Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Istennel való újrakezdés
  2022-10-31 20:27:40, hétfő
 
  Az Istennel való újrakezdés

Ezsdrás 3:1-13: ,,Amikor elérkezett a hetedik hónap, és Izráel fiai már a városaikban laktak, egy emberként összegyűlt a nép Jeruzsálemben. Ekkor fogott hozzá Jésúa, Jócádák fia szolgatársaival, a papokkal és Zerubbábel, Sealtíél fia testvéreivel együtt, hogy felépítsék Izráel Istenének az oltárát, és égőáldozatokat mutassanak be rajta úgy, ahogyan meg van írva Mózesnek, Isten emberének a törvényében. A régi helyén állították föl az oltárt, és bár rettegtek a tartományok népétől, égőáldozatokat mutattak be rajta az ÚRnak: reggeli és esti égőáldozatokat. Majd megtartották a lombsátrak ünnepét, ahogyan az meg van írva: napról napra bemutatták az égőáldozatot, megfelelő számban, a rendtartás szerint, mindegyiket a maga napján; továbbá az állandó égőáldozatot, az újhold napján és az ÚR minden szent ünnepén esedékes égőáldozatot és mindazoknak az önkéntes áldozatát, akik ilyet vittek az ÚRnak. A hetedik hónap első napjától kezdtek égőáldozatokat bemutatni az ÚRnak, bár az ÚR templomának az alapkövét még nem rakták le. De pénzt adtak a kőfaragóknak és az ácsoknak, ételt, italt és olajat a szidóniaknak és a tírusziaknak, hogy szállítsanak cédrusfát a Libánonról Jáfóba a tengeren, Círus perzsa király engedélyével. Azután, hogy megérkeztek Jeruzsálembe az Isten házához, a második esztendő második hónapjában megkezdték az előkészületeket Zerubbábel, Sealtíél fia, Jésúa, Jócádák fia és többi szolgatársuk, a papok, a léviták és mindazok, akik visszaérkeztek Jeruzsálembe a fogságból, és megbízták a húszéves és annál idősebb lévitákat azzal, hogy irányítsák az ÚR házának építését. Jésúa a fiaival és testvéreivel, Kadmíéllel, Báníval és Hódavjával meg Hénádád fiai a fiaikkal és testvéreikkel, a lévitákkal egy emberként vállalták, hogy irányítják azokat, akik az Isten házának az építését végzik. Az építők tehát lerakták az ÚR templomának az alapját, és odaállították a papokat szolgálati öltözetben harsonákkal meg a lévitákat, Ászáf fiait cintányérokkal, hogy dicsérjék az URat Izráel királyának, Dávidnak az előírása szerint. Ezek énekeltek, dicsérve és magasztalva az URat, mert jó, mert örökké tart szeretete Izráel iránt. Az egész nép pedig nagy örömujjongásban tört ki, dicsérve az URat azért, hogy lerakhatták az ÚR házának az alapját. Sokan az idősebb papok, léviták és családfők közül, akik még látták az első templomot, hangosan sírtak, amint a szemük láttára rakták le ennek a templomnak az alapját, sokan pedig hangosan ujjongtak és örvendeztek, úgyhogy a nép közül senki sem tudta megkülönböztetni az örömujjongás hangját a sírás hangjától, mert a nép igen hangosan ujjongott, és messzire hallatszott a hangja."

Ez a fejezet az Istennel való újrakezdésről szól. A babiloni fogságból hazatért zsidók újra felépítették Izráel Istenének az oltárát azért, hogy égőáldozatokat mutassanak be rajta, ami lényeges része volt az istentiszteletüknek. Tehát újra elkezdték közösen tisztelni Istent úgy ahogyan Isten azt előírta nekik a törvényben. Azonkívül olvasunk arról, hogy lerakták az Úr templomának az alapját. Ezzel elkezdődött az Úr templomának az újraépítése. Amikor az építők lerakták a templom alapkövét, akkor az egész nép nagy örömujjongásban tört ki, ugyanakkor arról is olvasunk, hogy az idősebb papok, léviták és családfők közül akik még látták az első templomot, hangosan sírtak.

