Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az alvást támogató és a szorongást enyhítő kamillatea
  2022-11-26 22:45:32, szombat
 
 



A kamillateát már az ókori Egyiptomban is ismerték és ki is használták pozitív egészségügyi előnyeit. A kamillateát mi is fogyaszthatjuk, ha nem tudjuk az idegrendszerünket máshogy lecsillapítani, mivel ez a tea pihentető hatással bír. Ezt a tulajdonságát az apigenin nevű vegyületnek köszönheti, amelynek közismert a nyugtató hatása.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a kamilla olyan pozitív egészségügyi hatásokkal rendelkezik, amelyeket a menopauzába lépő nők is kipróbálhatnak, ugyanis a kamilla csökkenti a depresszió tüneteit és elősegíti a mély és pihentető alvást is.

A kamilla olyan vegyületeket is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyek az enyhe szorongásos tüneteket is enyhíteni tudják.

Mivel a kamillatea javítani képes a máj glikogénraktározását és aktívan szerepet vállal a vércukorszint szabályozásában, így nagyon hasznos lehet azok számára, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, illetve a kamillatea rendszeres fogyasztása akár még a cukorbetegség megelőzésében is a segítségünkre lehet.

A kamillateával kutatást is végeztek, ahol a részt vevő személyek nyolc héten át napi 3 csésze kamillateát kaptak elfogyasztásra. A vizsgálat befejeztével megállapításra került, hogy a kamillatea csodás hatásai kiemelkedőek, ugyanis csökkentette azoknak a markereknek a számát, amelyek a cukorbetegséget hivatottak jelezni, illetve javította a vizsgálati személyek glikémiás kontrollját és a vér lipidprofilját is.

A kutatások azt mutatják, hogy az emésztési gondokon is segíthet a kamillatea, ugyanis csökkenti a bél simaizmainak a görcsös állapotát, illetve rendszeres fogyasztása előnyös lehet azok számára is, akik gyulladásos bélbetegségben szenvednek. Savas reflux esetén is a segítségünkre lehet a kamillatea.

A gyomorfekély egy fájdalmas és nagyon kellemetlen betegség, amelynek kialakulásában nagy szerepe van a Helicobacter pylori nevű baktérium elszaporodásának. A kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a kamillatea csökkenti ennek a baktériumnak a számát, így jelentősen redukálja a gyomorfekély kialakulásának a kockázatait is.

A kamillateát mindig este fogyasszuk, ha a nyugtató hatásait szeretnénk kihasználni. Ha pedig cukorbetegségben szenvedünk, akkor a legjobb, ha étkezés után iszunk meg egy-egy csészével belőle.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: elszaporodásának, cukorbetegségben, szabályozásában, cukorbetegséget, megállapításra, kipróbálhatnak, lecsillapítani, bélbetegségben, elfogyasztásra, fogyaszthatjuk, kialakulásában, lipidprofilját, kialakulásának, megelőzésében, cukorbetegség, segítségünkre, vércukorszint, tulajdonságát, kamillateával, kiemelkedőek, gyomorfekély, befejeztével, egészségügyi, baktériumnak, csökkentette, mennyiségben, vegyületeket, helicobacter, simaizmainak, fogyasztása, kellemetlen, szorongásos, menopauzába, rendelkezik, gyulladásos, kamillateát, ókori Egyiptomban, idegrendszerünket máshogy, apigenin nevű, nyugtató hatása, tanulmány arról, kamilla olyan, menopauzába lépő, kamilla csökkenti, depresszió tüneteit, enyhe szorongásos, kamillatea javítani, vércukorszint szabályozásában, kamillatea rendszeres, cukorbetegség megelőzésében, segítségünkre lehet, kamillateával kutatást,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Hiányzik  Facebookon kaptam  Nem számIt  Albert Einsteinről  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Próbálj meg ...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png kislány  Lóhere  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  Próbálj meg ...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Esti kép  Nagyon különös  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png lepke  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Reggel van  Idő  Facebookon kaptam  Alázat  Soha ne kedvezz...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  képre írva  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png telefon  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png férfi  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Örülök, hogy látlak!  A Megváltó szolgálatában  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Garai Gábor - Takarítás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png lepke  Varga János Veniam - Fontos sz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szívem tiéd  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az engedelmesség miért nem vál...  Esti kép  Nem számIt  Lóhere  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Radikális szeretet  Png csokor  Alázat  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
ókori Egyiptomban, idegrendszerünket máshogy, apigenin nevű, nyugtató hatása, tanulmány arról, kamilla olyan, menopauzába lépő, kamilla csökkenti, depresszió tüneteit, enyhe szorongásos, kamillatea javítani, vércukorszint szabályozásában, kamillatea rendszeres, cukorbetegség megelőzésében, segítségünkre lehet, kamillateával kutatást, részt vevő, vizsgálat befejeztével, kamillatea csodás, cukorbetegséget hivatottak, vizsgálati személyek, emésztési gondokon, görcsös állapotát, kutatási eredmények, kamillatea csökkenti, gyomorfekély kialakulásának, kamillateát mindig, nyugtató hatásait, elszaporodásának, cukorbetegségben, szabályozásában, cukorbetegséget, megállapításra, kipróbálhatnak, lecsillapítani, bélbetegségben, elfogyasztásra, fogyaszthatjuk, kialakulásában, lipidprofilját, kialakulásának, megelőzésében, cukorbetegség, segítségünkre, vércukorszint, tulajdonságát, kamillateával, kiemelkedőek, gyomorfekély, befejeztével, egészségügyi, baktériumnak, csökkentette, mennyiségben, vegyületeket, helicobacter, simaizmainak, fogyasztása, kellemetlen, szorongásos, menopauzába, rendelkezik, gyulladásos, kamillateát, markereknek, kontrollját, egyiptomban, kihasználni, kockázatait, vegyületnek, kamillatea, szenvednek, használták, depresszió, eredmények, köszönheti, vizsgálati, hivatottak, rendszeres, szeretnénk, hatásokkal, szenvedünk, jelentősen, fogyasszuk, személyek, tartalmaz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.