|
2016-11-11 14:17:20, péntek
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: egy pecsenyeliba, 25 dkg savanyú káposzta, 2 savanykás alma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál nyers rizs, 1/2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, ízlés szerint só.
Elkészítése: A savanyú káposztát apróra vágjuk. Hozzátesszük a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, a nyers, megmosott rizst, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a sót, a majoránnát, a köménymagot. Jól összekeverjük, majd a tisztított és belülről besózott liba hasába töltjük.. Ezután a szárnyast fejjel lefelé fordítjuk, és beletöltjük a vörösbort. Néhány perc alatt a bor a tölteléken keresztül a liba belsejébe szivárog. Ezután a liba nyílását összevarrjuk. Sűrűn bevagdossuk a bőrét, besózzuk, és nagy tepsibe fektetjük. Aláöntünk 2 pohár vizet és lefedjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük és közepes lángon legalább 2 órát, pároljuk. Ha a hús megpuhult, a fedőt levéve mindkét oldalát pirosra sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Márton nap |
|
Címkék: megtisztított, előmelegített, összekeverjük, vöröshagymát, összevarrjuk, pecsenyeliba, hozzátesszük, meghámozott, elkészítése, kicsumázott, köménymagot, mokkáskanál, beletöltjük, bevagdossuk, vöröshagyma, tölteléken, hozzávalók, majoránnát, tisztított, káposztát, vörösbort, keresztül, belsejébe, megmosott, majoránna, lereszelt, megpuhult, savanykás, fektetjük, szárnyast, aláöntünk, köménymag, teáskanál, fordítjuk, belülről, besózott, savanyú káposztát, szárnyast fejjel, tölteléken keresztül, liba belsejébe, liba nyílását, fedőt levéve,
|
|
|
|
savanyú káposztát, szárnyast fejjel, tölteléken keresztül, liba belsejébe, liba nyílását, fedőt levéve, megtisztított, előmelegített, összekeverjük, vöröshagymát, összevarrjuk, pecsenyeliba, hozzátesszük, meghámozott, elkészítése, kicsumázott, köménymagot, mokkáskanál, beletöltjük, bevagdossuk, vöröshagyma, tölteléken, hozzávalók, majoránnát, tisztított, káposztát, vörösbort, keresztül, belsejébe, megmosott, majoránna, lereszelt, megpuhult, savanykás, fektetjük, szárnyast, aláöntünk, köménymag, teáskanál, fordítjuk, belülről, besózott, besózzuk, pároljuk, szivárog, evőkanál, vörösbor, lefedjük, nyílását, káposzta, legalább, oldalát, pirosra, mindkét, közepes, tepsibe, tesszük, töltjük, finomra, savanyú, szerint, sütjük, metélt, néhány, lefelé, ezután, apróra, lángon, sütőbe, fejjel, levéve, vágjuk, hasába, őrölt, bőrét, nyers, sűrűn, alatt, forró, pohár, vizet, rizst, ízlés, fedőt, almát, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1771
- e Hét: 9455
- e Hónap: 35334
- e Év: 224969
|
|
|