Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
25 immunerősítő
  2023-01-25 22:14:03, szerda
 
  Habár az évszak változás és a hőmérséklet csökkenése jelenti a tél beköszöntét, egyidőben megkezdődik a megfázásos, influenzás időszak is. És ha nem vagy elég óvatos, te is egyike lehetsz azoknak, akik könnyen megbetegszenek ilyentájt.

A legtöbben ilyenkor beadatják maguknak az influenza elleni védőoltást. Viszont az immunrendszer felerősítésének lehetősége nem csupán az orvosi rendelőre korlátozódik. Az itt összegyűjtött immunerősítő ételek fogyasztásával is megvédheted szervezetedet a betegségektől.

1. Tyúkhúsleves
A tyúkhúsleves igazi ellenszere a megfázásnak és az influenzának. Egy los angeles-i egyetem kutatása szerint ez a leves gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a felső légutak gyulladását, ami megfázáskor alakul ki. Az egyetem azt is megjegyezte, hogy a leves segít enyhíteni az orrdugulást.

2. Gyömbér tea
Ha a megfázás gyógyításáról van szó, akkor a gyömbér az egyik legjobb választás. Tudósok bebizonyították, hogy a gyömbér erős gyulladásgátló tulajdonságai kulcsfontosságúak a megfázás és az influenza elleni küzdelemben. Mivel a gyulladás befolyásolhatja a szervezet immunreakcióját, a gyömbér gyulladáscsökkentő hatása fontos szerepet játszhat az immunitás fokozásában.

3. Kurkuma
Több mint egy egyszerű fűszer. Egy erős gyulladáscsökkentő összetevőt tartalmaz, amit kurkuminnak hívunk. Ugyanez az anyag felelős a kurkuma sárga színező hatásáért. Egy tanulmány szerint a kurkumin aktiválja a T-sejtek termelődését, amelyek az immunrendszer egészségéhez elengedhetetlen sejtek.

4. Narancs
A narancs tele van C-vitaminnal, ami elengedhetetlen tápanyag betegség során. Tudományosan bizonyított, hogy hozzájárul a megfázás megelőzéséhez, valamint csökkenti a betegség időtartamát.

5. Víz
Ha rosszul érzed magad, a jó öreg H2O talán az egyik leghatásosabb gyógymód. A hidratáció hozzájárul a nyálkahártya feloldásához. Próbáld meg elfogyasztani legalább a napi ajánlott 8 pohár vizet, hogy hidratált maradj, hiszen betegség során még több folyadékot veszítünk, mint általában.

6. Görögjoghurt
A görög joghurt tele van a betegségek ellen harcoló probiotikumokkl, és több benne a fehérje is, mint a hagyományos joghurtokban. Kutatók szerint a probiotikumok segíthetnek a megfázás megelőzésében és kezelésében. A kutatók felfedezték, hogy a probiotikumot naponta fogyasztó emberek kisebb arányban lettek betegek, mint azok, akik nem esznek probiotikumban gazdag ételeket.

7. Kék áfonya
A kék áfonya antioxidánsokban gazdag, amelyek segítenek a köhögés és a megfázás kezelésében és megelőzésében. Az Aucklandi Egyetem által végzett kutatások szerint a flavonoidok fogyasztása (az áfonyákban található antioxidánsok egy csoportja) egy felnőtt ember esetében 33%-kal csökkenti a megfázás kialakulását.

8. Paradicsom
A paradicsom is egy nagyszerű étel influenza esetén. Magas C-vitamin-koncentrációja miatt egy közepes méretű paradicsom több mint 16 mg C-vitamint tartalmaz, ami bizonyítottan nagy lökést ad az immunrendszernek. Egy német tanulmány szerint a C-vitamin a test fagocitáinak és t-sejtjeinek - az immunrendszer két fő összetevőjének - létfontosságú részét képzi. A kutatók azt is megállapították, hogy ennek a tápanyagnak a hiánya gyengébb immunrendszert eredményezhet és csökkenti az ellenállást bizonyos kórokozók ellen, amelyek egyes betegségek kialakulásáért felelősek.

9. Étcsokoládé
Hiszed vagy sem, az étcsokoládé hihetetlenül hasznos a megfázás kezelésében. Magas koncentrációban tartalmazza teobromin nevű antioxidánst, ami bizonyítottan csillapítja a köhögést.

10. Piros paprika
A piros paprika egy újabb magas C-vitamin tartalmú zöldség. Kimutatták, hogy a napi 200 mg C-vitamin bevitele felére csökkenti a megfázás kialakulásának esélyét, kifejezetten, ha valaki aktív életet él.

11. Brokkoli
Egy los angeles-i egyetem kutatói szerint a brokkoli nagyszerű kiegészítője a megfázást megelőző étrendnek. A tanulmány szerint a brokkoli és más keresztesvirágú zöldségek növelik az immunitást. A kutatók azt állítják, hogy a zöldségben lévő kémiai szulfforafán antioxidáns géneket és enzimeket kapcsol be bizonyos immunsejtekben, amelyek a testben lévő szabad gyökökkel küzdenek, és megakadályozzák, hogy megbetegedj.

