Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Béta glükán, gyógygombák
  2022-10-05 23:40:45, szerda
 
  Nagyon sok kutató foglalkozik a béta-glükán jótékony hatásaival, sokak szerint a legerősebb immunrendszer erősítő étrend-kiegészítők közé tartozik. A béta-glükán nem vitamin, hanem egy speciális vegyület.

A béta glükán (1-3/1-6 béta glükán) egy speciális szénhidrát komplex, mely bizonyos gombákban nagyobb mennyiségben megtalálható (pl. Maitake gomba). A béta glükánokat a kutatók évek óta nagyon alaposan vizsgálják, mivel a béta glükán közismerten jótékony hatással van az immunrendszerre. Korábbi tanulmányomban (1000 kutatás eredménye) részletesen írtam arról, hogy az 1000 korábban elvégzett kutatás eredménye azt mutatta, hogy a béta glükán rendkívül jó immunrendszer erősítő és a rák sejtekkel szemben pusztító hatással rendelkezik.

A sok cukor molekulából álló cukrokat, amelyek azonban csak egyféle cukor molekula típusból tevődnek össze poliszacharidoknak nevezzük. Vízben nem oldódnak, élesztővel nem erjeszthetők. A természetben igen elterjedtek, a növények sejtfalának legfőbb anyagát alkotják.

Formáik:

1. szerkezeti poliszacharidok: cellulóz, pektin, lignin
2. tartalék tápanyagok: keményítő, glikogén, inulin
3. ismeretlen funkciójú poliszacharidok: pl. guar-gumi, stb.

A béta glükánok olyan poliszacharidok, amik egyféle cukorból (monoszacharidból) épülnek fel, ezért az egységes glükóz polimerek családjába tartoznak. Tehát a béta glükán nem egy molekula, hanem egy molekula család. A zab, a zöldárpa, a ganoderma rengeteget tartalmaz belőle (Green Magma, Liver Strenght).

A béta glükánokat az emberi emésztő rendszer enzimjei nem tudják lebontani, ezáltal azok helyben vagy felszívódva különböző élettani hatást tudnak kifejteni.

Mai tudásunk szerint a ráksejteket övező mucopoliszacharid köpeny (external coat) és a béta glükánok közt olyan kapcsolatok alakulhatnak ki, amik a ráksejtek osztódását akadályozzák, ugyanakkor az ép immunsejtek lyphocyták és fehérvérsejtek fagocitózisát, sejtpusztító hatását fokozzák.

A főként megfigyeléseken és tapasztalatokon alapuló medicina már évszázadokkal ezelőtt felfedezte a béta glükán jótékony tulajdonságait, az utóbbi évtizedekben pedig a molekula pontos szerkezete is kirajzolódott.

A kolosztrum esetében több tanulmányt írtam az aktív és passzív immunitásról (Aktív és passzív immunitás...). A szerzett immunitás (védőoltás) mellett sokkal nagyobb jelentősége van a veleszületett, természetes immunitásnak (természetes ölősejtek, granulociták). Szervezetünk elsődleges védekező mechanizmusát a természetes immunitás jelenti, ezek a sejtek képesek lehetnek a szervezetbe kerülő vírusok, baktériumok vagy a kialakuló rákos daganatok elpusztítására. Ezeket a bizonyos természetes ölősejteket és neutrofil granulocitákat képes a béta glükán mozgósítani. Laboratóriumi és állatkísérletekben a béta glükán tumorsejt pusztító hatása egyértelműen bebizonyosodott és egyre több eredmény utal arra, hogy emberekben kialakult daganatok esetében is hasznos lehet.

A modern rákkutatás egyes ága azokkal a vegyületekkel foglalkozik, melyek képesek bekapcsolni és erősíteni a szervezet természetes védelmi rendszerét, ezáltal a szervezet külső segítség révén maga képes elpusztítani a benne kialakult rosszindulatú sejteket. Ez szöges ellentétben áll azzal a megszokott módszerrel, mely arra koncentrál, hogy a daganat sejteket külső beavatkozással próbáljuk elpusztítani (sugárkezelés, kemoterápia) még olyan áron is, hogy közben magát a szervezetet is gyengítjük.

A béta glükán kiváló példája annak, hogyan segíthetjük szervezetünk védekezését teljesen természetes vegyületekkel.

A béta glükánnal végzett kutatások az 1940-es években indultak el, amikor felfedezték, hogy egy Európában igen jól ismert gyógyszer (Zymosan) mellékhatások nélkül erősíti az immunrendszer működését. Kb. 20 év múlva állapították meg, hogy ezt a tulajdonságát a benne található béta-1,3-D-glükánnak köszönheti. 1975-ben bőrrákos betegeket kezeltek béta glükán injekcióval, s a rák okozta károsodás 5 nap elteltével csökkenni kezdett.

