Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsírmájdiéta
  2022-12-22 23:44:47, csütörtök
 
  A zsírmájbetegség nem mást jelent, minthogy túl sok zsír halmozódik fel a májban. Van az alkohol okozta és az úgynevezett alkoholmentes zsírmájbetegség. Függetlenül attól, hogy milyen típusú a zsírmájbetegségünk, nagyon sokat segíthet az életmódváltás, amibe beletartozik a fogyás, az alkohol kerülése és a zsíros ételek visszaszorítása, hiszen ezekkel a tényezőkkel már önmagában is sokat tehetünk a máj állapotának javításáért.

A zsírmájbetegség diétája sok rostot tartalmaz, amibe beletartoznak a gyümölcsök, a zöldségek, a diófélék, a teljes kiőrlésű gabonák. Zsírmájbetegség esetén jól tesszük, ha korlátozzuk a telített zsírokat, a só-, a cukor- és az alkoholfogyasztást.

Zsírmájbetegségben nagyon fontos, hogy alacsony kalóriatartalmú étrendet kövessünk, például ilyen a mediterrán étrend is. Mi tartozik ide? A növényi alapú táplálékok, a teljes kiőrlésű gabonák, az extraszűz olívaolaj, a hal, a baromfi és a sajt. Fontos, hogy kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, a hozzáadott cukrokat tartalmazó élelmiszereket és a finomított szénhidrátokat.

Kutatások igazolják, hogy a megfelelő kalcium- és D-vitamin-bevitel segíthet megelőzni a zsírmájbetegség kialakulását. Ez a két tápanyag mindenképpen fontos szerepet tölt be a tünetek javításában, nem mellesleg a csontritkulás megelőzésében is a segítségünkre lehetnek.

A kávé - önmagában fogyasztva - az egyik leghatékonyabb módja a zsírmájbetegség természetes kezelésének. A kávé csökkenti a lyukasbél-szindróma kialakulását, ami elősegíti a jó zsírok felszívódását és hasznosulását.

Az E-vitaminban gazdag táplálékok javítják a zsírmájbetegség tüneteit. Ide tartoznak a növényi olajok, a magvak és a diófélék.

Az olívaolaj és az avokádóolaj egészséges zsírokat biztosít a szervezet számára. Ezek csökkenthetik a májenzimértékeket. Sok egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz a szezámolaj, a mogyoróolaj is.

A lenmag és a chiamag gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak. Mivel csökkentik a májban a zsírsejtek számát, így alkoholos és alkoholmentes zsírmájbetegségben szenvedőknek is javasolt a fogyasztása.

A fokhagyma legalább 3 hónapig tartó, kúraszerű fogyasztása is lényeges lenne, mivel csökkenti a testzsírt, illetve a májban lévő zsírt, ami pedig megakadályozza a betegség progresszióját.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
Címkék: zsírmájbetegség, visszaszorítása, kalóriatartalmú, megakadályozza, élelmiszereket, leghatékonyabb, szénhidrátokat, progresszióját, életmódváltás, csontritkulás, alkoholmentes, hasznosulását, csökkenthetik, megelőzésében, felszívódását, segítségünkre, beletartoznak, beletartozik, kialakulását, zsírsavaknak, mindenképpen, feldolgozott, szenvedőknek, állapotának, kezelésének, fogyasztása, tényezőkkel, mogyoróolaj, avokádóolaj, javításában, természetes, egyszeresen, úgynevezett, korlátozzuk, függetlenül, javításáért, alkohol okozta, úgynevezett alkoholmentes, alkohol kerülése, zsíros ételek, zsírmájbetegség diétája, teljes kiőrlésű, telített zsírokat, mediterrán étrend, növényi alapú, extraszűz olívaolaj, feldolgozott élelmiszereket, hozzáadott cukrokat, finomított szénhidrátokat, megfelelő kalcium-, zsírmájbetegség kialakulását, tünetek javításában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A kávé  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  A kávé  Alvó kislány  Hernádkak  Tavaszról álmodom,  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Március  Nem kell ide békemenet  Márciusi eső  Heltai Jenő: Szabadság  A magyar sajtó napja március 1...  Hernádkak  Dóró Sándor: Tétova lét  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A tékozló és Isten gondviselés...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Március 15-re emlékve  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó baby  Szeüleidtől tanultad  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép álmokat!  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó kislány  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Március 15-re emlékve  Kezdet  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ted Engstrőm gondolata  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Isten áldja  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  képre írva Március 15 -re emlé...  Alvó baby  Isteni zsebkendők  Könnyáztatta asszonysorsok  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Por  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szép estét kedves látogatóimna...  Isteni zsebkendők  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Síró nő  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Törött csészék  Mélységes szomorúsággal  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Egyet értesz?  Nemzeti  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
alkohol okozta, úgynevezett alkoholmentes, alkohol kerülése, zsíros ételek, zsírmájbetegség diétája, teljes kiőrlésű, telített zsírokat, mediterrán étrend, növényi alapú, extraszűz olívaolaj, feldolgozott élelmiszereket, hozzáadott cukrokat, finomított szénhidrátokat, megfelelő kalcium-, zsírmájbetegség kialakulását, tünetek javításában, csontritkulás megelőzésében, segítségünkre lehetnek, kávé &#8211, egyik leghatékonyabb, zsírmájbetegség természetes, kávé csökkenti, zsírmájbetegség tüneteit, növényi olajok, avokádóolaj egészséges, szervezet számára, chiamag gazdag, omega-3 zsírsavaknak, zsírsejtek számát, fokhagyma legalább, májban lévő, betegség progresszióját, zsírmájbetegség, visszaszorítása, kalóriatartalmú, megakadályozza, élelmiszereket, leghatékonyabb, szénhidrátokat, progresszióját, életmódváltás, csontritkulás, alkoholmentes, hasznosulását, csökkenthetik, megelőzésében, felszívódását, segítségünkre, beletartoznak, beletartozik, kialakulását, zsírsavaknak, mindenképpen, feldolgozott, szenvedőknek, állapotának, kezelésének, fogyasztása, tényezőkkel, mogyoróolaj, avokádóolaj, javításában, természetes, egyszeresen, úgynevezett, korlátozzuk, függetlenül, javításáért, vitaminban, hozzáadott, táplálékok, mediterrán, fogyasztva, finomított, gyümölcsök, tartalmazó, telítetlen, szezámolaj, zsírsejtek, halmozódik, egészséges, csökkentik, csökkenti, testzsírt, tartalmaz, kövessünk, kúraszerű, önmagában, fokhagyma, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.