Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megtanulni élvezni az életet
  2022-11-23 20:14:06, szerda
 
  Megtanulni élvezni az életet

,,Nincs hát jobb dolog, mint ha az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából. De beláttam, hogy Isten kezéből jön ez is. Mert ugyan ki ehetik, és ki lehet vígan nélküle?" (Prédikátor 2,24-25)
,,Az ember nem tehet mást, mint hogy eszik és iszik, és elégedettséget talál a munkájában. Úgy látom, ez is Isten kezéből származik, mert nélküle ki tudna enni vagy élvezetet találni?" (Prédikátor 2,24-25)

A 24-25. versekben Salamon kétszer is beszél az elégedettség "megtalálásáról" és az élvezet "megtalálásáról". Ezután tájékoztat minket arról, hogy bár arra vagyunk hivatottak, hogy keressük, de soha nem fogjuk megtalálni, amit keresünk, hacsak Isten nem adja meg nekünk. Ez Pál apostol staccato parancsait juttatja eszünkbe: "Örvendezzetek mindenkor, imádkozzatok szüntelen, mindenben adjatok hálát" (1Thesszalonika 5:16-18 NASB). Valaki ezt a három parancsot "az evangélium állandó parancsainak" nevezte. Azért "állandó parancsok", mert mindig és minden helyzetben minden keresztényre vonatkoznak.

Ez egy nagy kihívás, nem igaz? Végül is nem lenne gondunk, ha a szöveg azt mondaná: "Örülj néha"; "Időnként imádkozz"; és "Adj hálát, amikor csak kedved tartja".

Legtöbbünk így él - az élet "néha, alkalmanként, amikor kedvünk tartja" síkján. Hogyan emelkedhetünk fel a "mindig", a "szüntelenül" és a "minden" magasabb szintjére? Bizonyára azzal függ össze, hogyan tekintünk Isten jóságára.

Ismerek egy családot, amely a világ egy nagyon nehéz és néha veszélyes területén él. A szülők mégis hisznek abban, hogy Isten azt akarja, hogy ott legyenek. Miután elmesélték a missziós munkával járó sok kudarcot és szívfájdalmat, ezt a sokatmondó bekezdést írták. Legalább annyira, mint bármi más, megmagyarázza, hogyan tud az ember minden helyzetben felemelkedni a hálaadás szintjére:

Hazánkban a hívők gyakran tartanak "hálaadó" felajánlást, vagy akár különleges istentiszteletet. Ezeket az adományokat általában a gyülekezet hálás tagjai adják - még egy tragikus esemény után is. Igen, MINDEN dologban hálát és köszönetet kell adnunk Istennek. Érdekes, hogy az egyik szokásos köszöntő sor itt a következő: Kérdés: "Hogy megy a munka?" Válasz: "Hálát adunk Istennek."

Nem azt akarom mondani, hogy ez könnyű, csak azt, hogy feltétlenül szükséges. Bármilyen nehéz is mindig örülni, mi a te alternatívád? Hogy átadjuk magunkat a kétségbeesésnek és a haragnak? Ha nem vagy hajlandó minden helyzetben hálát adni, akkor gyakorlatilag azt mondod, hogy te jobban tudod Istennél, hogyan kell irányítani a világegyetemet. Azzal, hogy hálát adunk, amikor nincs kedvünk hozzá, azt hirdetjük, hogy Isten bölcsessége nagyobb a miénknél. Az az egyszerű cselekedet, hogy hálát adunk a szomorúság és a szívfájdalom közepette, többet ér, mint 10 000 szó, amit akkor mondunk, amikor jól mennek a dolgok. Talán George Herbert egyik imájával kellene befejeznünk ezt a részt:

Kegyelmes Istenem, oly sokat adtál nekem. Adj nekem még egy dolgot - egy hálás szívet. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: istentiszteletet, kétségbeesésnek, megtalálásáról, elégedettséget, világegyetemet, örvendezzetek, thesszalonika, szívfájdalmat, megmagyarázza, gyakorlatilag, emelkedhetünk, elégedettség, keresztényre, alternatívád, parancsainak, alkalmanként, imádkozzatok, felemelkedni, szívfájdalom, feltétlenül, szüntelenül, adományokat, felajánlást, vonatkoznak, befejeznünk, bölcsessége, megtalálni, cselekedet, evangélium, irányítani, sokatmondó, helyzetben, hivatottak, parancsait, munkájában, prédikátor, ember eszik, három parancsot, evangélium állandó, nagy kihívás, nagyon nehéz, szülők mégis, missziós munkával, sokatmondó bekezdést, ember minden, hálaadás szintjére, hívők gyakran, adományokat általában, gyülekezet hálás, tragikus esemény, egyik szokásos, szívfájdalom közepette, Talán George Herbert, Kegyelmes Istenem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Otthon  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Krisztinától  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Vidámság  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jázmin  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Hamvas Béla  Horváth Szilvia tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Paul David Tripp Április 14  Magyar költészet napja  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Különleges  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Emlékezz  Tavaszi este  Vannak emberek  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Paul David Tripp Április 15  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  39 ígéret  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  39 ígéret  Előnyök, amelyeket a meditáció...  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Magamnak  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  képre írva  József Attila - Kopogtatás nél...  Robin Wight pitypang szobra  Önmaga ellenére  Alvó cicák  Robert Merle tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  39 ígéret  József Attila – Keresek ...  Ott van  Nevelőszülőkhöz adták,  39 ígéret  Alvó kislány  Nevelőszülőkhöz adták,  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy gondolat  Petőfi Sándor - Mi a szerelem? 
Bejegyzés Címkék
ember eszik, három parancsot, evangélium állandó, nagy kihívás, nagyon nehéz, szülők mégis, missziós munkával, sokatmondó bekezdést, ember minden, hálaadás szintjére, hívők gyakran, adományokat általában, gyülekezet hálás, tragikus esemény, egyik szokásos, szívfájdalom közepette, hálás szívet, istentiszteletet, kétségbeesésnek, megtalálásáról, elégedettséget, világegyetemet, örvendezzetek, thesszalonika, szívfájdalmat, megmagyarázza, gyakorlatilag, emelkedhetünk, elégedettség, keresztényre, alternatívád, parancsainak, alkalmanként, imádkozzatok, felemelkedni, szívfájdalom, feltétlenül, szüntelenül, adományokat, felajánlást, vonatkoznak, befejeznünk, bölcsessége, megtalálni, cselekedet, evangélium, irányítani, sokatmondó, helyzetben, hivatottak, parancsait, munkájában, prédikátor, szomorúság, különleges, köszönetet, munkájából, tájékoztat, megtanulni, elmesélték, legtöbbünk, gyülekezet, fáradságos, veszélyes, tekintünk, területén, élvezetet, mindenkor, mindenben, parancsot, szüntelen, parancsok, bizonyára, szintjére, versekben, pritchard, hirdetjük, kegyelmes, következő, hazánkban, általában, bekezdést, származik, bármilyen, szükséges, közepette, haragnak, istennek, magunkat, istennél, juttatja, imájával, eszünkbe, egyszerű, miénknél, hajlandó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 314 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1828
  • e Hónap: 13703
  • e Év: 201505
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.