Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mangosztán
  2022-10-14 20:15:52, péntek
 
 



Az Alzheimer-kór egy idegrendszeri sorvadással járó betegség. A beteg agyában plakkok rakódnak le és az agysejtek pusztulásnak indulnak, aminek következménye a fokozatos szellemi leépülés. A beteg memóriája és gondolkodási folyamatai romlanak, sokszor azt sem tudja, hol van, nem ismeri meg a családtagjait, esetleg még rájuk is támad. Ez a rettegett betegség nemcsak az érintett életminőségét rontja, hanem a gondozó hozzátartozók életét is jelentősen megkeseríti.

Kutatók felfedezték, hogy az ún. civilizációs betegségek kialakulásában központi szerepet játszik a gyulladás. A krónikus betegségek - mint az ízületi gyulladások, a szívbetegségek, cukorbetegség, allergiák, autoimmun betegségek, Alzheimer-kór stb. - hátterében a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok állnak. A gyulladás kutatása ezért nagy figyelmet kapott az elmúlt években.

Alzheimer-kór
Az Alzheimer-kórral kapcsolatban azt a felfedezést tették a vizsgálatok során, hogy azoknál a betegeknél, akik egyéb problémájuk (pl. ízületi gyulladás vagy szívbetegség) miatt valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert szedtek, később alakult ki az Alzheimer kórképe. A gyulladáscsökkentők tehát korlátozták, de legalábbis késleltették a degeneratív folyamatot.
Létezik azonban a szintetikus gyulladáscsökkentőknél is hatékonyabb természetes megoldás!
Bizonyára meglepő, de az Alzheimer-kór romboló hatásának ellensúlyozására a világ talán legfinomabb ízű gyümölcsét ajánljuk: a mangosztánt.

Mangosztán
A mangosztán nem csupán finom íze miatt vált népszerűvé. Gyógyhatásairól az első tudományos beszámolót több száz évvel ezelőtt készítették. Kínában például a Ming-dinasztia orvosai számtalanszor megemlítik feljegyzéseikben a mangosztánt. A gyümölcs részeit számos betegség és tünet kezelésére használták. A legendás angol uralkodónak, Viktória királynőnek köszönhető - akinek ez volt a kedvenc gyümölcse -, hogy a világ nagyközönsége is megismerhette ezt a növényt.

Modern korunkra elmondható, hogy a mangosztán népszerű gyümölccsé vált világszerte. Hatásaival kapcsolatban jelenleg a világ számos országában készítenek tanulmányokat. Az elmúlt években kiderült, hogy a mangosztán gyógyhatásairól szóló történetek és feljegyzések nem csupán mítoszok. A kutatások után bizonyítottá vált, hogy a mangosztán olyan esszenciális tápanyagok tárháza, amelyek nélkülözhetetlenek a normális növekedéshez, fejlődéshez és általános egészséghez.

Dr. J. Frederic Templeman, az egyik legismertebb mangosztánkutató saját elmondása szerint korábban sohasem támogatta az étrend-kiegészítőket, egészen addig, amíg nem találkozott a mangosztánnal.

A főállásban az Egyesült Államokban és Kanadában is praktizáló orvos-fizikus számos vizsgálatot végzett már a Délkelet-Ázsiából származó csodagyümölccsel és annak természetes kivonatával, a mangosztán gyümölcslével.

Dr. Templeman röviden a következőképpen foglalta össze a mangosztán jelentőségét: ,,Meg vagyok győződve arról, hogy a mangosztán kétséget kizáróan gyógyászati szempontból a leghatékonyabb étrend-kiegészítő." A kísérletek eredményeit, saját tapasztalatait, valamint az ázsiai népi gyógyítók által megosztott gondolatokat Dr. Templeman a ,,Mangosztán, az X-faktor" című írásában foglalta össze - a könyv címe egyértelmű utalás a mangosztán jelentőségére.
Mangosztán az X-faktor

Time Magazin
Egy, a világhírű ,,Time" magazinban 2004. február 24-én megjelent cikkben a mangosztán gyulladáscsökkentő tulajdonságairól írtak. A vizsgálat során a mangosztánt ismert és népszerű gyulladáscsökkentőkkel hasonlították össze. Az eredmények szerint a mangosztán éppen olyan hatékonynak bizonyult a gyulladások ellen, mint a mesterséges gyógyszerek. Másik tanulmány szerint a mangosztán hatóanyaga számos, ízületi gyulladás és köszvény ellen felírt gyógyszernél is hatékonyabb gyulladáscsökkentő, ráadásul az egyéb gyulladáscsökkentőkre jellemző mellékhatások nélkül!

A mangosztánnal kapcsolatos kutatások nagy része a gyümölcs egyedi xantontartalmára irányul. Egyesek szerint az, hogy a mangosztánban sikerült kimutatni közel 20 xantonvegyületet, forradalmi áttörést jelenthet az orvostudomány jövőjére nézve.

A xantonok növényi eredetű tápanyagok. A természetben kis számban fordulnak elő, egyedül a mangosztán gyümölcsében vannak jelen koncentráltan, nagyobb mennyiségben. A xantonok nagyon erős antioxidáns hatású vegyületek, amelyek támogatják a szervezet és az immunrendszer egészségét.

A japán Tohoku Egyetem tudósai azt tapasztalták, hogy a mangosztánból származó xanton, a gamma-mangosztin potenciális gyulladáscsökkentő hatást fejt ki az agysejtekre. Megállapították, hogy ez a vegyület gátolja annak az enzimnek az aktivitását, amely főszerepet játszik a gyulladás kifejlődésében. Feltételezték azt is, hogy a gamma-mangosztin segíthet mérsékelni az agy gyulladásos eredetű betegségeit is - például az Alzheimer-kórt!
A mangosztán rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott időskori elbutulás, Parkinson- és Alzheimer-kór ellen!