Vannak időszakok az életünkben, amikor szükségünk van az Istennel való újrakezdésre. Például amikor hűtlenek vagyunk Őhozzá szándékosan fellázadva ellene vagy amikor nem vigyázunk és a világhoz és utaihoz szabjuk magunkat, az Isten dolgaival pedig nem törődünk. Lehet hogy most egy ilyen időszak van az életedben. Távol vagy Istentől. Egykoron szoros közösségben éltél Istennel és az Ő népével. De aztán ért egy csalódás vagy bejött egy nehéz próba az életedbe és eltávolodtál Istentől és az Ő népétől. Emiatt pedig szükséged van most arra, hogy újra elkezdjél együtt járni az Úrral. Neked pedig aki eddig soha nem éltél együtt az Istennel és emiatt elrontottad az életed szintén szükséged van újrakezdésre. Szükséged van arra, hogy elkezdjél egy új életet élni Istennel.

Lehet hogy úgy gondolod hogy nem kezdheted újra Istennel azt amit elrontottál. Vagy lehet hogy azt gondolod hogy újrakezdheted Istennel azt amit elrontottál, de nem tudod, hogy hogyan kezd újra. Hogyan kezdheted újra az életed Istennel? Hogyan kezdheted újra az együtt járást Istennel? Vagy hogyan kezdhetsz újra egy szolgálatot amivel Isten megbízott téged egykoron és amit végeztél egy ideig, de aztán valamilyen emberi oknál fogva abbahagytad? Ez a fejezet választ ad ezekre a kérdésekre. Négy dolgot mond el nekünk az Istennel való újrakezdésről.

1. Az első dolog amit elmond az, hogy az Istennel való újrakezdések lehetségesek, függetlenül, hogy mennyire vagyunk rosszul lelkileg.

Az északi országrész Izrael, valamint a déli országrész Júda elmerültek a bálványimádásban. Jött Isten büntetése. Az északi országrészben élő zsidókat az asszírok elhurcolták fogságba Kr.e.722-ben. A déli országrészben élő zsidókat a káldeusok serege hurcolta fogságba Kr. e. 587-ben. Jeruzsálem városát lerombolták. Hetven évet voltak fogságban Babilonban, amikor Círus perzsa király rendeletet adott ki hogy a fogságban élő zsidók hazamehetnek szülőföldjükre és felépíthetik a templomot. Amikor Izrael fiai megérkeztek Jeruzsálembe akkor romokkal és ellenséges népekkel találták szembe magukat. Nehéz helyzetben voltak. Ennek ellenére újrakezdték az istentiszteletet és elkezdték újra felépíteni a templomot. Isten velük volt. Isten megsegítette őket.

A jó hír számunkra az, hogy akár egyénileg, akár közösségileg estünk bele valami bűnbe, a mi Istenünk az újrakezdések Istene. Az elbukott, de bűnét megbánó Dávid királynak azt mondta a próféta: ,,Az ÚR is elengedte vétkedet, nem halsz meg." (2Sám 12,13) Az engedetlen és megfenyített prófétához, Jónáshoz, akit kiköpött a nagy hal: ,,Az ÚR igéje másodszor is szólt" (Jón 3,1). A síró és összetört Péternek, a feltámadott Megváltó megjelent személyesen hogy helyreállítsa. Elhagytad az Urat? Megtagadtad? Elárultad? Isten aki kegyelmes és irgalmas, újrakezdést ajánl fel neked!

2. A második dolog amit elmond az, hogy az Istennel való újrakezdések a Jézus Krisztus keresztjénél kezdődnek.

Azt olvassuk ebben a fejezetben, hogy az első dolog amit Jésúa, Jócádák fia szolgatársaival, a papokkal és Zerubbábel, Sealtíél fia testvéreivel együtt tett az volt, hogy felépítették Izrael Istenének az oltárát. Miért ez volt az első dolog amit tettek? Azért mert ha Istennel szeretnénk együtt élni, akkor szükségünk van arra, hogy megbocsássa bűneinket. Izrael fiai égőáldozatokat mutattak be az Úrnak a megépített oltáron. Ezek az állatáldozatok előre mutattak Jézus Krisztusra, Aki egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette azokat a bűnösöket akik Őbenne hisznek.

