Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3 érv a szilva fogyasztása mellett
  2023-01-06 23:38:48, péntek
 
 



A hazánkban is népszerű szilvát nem csak ínycsiklandó íze miatt érdemes fogyasztani. Egészségvédő tulajdonságai is figyelemre méltóak.

Sokunk egyik kedvenc csemegéje, a szilva egy valódi tápanyagbomba. Rendkívül gazdag különböző vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és probiotikus rostokban, így számos betegség kialakulásának megelőzésében játszhat kulcsfontosságú szerepet.

Hogy milyen panaszok elkerülése érdekében ajánlott a szilva, illetve a belőle készült egészségvédő készítmények fogyasztása?
Lássuk mit mondanak a klinikai kutatások beszámolói! 

1. A székrekedés megelőzése és csillapítása szilvával

A szilva egyik legszélesebb körben ismert hatása a székrekedés megszüntetése. Már a népi gyógyászatban is alkalmazták a friss és az aszalt szilvát, a szilvalevet, a szilvalekvárt, illetve a szilvából készült koncentrátumot erre célra, hiszen természetes és hatékony megoldást nyújt a kellemetlen és sokszor fájdalmas székrekedés esetén. 

Ennek oka a gyümölcs figyelemreméltó rosttartalma. Ez a probiotikus rost nem csak az emésztést segíti elő, hanem szerepet játszik a székrekedés megelőzésében és kezelésében is, mivel tömeget ad a széklethez, ami hatékonyabbá teszi annak mozgását az emésztőrendszerben. Ezen kívül az aszalt szilva és a szilvalé szorbitot is tartalmaz, mely természetes hashajtó hatással rendelkezik. 

Egyes kutatások szerint a szilva fogyasztása hatékonyabb székrekedésoldó hatással bír, mint az útifűként is ismert psyllium, mely az egyik leggyakrabban használt természetes gyógymód a székrekedés kezelésére.
2. A szilva kimagasló tápanyag- és antioxidáns-tartalma

Természetesen a szilva tápanyagtartalma eltérő lehet fajtától, illetve attól függően is, hogy milyen formában fogyasztjuk azt. Általánosságban azonban kijelenthetjük, hogy a friss és a szárított szilva, a természetes szilvalekvár és -koncentrátum, illetve a szilvalé magas antioxidáns- és tápanyagtartalommal rendelkeznek, ezért fogyasztásuk kifejezetten ajánlott. A szilvát mi is az étrendünkbe illeszthetjük, ha gondoskodni szeretnénk az A-vitamin, a C-vitamin, a K-vitamin, a kálium, a mangán és a réz megfelelő beviteléről.

A szilva gazdag antioxidáns-tartalmának köszönhetően segít megelőzni a gyulladások kialakulását és sejtjeinket is védi a szabad gyökök okozta károsodástól. Ez a gyümölcs kiemelkedő mennyiségben tartalmaz polifenolokat is, melyek nem csak csontjaink egészségét védhetik, hanem a szív- és érrendszeri megbetegedések és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkenthetik.
3. A szilva segíthet a vércukorszint csökkentésében

Meglehetősen magas szénhidráttartalma ellenére a szilva nem okoz jelentős vércukorszint-emelkedést az elfogyasztását követően. Ez annak köszönhető, hogy a szilvában található bioaktív vegyületek képesek növelni az adiponektin szintjét, mely egy, a vércukorszint szabályozásában kulcsfontosságú szerepet játszó hormon. 

A szilvában található rost szintén hatással lehet vércukorszintünkre. Étkezést követően a rost lassítja a szénhidrátok felszívódását szervezetünkben, ami a vércukorszint fokozatos, nem pedig hirtelen emelkedéséhez járul hozzá. 

Klinikai vizsgálatok szerint a szilva emellett fontos szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is.