Csak 1980-ban fedezték fel azt, hogy a béta glükán rendelkezik egy olyan receptorral, mely a makrofág sejtekhez képes kapcsolódni, s így bekapcsolni annak működését. Ezáltal a béta glükán nem csak a kórokozókkal szembeni védelemben játszik szerepet, hanem képes serkentetni a csontvelő működését is.

Milyen vélt vagy bizonyított hatásait, illetve használati módjait ismerjük ma a béta glükánnak?

- immunrendszer erősítés (kórokozókkal, vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal szemben vagy éppen kemoterápiás kezelés után)
- sebgyógyító hatás
- javasolt lehet antibiotikumok mellett a szedése (egerekben 56%-kal növelte e betegségek túlélési esélyét)
- fertőzések megelőzése, kezelése esetén: E.coli, Candida albicans, Staphylococcus aureus
- gombás fertőzések esetén
- fekélyek esetén
- égési sérülések esetén
- csökkent immunműködés esetén (pl. HIV)
- rákos betegségek esetén
- magas koleszterinszinttel rendelkező betegeknek szintén ajánlott, mivel kísérletek szerint képes csökkenteni az összkoleszterin szintet és az LDL koleszterin szintet
- patkánykísérletekben jelentősen csökkentette a cukorbetegség kialakulásának esélyét
- várandósságban a béta glükán magzatvédő hatását mutatták ki (fertőzésekkel szemben)

A béta glükán immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása, valamint a rákos daganatokkal szemben kifejtett pusztító hatása egyre nyilvánvalóbb, ezért a béta glükán szerves részét képezi a komplementer medicinának.
Forrás : betaglucan.org illetve Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: monoszacharidból, poliszacharidok, összkoleszterin, bebizonyosodott, immunrendszerre, tapasztalatokon, megfigyeléseken, várandósságban, elpusztítására, staphylococcus, fehérvérsejtek, kialakulásának, baktériumokkal, antibiotikumok, tulajdonságait, granulocitákat, tanulmányomban, beavatkozással, vegyületekkel, fagocitózisát, immunrendszer, nyilvánvalóbb, rosszindulatú, cukorbetegség, évszázadokkal, veleszületett, fertőzésekkel, tulajdonságát, mechanizmusát, laboratóriumi, kirajzolódott, mellékhatások, megtalálható, egyértelműen, kemoterápiás, daganatokkal, béta-glükán jótékony, legerősebb immunrendszer, speciális vegyület, béta glükán, speciális szénhidrát, béta glükánokat, kutatók évek, 1000 korábban, természetben igen, növények sejtfalának, béta glükánok, egységes glükóz, molekula család, ganoderma rengeteget, emberi emésztő, ráksejteket övező, Green Magma, Liver Strenght,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Makszim Gorkij gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Hiányzik  Zilahy Lajos gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Nevem  Png ház  Facebookon kaptam  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Szívem  Png csokor  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Radikális szeretet  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png kutya  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Erdőn  Png virág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevem  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Erdőn  Facebookon kaptam  Png kislány  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hiányzik  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Radikális szeretet  Hiányzik  Éretlen vers  A kételkedés kezelése  Png ház  Facebookon kaptam  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
béta-glükán jótékony, legerősebb immunrendszer, speciális vegyület, béta glükán, speciális szénhidrát, béta glükánokat, kutatók évek, 1000 korábban, természetben igen, növények sejtfalának, béta glükánok, egységes glükóz, molekula család, ganoderma rengeteget, emberi emésztő, ráksejteket övező, ráksejtek osztódását, főként megfigyeléseken, utóbbi évtizedekben, molekula pontos, kolosztrum esetében, szerzett immunitás, természetes immunitás, sejtek képesek, szervezetbe kerülő, kialakuló rákos, bizonyos természetes, modern rákkutatás, vegyületekkel foglalkozik, szervezet természetes, szervezet külső, benne kialakult, megszokott módszerrel, daganat sejteket, béta glükánnal, 1940-es években, immunrendszer működését, benne található, olyan receptorral, makrofág sejtekhez, kórokozókkal szembeni, csontvelő működését, béta glükánnak, összkoleszterin szintet, cukorbetegség kialakulásának, rákos daganatokkal, komplementer medicinának, monoszacharidból, poliszacharidok, összkoleszterin, bebizonyosodott, immunrendszerre, tapasztalatokon, megfigyeléseken, várandósságban, elpusztítására, staphylococcus, fehérvérsejtek, kialakulásának, baktériumokkal, antibiotikumok, tulajdonságait, granulocitákat, tanulmányomban, beavatkozással, vegyületekkel, fagocitózisát, immunrendszer, nyilvánvalóbb, rosszindulatú, cukorbetegség, évszázadokkal, veleszületett, fertőzésekkel, tulajdonságát, mechanizmusát, laboratóriumi, kirajzolódott, mellékhatások, megtalálható, egyértelműen, kemoterápiás, daganatokkal, sugárkezelés, mennyiségben, szervezetünk, immunműködés, granulociták, immunitásnak, sejtpusztító, csökkentette, komplementer, kórokozókkal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.