Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógytea receptek a füvesembertől minden bajra
  2022-10-12 20:23:17, szerda
 
  Gyógytea receptek a füvesembertől minden bajra

Lehűltek a nappalok, hamar sötétedik, az ember szeret már korán visszahúzódni, beköszöntött a tél. Amellett, hogy kutya hideg van, azért sok szépet és jót is hord magában ez az évszak.

Ilyenkor szívesen ülünk le egy pohár teával és beszélgetünk szeretteinkkel, barátainkkal. A tea nemcsak a meghitt, meleg pillanatok kialakításának lehet jó kelléke, de sok tea a népi gyógyászat szerint képes súlyos egészségi állapotokból is kihúzni bennünket.

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Ő Szabó Gyuri bácsi. Gyermekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket. Tudása alapjait nagymamájától, a mindentudó javasasszonytól tanulta. Gyuri bácsi mára több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést. Tőle ,,loptunk" néhány jó tanácsot olvasóinknak.
Teák különböző bajokra

Depresszió, pánikbetegség
Az orbáncfű teája klinikailag igazoltan jó a depresszió kezelésére, kiválóan erősíti az immunrendszert. Este lefekvés előtt javasolunk egy csésze teát, hat hétig lehet inni.

Ez a gyógytea lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és használata csökkentheti a fogamzásgátlók hatékonyságát. Sikeresen használható depressziós állapotokban.

Az orbáncfű hangulatjavító hatása lassan érvényesül, 6 hétig lehet inni napi fogyasztásnál. A nyugtalanság és a szorongás együttes előfordulása ellen is jó szer az orbáncfű. Napközben pedig egy-két csésze citromfű teát ajánlunk, ez is nyugtató hatású. A citromfű tea csökkenti a feszültséget, természetes módon oldja a kellemetlen érzéseket, a fejfájást és a nyugtalanságot. A citromfű nyugtat, erősíti az idegeket, az orbáncfű gyógyítja a depressziót.

A levendula elsősorban illóolajként, párologtatva vagy fürdővízbe csepegtetve fejti ki lazító, nyugtató hatását. Oldja a bennünk összegyűlt feszültségeket és görcsöket. Kellemes illata hozzásegíthet a relaxációhoz. Este vagy napközben javaslunk levendulás fürdőt.

Emésztési problémák
Gyuri bácsi a borsmenta teát ajánlja, ezt is napi egy csészével. Lehet korlátlan mennyiségben inni, nem kell szünetet tartani. Az emésztést segíti.

Megfázás
Ilyenkor érdemes több oldalról támogatni a szervezetet. Az immunrendszer erősítésére ajánljuk a C-vitaminban gazdag csipkebogyót (áztatni kell!), a fertőtlenítő mentaféléket, például a fürtös mentát. A fájó torokra érdemes szurokfüvet inni (ha gyulladt a torok, akkor nem forrón!).

Ezek mellett érdemes forró lábfürdőt venni és eközben meginni egy finom meleg bodzateát. Gőzölni is lehet bodzával vagy hagymával, hogy az orr és az arcüregek kitisztuljanak és persze fontos eleget pihenni.

Vérnyomás

Magas vérnyomás
Ha 160/80 fölé nem megy a vérnyomás, akkor napi egy csésze galagonya teát ajánlunk reggel éhgyomorra. Ha e felett van az érték, akkor pedig a Gyuri bácsi által összeállított A vérnyomás barátja teakeveréket, szintén napi egy csészével. Szünetet nem kell tartani egyik teával sem, az adagot lehet csökkenteni, ha a vérnyomás a kívánt értékre beállt. A gyógyszert szedni kell ugyanúgy, orvossal egyeztetni, mikor javulnak az értékek, hogy a gyógyszer mennyiségén csökkenteni lehessen. A galagonya a szívre és a vérkeringésre is jó, értisztító gyógynövény.

Ingadozó vérnyomás
A fagyöngy ingadozó vérnyomásra ajánlott, heti 2-3 csészével kell belőle inni. Nagyon jól tisztítja a mirigyrendszert is.

Alacsony vérnyomás
Egyedüli gyógynövény a kerti izsóp, mely emeli a vérnyomást. Naponta egy csészével igyunk éhgyomorra.

Stressz és alvászavar
Gyuri bácsi a citromfű teát ajánlja. Ez egy jóízű tea, nyugtató és stresszoldó hatású. Korlátlan ideig lehet inni. Az esti órákban kell inni minden nap egy bögre citromfű teát. Ne túl közel a lefekvéshez, mert akkor éjszaka többször fel fog kelleni kelni. Mellette este javasolunk 6 héten át egy csésze orbáncfű teát. 6 hét után pedig ugyanennyi szünetet kell tartani, közben a citromfüvet lehet inni.
Gyulladás

A gyógynövények közül nagyon sok rendelkezik gyulladáscsökkentő tulajdonsággal. Tapasztalatok szerint a leghatásosabb a következő növények egyenlő arányú keveréke: cickafarkfű, diólevél, kamillavirág. Ebből mindenféle gyulladásra ihatsz napi 1-3 csészével étkezések előtt vagy között. Forrázással készítsd, 2,5 dl forró vízzel és egy csapott evőkanál teafűvel. 15 perces áztatás után szűrd, langyosan idd. Csak addig, amíg a gyulladás el nem múlik. Ha 4-5 nap után nincs változás, fordulj orvoshoz!