Ha eddig Isten nélkül éltél, akkor Jézus Krisztus keresztjénél kell újrakezd az életed Istennel, ahol Jézus, Isten Báránya a vérét ontotta azért, hogy elfordítsa Isten haragját a bűnösökről és hogy megbékítse Istent a bűnösökkel. A Szentírás azt mondja, hogy vérontás nélkül nincs bűnbocsánat (Zsid 9,22). Jó cselekedeteiddel soha nem tudod kiérdemelni Isten bocsánatát. Vagy bízol Jézus Krisztus tökéletes, helyettes, engesztelő áldozatában vagy te kell megfizess a bűneidért, ami azt jelenti, hogy örökre Istentől elválasztva kell éljél a tűznek tavában (Jel 20,14). Csak úgy kezdheted újra az életed Istennel ha hiszel Krisztus vérében.



Ha hívő vagy, de eltávolodtál az Úrtól, számodra is a kereszt az a hely ahol újrakezdheted az Istennel való kapcsolatod. ,,Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól." (1Jn 1,9). Élj naponta Krisztus keresztjénél.

3. Az Istennel való újrakezdések csak úgy lehetségesek ha hallgatunk az Ő szavára.

Izrael fiai hallgattak az Úr szavára és aszerint cselekedtek. Felépítették Izrael Istenének az oltárát és égőáldozatokat mutattak be rajta, úgy ahogyan Isten kijelentette azt nekik a törvényben amit Mózes által adott nekik. (2. vers) Majd megtartották a lombsátrak ünnepét úgy ahogyan azt előírta nekik Isten. (4. vers) Ugyancsak az Ő parancsára elkezdték újraépíteni a templomot lerakva annak alapkövét. (10. vers)

Hallgatnunk kell Isten szavára minden dolgainkban és minden körülmények között. Minden döntésünket Isten kijelentett akarata kell irányítsa. Mindent az Ige alapján kell megvizsgáljunk és csak azt szabad elfogadjuk és követnünk ami megegyezik az Ige tanításával.

4. Az Istennel való újrakezdések az Ő házának az építésére kell irányuljanak.

Isten akarata az volt, hogy a fogságból hazatért zsidók újraépítsék az Ő házát. A templom volt az a hely ahol Isten az Ő népe között lakott és ahol kinyilvánította az Ő dicsőségét. Az emberek elmentek oda, hogy a papok áldozatokat mutassanak be bűneik bocsánatáért és hogy hálát adjanak Istennek, hogy jó hozzájuk. A templom volt a közös istentisztelet és ünneplés helye. A fogságból hazatért nép nem tudta mindaddig megfelelően imádni Istent ameddig nem építették újra az Ő házát.

A csodálatos az, hogy mi keresztyének vagyunk most egyenként az Isten háza vagy temploma akikben Ő lakik és együtt Isten egyházát alkotjuk akik között Ő jár. (1Kor 3,16; 2Kor 6,16; Ef 2,19-22) Isten azt parancsolja, hogy épüljünk fel együtt az Ő lelki házává. (1Pt 2,5) Vele együtt részt kell vegyünk a magunk és az egymás építésében. Ez a fejezet (Ezsdr. 3) azt tanítja, hogy úgy tudjuk építeni Isten házát, ha együtt bátran megállunk ezzel az ellenséges világgal szemben, ha támogatjuk ezt a munkát anyagi javainkkal, ha egységben istenfélő vezetés alatt végezzük, ha központi helyet foglal el az életünkben a közös istentisztelet és ha a gyülekezetben lévő idős és fiatal korosztályok között van jó megértés és együttműködés.

Következtetés

Szükséged van az Istennel való újrakezdésre?