Vér-agy gáton is átjutó gyógynövény !




Gyakran okoz problémát a demenciás betegeknél alkalmazott gyógykezelések esetén, hogy a felírt gyógyszer hatástalan, mivel nem képes átjutni a vér-agy gáton, ezért nem jut el a célsejtekig sem. A vér-agy gát az agyat védi a káros anyagoktól, csak az ártalmatlan anyagokat engedi az agysejtekig. A mangosztán hatóanyagai képesek átjutni ezen a védelmi gáton, így ez a kiváló gyümölcs segít a már kialakult betegség lefolyását lassítani, sőt akár vissza is fordíthatja a betegség folyamatát.

A mangosztán a Föld egyik legkoncentráltabb antioxidáns összetevőkkel bíró gyümölcse. Erősíti az agyat, a szívet, az emésztőszerveket, immunerősítő és fiatalító hatású. Fogyasztása vitalizál, élénkít és felfrissít.

Nem véletlen tehát, hogy korunk egyik legújabb szupergyümölcseként üdvözölhetjük a mangosztánt. A modern tudomány, a népi gyógyászat és a klinikai tapasztalatok mind egyetértenek abban, hogy a mangosztán fogyasztása nagy előnyökkel jár.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: emésztőszerveket, feljegyzéseikben, tulajdonságairól, ellensúlyozására, csodagyümölccsel, mangosztánkutató, xantonvegyületet, xantontartalmára, következőképpen, gyógyhatásairól, megállapították, gyógykezelések, kialakulásában, leghatékonyabb, szívbetegségek, tapasztalatait, kifejlődésében, nagyközönsége, koncentráltan, életminőségét, immunrendszer, mangosztánból, orvostudomány, üdvözölhetjük, hozzátartozók, mangosztánnal, számtalanszor, cukorbetegség, jelentőségére, hasonlították, idegrendszeri, mellékhatások, tapasztalatok, mangosztánban, kiegészítőket, gyümölcslével, idegrendszeri sorvadással, beteg agyában, agysejtek pusztulásnak, fokozatos szellemi, beteg memóriája, rettegett betegség, érintett életminőségét, gondozó hozzátartozók, krónikus betegségek, ízületi gyulladások, szervezetben zajló, gyulladás kutatása, elmúlt években, felfedezést tették, vizsgálatok során, degeneratív folyamatot, Frederic Templeman, Egyesült Államokban, Time Magazin, Tohoku Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jázmin  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jó éjszakát  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jó éjszakát  Paul Éluard - És egy mosoly  39 ígéret  Erdei gyöngyvirág  Robert Merle tollából  Alvó kislány  Reményik Sándor: Pierrot &...  Otthon  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Megígért békesség  James Allen  Az ember  Facebookon kaptam  James Allen  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  Kertem  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Vidámság  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Isten hűségének mértéke  Jan Twardowski - Siessünk  Martin Buber, A haszidim meséi  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szívek  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Kertem  Megígért békesség  Minden tavaszból őrizz..  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Szabó T. Anna - Pitypang  Mindig lesz olyan  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívek  Nem kell hozzá fürdőruhás  Eduardo Sacheri gondolata  Kertem 
Bejegyzés Címkék
idegrendszeri sorvadással, beteg agyában, agysejtek pusztulásnak, fokozatos szellemi, beteg memóriája, rettegett betegség, érintett életminőségét, gondozó hozzátartozók, krónikus betegségek, ízületi gyulladások, szervezetben zajló, gyulladás kutatása, elmúlt években, felfedezést tették, vizsgálatok során, degeneratív folyamatot, világ talán, első tudományos, gyümölcs részeit, legendás angol, kedvenc gyümölcse, világ nagyközönsége, mangosztán népszerű, világ számos, mangosztán gyógyhatásairól, kutatások után, mangosztán olyan, normális növekedéshez, egyik legismertebb, mangosztán gyümölcslével, következőképpen foglalta, mangosztán jelentőségét, mangosztán kétséget, leghatékonyabb étrend-kiegészítő, kísérletek eredményeit, ázsiai népi, könyv címe, mangosztán jelentőségére, világhírű &#8222, vizsgálat során, mangosztánt ismert, eredmények szerint, mangosztán éppen, gyulladások ellen, mesterséges gyógyszerek, mangosztán hatóanyaga, mangosztánnal kapcsolatos, gyümölcs egyedi, mangosztánban sikerült, orvostudomány jövőjére, xantonok növényi, mangosztán gyümölcsében, xantonok nagyon, immunrendszer egészségét, japán Tohoku, mangosztánból származó, gamma-mangosztin potenciális, vegyület gátolja, gyulladás kifejlődésében, gamma-mangosztin segíthet, mangosztán rendszeres, demenciás betegeknél, felírt gyógyszer, vér-agy gáton, agyat védi, káros anyagoktól, ártalmatlan anyagokat, mangosztán hatóanyagai, védelmi gáton, kiváló gyümölcs, betegség folyamatát, modern tudomány, népi gyógyászat, klinikai tapasztalatok, mangosztán fogyasztása, emésztőszerveket, feljegyzéseikben, tulajdonságairól, ellensúlyozására, csodagyümölccsel, mangosztánkutató, xantonvegyületet, xantontartalmára, következőképpen, gyógyhatásairól, megállapították, gyógykezelések, kialakulásában, leghatékonyabb, szívbetegségek, tapasztalatait, kifejlődésében, nagyközönsége, koncentráltan, életminőségét, immunrendszer, mangosztánból, orvostudomány, üdvözölhetjük, hozzátartozók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2186
  • e Hét: 12300
  • e Hónap: 26049
  • e Év: 230750
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.