Fontos tudnivalók!

Nem szabad a teakészítéshez fém eszközöket használni, mert egyes gyógynövények hatását a fém semlegesíti. Az nem gond, ha a teavizet fém edényben vagy vízforralóban melegítjük, hanem az a lényeg, hogy amivel a gyógynövény közvetlenül érintkezik, azaz a szűrő, kanál stb. ne legyen fémből.

Ne ízesítsük a gyógyteákat! Ha élvezeti cikként fogyasztjuk a teát, akkor cukort ne, csak mézet használjunk hozzá. A mézet csak langyos teába rakjuk, mert hő hatására a méz veszít jótékony hatásaiból.

A teákat mindig frissen kell készíteni! A jó tea elengedhetetlen kelléke a tiszta egészséges ivóvíz. Ne feledkezz meg erről sem. Ebben pedig mi tudunk segíteni vízszűrőinkkel.
A receptekért hálás köszönet Gyuri bácsinak, a honlapját itt tekinthetik meg: gyorgytea.hu
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Címkék: javasasszonytól, elengedhetetlen, gyógynövényeket, mirigyrendszert, szívgyógyszerek, immunrendszert, szeretteinkkel, teakészítéshez, kitisztuljanak, tulajdonsággal, fogamzásgátlók, vízszűrőinkkel, nyugtalanságot, feszültségeket, kialakításának, hangulatjavító, nagymamájától, immunrendszer, vízforralóban, gyógynövények, összeállított, hozzásegíthet, hatékonyságát, fogyasztásnál, vérkeringésre, tapasztalatok, pánikbetegség, leghatásosabb, felszívódását, füvesembertől, visszahúzódni, csökkentheti, állapotokban, mentaféléket, teakeveréket, barátainkkal, füvesembertől minden, ember szeret, pohár teával, népi gyógyászat, gyógyító növényeket, mindentudó javasasszonytól, orbáncfű teája, depresszió kezelésére, csésze teát, gyógytea lassítja, szívgyógyszerek felszívódását, fogamzásgátlók hatékonyságát, orbáncfű hangulatjavító, szorongás együttes, kellemetlen érzéseket, citromfű nyugtat, Szabó Gyuri,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Zilahy Lajos mondta  Kertem  Egy barátság története  képre írva  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  jó reggelt  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Emlékezz  Anyámról való emlékek  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  40 felett  Egy barátság története  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  IGEN így  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy gondolat  Márai Sándor tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  különleges  Hogyan válunk hűségesekké?  Tanácsok egy pszichológustól  Egyszerű  Walter Chrysler mondta  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robert Merle tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  40 felett  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Robin Wight pitypang szobra  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy párkányon  Walter Chrysler mondta  Tanácsok egy pszichológustól  Egy gondolat  Otthon  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Csend  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztina b...  Tanmese  James Allen  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Nagy és kis csodák  képre írva  A Magyar Költészet napja alkal...  Robert Merle tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
füvesembertől minden, ember szeret, pohár teával, népi gyógyászat, gyógyító növényeket, mindentudó javasasszonytól, orbáncfű teája, depresszió kezelésére, csésze teát, gyógytea lassítja, szívgyógyszerek felszívódását, fogamzásgátlók hatékonyságát, orbáncfű hangulatjavító, szorongás együttes, kellemetlen érzéseket, citromfű nyugtat, orbáncfű gyógyítja, levendula elsősorban, bennünk összegyűlt, borsmenta teát, emésztést segíti, immunrendszer erősítésére, fertőtlenítő mentaféléket, fürtös mentát, fájó torokra, finom meleg, arcüregek kitisztuljanak, csésze galagonya, vérnyomás barátja, adagot lehet, kívánt értékre, gyógyszert szedni, gyógyszer mennyiségén, fagyöngy ingadozó, kerti izsóp, csészével igyunk, citromfű teát, esti órákban, bögre citromfű, csésze orbáncfű, citromfüvet lehet, gyógynövények közül, következő növények, csapott evőkanál, gyógynövény közvetlenül, mézet csak, teákat mindig, tiszta egészséges, receptekért hálás, javasasszonytól, elengedhetetlen, gyógynövényeket, mirigyrendszert, szívgyógyszerek, immunrendszert, szeretteinkkel, teakészítéshez, kitisztuljanak, tulajdonsággal, fogamzásgátlók, vízszűrőinkkel, nyugtalanságot, feszültségeket, kialakításának, hangulatjavító, nagymamájától, immunrendszer, vízforralóban, gyógynövények, összeállított, hozzásegíthet, hatékonyságát, fogyasztásnál, vérkeringésre, tapasztalatok, pánikbetegség, leghatásosabb, felszívódását, füvesembertől, visszahúzódni, csökkentheti, állapotokban, mentaféléket, teakeveréket, barátainkkal, nyugtalanság, párologtatva, állapotokból, feszültséget, előfordulása, illóolajként, mennyiségben, relaxációhoz, beköszöntött, olvasóinknak, gyógynövényt, kamillavirág, csipkebogyót, fertőtlenítő, beszélgetünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.