavarja.

11. Ha egy barátod valami miatt nagyon aggódik, akkor egy idő után te is elkezdesz aggódni, függetlenül attól, hogy téged érint-e a dolog, vagy sem.

12. Ha valaki nyilvánosan megpróbál provokálni, vagy botrányba keverni, csak mondj neki valami kedveset. Ettől teljesen összezavarodik.

13. Ha rosszul aludtál, akkor határozottan mondd ki hangosan többször is, hogy “Jól aludtam!" Furcsán hangozhat, de ha igazán magabiztos vagy, akkor az agyad el fogja hinni, hogy tényleg jól aludtál, és kipihentebbnek fogod magad tőle érezni.

14. Az emberek azokra a dolgokra emlékeznek jobban, amik a nap elején és a végén történnek. Ami a két időpont között történik, az felejthetőbbé válik. Ezért az állásinterjúkat vagy korai időpontra, vagy nagyon későre kell tenni, hogy a munkáltató megjegyezzen, és ne vessz el a többi jelölt között.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: beszélgetőtársad, állásinterjúkat, kipihentebbnek, kényelmetlenül, összezavarodik, beszélgetésre, felejthetőbbé, pszichológiai, vendéglátósok, következtében, mondandónkra, változtasson, valószínűleg, pozitivitást, összezavarja, befolyásolni, folyamatosan, megjegyezzen, határozottan, beszélgetés, ajánlatával, nyilvánosan, függetlenül, idegesítően, érzékenyebb, mondandódat, összehozza, elfelejted, emlékeznek, munkáltató, provokálni, bólogatunk, koncentrál, szüneteket, magabiztos, alkalommal, másik ember, trükköt leginkább, vendéglátósok használják, vendégek gyakran, beszélgetőtársad kikerüli, szemébe nézel, módszer jobban, egyszerű gesztus, éppen kezében, beszélgetőpartner tudat, palack vizet, abszurd kifejezést, barátod valami, emberek azokra, dolgokra emlékeznek, végén történnek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az engedelmesség miért nem vál...  s immár én is felragyogva, ért...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  Png kutya  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nevem  Alázat  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép álmokat!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem tiéd  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Nem tudhatod  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png kutya  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sose bánj semmit  Minden harmadik...  Png kutya  Szép álmokat!  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 20  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
másik ember, trükköt leginkább, vendéglátósok használják, vendégek gyakran, beszélgetőtársad kikerüli, szemébe nézel, módszer jobban, egyszerű gesztus, éppen kezében, beszélgetőpartner tudat, palack vizet, abszurd kifejezést, barátod valami, emberek azokra, dolgokra emlékeznek, végén történnek, felejthetőbbé válik, állásinterjúkat vagy, munkáltató megjegyezzen, többi jelölt, beszélgetőtársad, állásinterjúkat, kipihentebbnek, kényelmetlenül, összezavarodik, beszélgetésre, felejthetőbbé, pszichológiai, vendéglátósok, következtében, mondandónkra, változtasson, valószínűleg, pozitivitást, összezavarja, befolyásolni, folyamatosan, megjegyezzen, határozottan, beszélgetés, ajánlatával, nyilvánosan, függetlenül, idegesítően, érzékenyebb, mondandódat, összehozza, elfelejted, emlékeznek, munkáltató, provokálni, bólogatunk, koncentrál, szüneteket, magabiztos, alkalommal, folyamatos, barátságot, kifejezést, használják, kezdésként, emlékszik, időpontra, szeretnél, botrányba, csalódott, felteszel, leginkább, ajánlatán, hangozhat, gondolnád, valakinek, található, emlékezni, elégedett, szeretnéd, helyzetet, bólintasz, rendelnek, történnek, elkezdesz, tartottál, valójában, otthonról, embereket, megpróbál, valakivel, homlokára, dolgokra, egyszerű, sugárzol, bezártad, fejedből, szünetet, kihúztad, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 645
  • e Hét: 5490
  • e Hónap: 36976
  • e Év: 241677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.