12. Extra szűz olívaolaj
Ez az olaj bizonyítottan segít újjáépíteni és fokozni a szervezet immunitását. A British Journal of Nutrition megállapította, hogy az olívaolaj magas, többszörösen telítetlen zsírsavtartalma gyulladáscsökkentő szerként működik a szervezetben, amely erősíti az immunrendszert és a védi a szervezetet a fertőzésektől.

13. Zöld tea
A zöld tea nem csak kiváló fogyasztószer, de az egyik legjobb forrása a hideg elleni védelemnek. Flavonoidokat, antioxidánsokat tartalmaz, amelyek fokozzák az immunitást, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Tudósok szerint a katekin nevű antioxidánsnak, amely a zöld teában nagy mennyiségben megtalálható, erős antibakteriális és vírusellenes hatása van, és elpusztíthatja a baktériumokat és az influenzavírust.

Tudd meg mi mindenre jó még a gyömbér a teljesen ingyenesen letölthető e-könyvből: Gyömbér: A kelet legnagyobb becsben tartott gyógynövénye .

14. Spenót
A spenót egy igazi szuperétel, amely nagyszerűen hat az egészünkre. Nemcsak az emésztés szempontjából hasznos rostokat tartalmaz, hanem C-vitamint is. A C-vitamin fontos tápanyag, amely segít megelőzni a közönséges megfázást, és csökkenti a betegség tüneteit is.

15. Tejleskiőrlésű gabona
A teljes kiőrlésű gabonaszemek gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, ami lehetővé teszi az egészséges baktériumok termelésének növelését, az American Journal of Clinical Nutrition által közzétett tanulmány szerint. Az immunrendszer 70%-a a bélben van, így fontos, hogy a bél egészséges maradjon, ha le akarunk számolni a megfázást okozó baktériumokkal!

16. Tojás
A tojás és különösen a sárgája tele van immunitásnövelő tápanyagokkal. A tojás nagy mennyiségű D-vitamint tartalmaz, amely elengedhetetlen az erős immunrendszer szempontjából. Egy tanulmány szerint azok, akik télen D-vitamint szednek, kevésbé kapják el a megfázást vagy más légúti fertőzéseket, mint azok, akik nem pótolják.

17. Fokhagyma
A fokhagyma igen népszerű étel, ha betegségmegelőzésről van szó. Egy vizsgálatban a résztvevők egy csoportja három hónapon keresztül fokhagymát fogyasztott, és a fele annyian betegedtek meg közülük, mint abban a csoportban, akik nem ettek fokhagymát az adott időszakban. A kutatók azonban megjegyezték, hogy több tanulmányra van szükség a fokhagymának a közönséges megfázásra gyakorolt valódi hatásának igazolása érdekében.

18. Alma
,,Minden nap egy alma az orvost távol tartja" szól a mondás, és nem alaptalanul. Az alma valóban megelőzi az olyan betegségeket, mint például a közönséges megfázás. Ez a gyümölcs antioxidánsokat tartalmaz. Ezek az antioxidánsok segítik az immunitást és csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát.

19. Magvak
A legtöbb olajos mag tartalmaz E-vitamint, egy másik vitamin, ami fontos a betegségek megelőzésében. Bizonyított tény, hogy napi 50 mg E-vitamin fogyasztása 28%-a csökkenti a megfázás kialakulását.

20. Rozmaring
A rozmaring nemcsak egy ízletes fűszernövény, hanem csodálatos gyulladásgátló és gazdag antioxidáns forrás is. Tudományosan bizonyított, hogy a legtöbb gyógynövény - például a rozmaring is - antioxidánsokat tartalmaz, amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek a szervezetben. Ez a gyulladásgátló hatás jobb emésztési és bélrendszeri egészséget biztosít, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.

21. Csontleves
Az állati alapú csontleves lehet a fő oka annak, hogy miért olyan jó gyógyító ételek a levesek. Amerikai orvosok tanulmánya szerint a csirke húsleves gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően enyhíti a megfázás tüneteit.

22. Nyers méz
A 100%-ban természetes nyers méz nem csak finom, de a megfázás tüneteit is csökkenti. A méz gyógyítja a fájó és a viszkető torkot. Tudósok azt is bebizonyították, hogy a méz antibakteriális hatású, és megöli a szervezetben lévő összes baktériumot, ami betegséget okozhat.

23. Gomba
Egy Floridai Egyetem tanulmánya szerint a gombák nagyszerűek az immunitás fokozására. A kutatások arra mutatnak rá, hogy azok a résztvevők, akik négy hétig naponta sittake-gombát fogyasztottak, jelentősen megnövelték az immunitás-fokozó T-sejtek számát és erősségét. Valamint a gombák gyulladáscsökkentő hatását is bebizonyították.