Az Istennel való újrakezdések mindig lehetségesek, mindig a keresztnél kezdődnek, az Isten szavára való hallgatás által lehetségesek és az Ő házának az építésére irányulnak.

Bárhol is vagy, Isten ajtaja nyitva áll. Hív a Vele való újrakezdésre. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: istentiszteletet, megkülönböztetni, bálványimádásban, cselekedeteiddel, szolgatársaival, előkészületeket, örömujjongásban, kinyilvánította, égőáldozatokat, istentisztelet, megvizsgáljunk, szülőföldjükre, cintányérokkal, állatáldozatok, visszaérkeztek, újrakezdésről, következtetés, együttműködés, tökéletesekké, testvéreikkel, odaállították, országrészben, helyreállítsa, újrakezdheted, gyülekezetben, jeruzsálemben, megtartották, gonoszságtól, korosztályok, örömujjongás, jeruzsálembe, felépíthetik, kijelentette, eltávolodtál, újrakezdésre, megsegítette, hetedik hónap, városaikban laktak, emberként összegyűlt, régi helyén, tartományok népétől, lombsátrak ünnepét, rendtartás szerint, maga napján, állandó égőáldozatot, újhold napján, önkéntes áldozatát, második esztendő, előkészületeket Zerubbábel, emberként vállalták, építését végzik, építők tehát, Izráel Istenének, Libánonról Jáfóba, URat Izráel, Jött Isten, Amikor Izrael, Jézus Krisztus, Izrael Istenének, Jézus Krisztusra, Isten Báránya, Felépítették Izrael Istenének,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sose bánj semmit  Egy lelki imádság  Png cica  Fehér virág  Akik bántanak téged  Akarat  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  s immár én is felragyogva, ért...  Örülök, hogy látlak!  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Idő  A kételkedés kezelése  Csak a fogyatkozás látható  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akik bántanak téged  Elköszönt  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png kutya  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  Alázat  Png kislány  Hiányzik  Adakozás  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Szép napot kívánok  Nem számIt  Németh László tollából  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kislány  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Régi emberek, akikre máig büsz... 
Bejegyzés Címkék
hetedik hónap, városaikban laktak, emberként összegyűlt, régi helyén, tartományok népétől, lombsátrak ünnepét, rendtartás szerint, maga napján, állandó égőáldozatot, újhold napján, önkéntes áldozatát, második esztendő, előkészületeket Zerubbábel, emberként vállalták, építését végzik, építők tehát, papokat szolgálati, előírása szerint, idősebb papok, első templomot, szemük láttára, örömujjongás hangját, sírás hangjától, babiloni fogságból, oltárát azért, építők lerakták, templom alapkövét, ilyen időszak, csalódás vagy, nehéz próba, életed szintén, életed Istennel, együtt járást, szolgálatot amivel, fejezet választ, első dolog, északi országrész, déli országrész, északi országrészben, asszírok elhurcolták, déli országrészben, káldeusok serege, újrakezdések Istene, feltámadott Megváltó, második dolog, megépített oltáron, állatáldozatok előre, bűnösöket akik, vérét ontotta, tűznek tavában, törvényben amit, templomot lerakva, építésére kell, fogságból hazatért, templom volt, emberek elmentek, papok áldozatokat, közös istentisztelet, egymás építésében, ellenséges világgal, munkát anyagi, gyülekezetben lévő, keresztnél kezdődnek, építésére irányulnak, istentiszteletet, megkülönböztetni, bálványimádásban, cselekedeteiddel, szolgatársaival, előkészületeket, örömujjongásban, kinyilvánította, égőáldozatokat, istentisztelet, megvizsgáljunk, szülőföldjükre, cintányérokkal, állatáldozatok, visszaérkeztek, újrakezdésről, következtetés, együttműködés, tökéletesekké, testvéreikkel, odaállították, országrészben, helyreállítsa, újrakezdheted, gyülekezetben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 371 db bejegyzés
Összes: 35936 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9820
  • e Hét: 21531
  • e Hónap: 50843
  • e Év: 238645
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.