Hogyan fogyasszuk a szilvát?
A szilvát ősszel természetesen fogyaszthatjuk frissen, illetve szezon után rendelkezésünkre állnak a különböző gyümölcslevek, lekvárok és koncentrátumok is. Az egész család számára alkalmazható az immunrendszer erősítésére, az ellenállóképesség fokozására, illetve betegségek megelőzésében és kezelésében egyaránt hatékony segítséget nyújthat. 
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tápanyagtartalma, rendelkezésünkre, antioxidánsokban, általánosságban, székrekedésoldó, kulcsfontosságú, figyelemreméltó, szabályozásában, szervezetünkben, kialakulásának, fogyaszthatjuk, koncentrátumot, megbetegedések, csökkentésében, kijelenthetjük, koncentrátumok, elfogyasztását, gyümölcslevek, természetesen, megelőzésében, megszüntetése, gyógyászatban, szilvalekvárt, felszívódását, vércukorszint, illeszthetjük, csökkenthetik, leggyakrabban, emelkedéséhez, cukorbetegség, polifenolokat, immunrendszer, tulajdonságai, tápanyagbomba, rendelkeznek, legszélesebb, valódi tápanyagbomba, belőle készült, klinikai kutatások, székrekedés megelőzése, szilva egyik, székrekedés megszüntetése, népi gyógyászatban, aszalt szilvát, szilvából készült, gyümölcs figyelemreméltó, probiotikus rost, emésztést segíti, székrekedés megelőzésében, aszalt szilva, szilvalé szorbitot, szilva fogyasztása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Hiányzik  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Garai Gábor - Takarítás  A másik dolog,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Őrizkednünk kell...  Nevem  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gonosz démon-álarc  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png telefon  A kételkedés kezelése  Alázat  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy bizonyos határt  Lóhere  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Nem tudhatod  képre írva  Reggel van  Régi emberek, akikre máig büsz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Esti kép  Fekete István - Akác  Png ház  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A sors  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Akik bántanak téged  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  210 éve született a SZÓZAT meg...  A sors  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  képre írva  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
valódi tápanyagbomba, belőle készült, klinikai kutatások, székrekedés megelőzése, szilva egyik, székrekedés megszüntetése, népi gyógyászatban, aszalt szilvát, szilvából készült, gyümölcs figyelemreméltó, probiotikus rost, emésztést segíti, székrekedés megelőzésében, aszalt szilva, szilvalé szorbitot, szilva fogyasztása, egyik leggyakrabban, székrekedés kezelésére, szilva kimagasló, szilva tápanyagtartalma, szárított szilva, természetes szilvalekvár, szilvalé magas, étrendünkbe illeszthetjük, szilva gazdag, gyulladások kialakulását, szabad gyökök, gyümölcs kiemelkedő, cukorbetegség kialakulásának, szilva segíthet, vércukorszint csökkentésében, elfogyasztását követően, szilvában található, adiponektin szintjét, vércukorszint szabályozásában, rost lassítja, szénhidrátok felszívódását, vércukorszint fokozatos, szilva emellett, 2-es típusú, szilvát ősszel, különböző gyümölcslevek, egész család, immunrendszer erősítésére, ellenállóképesség fokozására, tápanyagtartalma, rendelkezésünkre, antioxidánsokban, általánosságban, székrekedésoldó, kulcsfontosságú, figyelemreméltó, szabályozásában, szervezetünkben, kialakulásának, fogyaszthatjuk, koncentrátumot, megbetegedések, csökkentésében, kijelenthetjük, koncentrátumok, elfogyasztását, gyümölcslevek, természetesen, megelőzésében, megszüntetése, gyógyászatban, szilvalekvárt, felszívódását, vércukorszint, illeszthetjük, csökkenthetik, leggyakrabban, emelkedéséhez, cukorbetegség, polifenolokat, immunrendszer, tulajdonságai, tápanyagbomba, rendelkeznek, legszélesebb, rosttartalma, ínycsiklandó, vitaminokban, egészségvédő, fogyasztásuk, mennyiségben, csillapítása, kifejezetten, károsodástól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.