24. Ánizs tea
Az ánizsnak antibakteriális és gombaölő hatása van. Azt is bizonyították, hogy az ánizs vírusellenes szerként működik, és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítik az immunitást.

25. Édeskömény
Az édesköménynek számos nyugtató hatása van, amelyek segítenek az influenzaszerű tünetek enyhítésében. Egy tanulmányban megállapították, hogy az édeskömény nyugtató mechanizmusként viselkedik a kötőhártya-gyulladás, hasmenés, láz és gyomorfájdalom esetén, mivel tele van az antioxidánssal. A kutatás azt is megállapítja, hogy az édeskömény flavonoidokat tartalmaz, amelyek gyulladásgátló szerként hatnak.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: immunrendszernek, tulajdonságokkal, antioxidánsokban, elengedhetetlen, megállapították, megakadályozzák, immunitásnövelő, influenzavírust, keresztesvirágú, antibakteriális, koncentrációban, felerősítésének, mechanizmusként, antioxidánsokat, probiotikumokkl, bebizonyították, befolyásolhatja, immunreakcióját, zsírsavtartalma, fogyasztásával, megállapította, immunsejtekben, koncentrációja, antioxidánssal, gyulladásgátló, probiotikumban, gyomorfájdalom, kialakulásáért, immunrendszert, összetevőjének, kialakulásának, baktériumokkal, tulajdonsággal, megbetegszenek, tejleskiőrlésű, elpusztíthatja, évszak változás, hőmérséklet csökkenése, legtöbben ilyenkor, influenza elleni, immunrendszer felerősítésének, orvosi rendelőre, tyúkhúsleves igazi, felső légutak, leves segít, megfázás gyógyításáról, egyik legjobb, gyömbér erős, gyulladás befolyásolhatja, szervezet immunreakcióját, immunitás fokozásában, egyszerű fűszer, Aucklandi Egyetem, Magas C-vitamin-koncentrációja, British Journal, American Journal, Clinical Nutrition, Floridai Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  Png virág  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Akarat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Nagyon különös  Idő  Nagyon különös  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tanuld meg ezt a versemet  A sors  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A sors  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szívem  Egy hatékony szolga  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Szép estét  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Minden harmadik...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jónás Tamás – Végtelen b...  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Zilahy Lajos gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png csokor  Nem méltó hozzád  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Csak a fogyatkozás látható  Tavaszi kép  Png férfi  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Nem tudhatod  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
évszak változás, hőmérséklet csökkenése, legtöbben ilyenkor, influenza elleni, immunrendszer felerősítésének, orvosi rendelőre, tyúkhúsleves igazi, felső légutak, leves segít, megfázás gyógyításáról, egyik legjobb, gyömbér erős, gyulladás befolyásolhatja, szervezet immunreakcióját, immunitás fokozásában, egyszerű fűszer, anyag felelős, kurkuma sárga, tanulmány szerint, kurkumin aktiválja, immunrendszer egészségéhez, narancs tele, megfázás megelőzéséhez, betegség időtartamát, egyik leghatásosabb, hidratáció hozzájárul, nyálkahártya feloldásához, napi ajánlott, görög joghurt, betegségek ellen, hagyományos joghurtokban, probiotikumok segíthetnek, megfázás megelőzésében, kutatók felfedezték, probiotikumot naponta, megfázás kezelésében, flavonoidok fogyasztása, áfonyákban található, felnőtt ember, megfázás kialakulását, nagyszerű étel, közepes méretű, német tanulmány, test fagocitáinak, hiánya gyengébb, ellenállást bizonyos, étcsokoládé hihetetlenül, piros paprika, újabb magas, megfázás kialakulásának, brokkoli nagyszerű, megfázást megelőző, zöldségben lévő, testben lévő, olaj bizonyítottan, szervezet immunitását, olívaolaj magas, hideg elleni, katekin nevű, zöld teában, teljesen ingyenesen, kelet legnagyobb, igazi szuperétel, emésztés szempontjából, közönséges megfázást, betegség tüneteit, teljes kiőrlésű, egészséges baktériumok, immunrendszer 70%-a, megfázást okozó, sárgája tele, tojás nagy, erős immunrendszer, megfázást vagy, fokhagyma igen, csoportja három, fele annyian, adott időszakban, kutatók azonban, közönséges megfázásra, orvost távol, alma valóban, olyan betegségeket, közönséges megfázás, gyümölcs antioxidánsokat, antioxidánsok segítik, krónikus betegségek, legtöbb olajos, másik vitamin, betegségek megelőzésében, rozmaring nemcsak, ízletes fűszernövény, legtöbb gyógynövény, gyulladásgátló hatás, immunrendszer erősítéséhez, állati alapú, csirke húsleves, megfázás tüneteit, 100%-ban természetes, viszkető torkot, szervezetben lévő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.