Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A rugalmasság még idősebb korban is fejleszthető
  2023-01-31 20:46:03, kedd
 
  A rugalmasság még idősebb korban is fejleszthető - néhány rugalmasságot fejlesztő gyakorlat

Azok az idősebb emberek, akik a koruk ellenére is rendszeresen mozognak, sétálnak, gyalogolnak, a koruknak és az egészségi állapotuknak megfelelően sportolnak, sokkal rugalmasabbak, mint az inaktív társaik. Az időskori rugalmasság megőrzése is rendkívül fontos, hiszen számos egészségi és egyéb előnnyel jár, ha valakinek nem merevek az izmai és az ízületei. Nézzük is, milyen előnyei vannak, ha idősebb korunkban is rugalmasak maradunk.

A rugalmasság jelentősen csökkenti a sérüléseket, hiszen ilyenkor jobb lesz az egyensúlyérzék és az izmok kompenzációja is. Ha ez nem így van, akkor megerőltethetjük magunkat és sokkal gyakoribbak lesznek a húzódások és az izom-, illetve ízületi sérülések. A rugalmasság csökkenti az izmokban keletkező feszültséget is és ez megakadályozza, hogy túl sok stressz keletkezzen a környező ízületekben.

A rugalmasság azt is jelenti, hogy nagyobb lesz a mozgástartományunk, ami nemcsak a sport- és az egyéb teljesítményt fokozza a mindennapok során, hanem az olyan funkcionális képességeket is, mint lehajolás vagy leguggolás. A rugalmasság egyébként a könnyebb regenerálódást is megtámogatja.

Ha rugalmasabbak vagyunk, akkor fokozott mobilitásra is számíthatunk. Azok az idősek, akik rendszeresen végeznek rugalmassági gyakorlatokat, kevesebb fájdalmat tapasztalnak, olajozottabban tudják elvégezni a mindennapi teendőiket és sokkal simábban meg tudnak oldani olyan egyszerű dolgokat, mint az ágyból való felkelés, a padlóról felvenni leesett tárgyakat, egyszóval jóval könnyebben boldogulnak az életben.

A rugalmasság még a testtartás javításában is segíthet, ugyanis ha túl sokat ülünk, az merevséget okoz az izmokban és az ízületekben. A rugalmasság fokozása jót tesz a testtartásnak és csökkenti a fájdalmat, például a nyak, a fej, a derék és a hát fájdalmát.

Most pedig nézzünk néhány gyakorlatot, amellyel fokozhatjuk a rugalmasságunkat! Álljon fel, helyezze a lábait csípőszélességbe, a térdeit kissé behajlítva. Hajoljon előre, majd érintse meg a kezével a lábujjait.

A második gyakorlathoz ereszkedjen a padlóra négykézláb, nyújtsa a magasba az egyik karját, ameddig csak tudja, közben szépen lassan tolja hátrafelé a csípőjét a sarkai irányába. Végezze el a gyakorlatot a másik karjával is.

A harmadik gyakorlathoz feküdjön le a padlóra, húzza fel egyszerre mindkét térdét a mellkasa irányába, majd szép lassan engedje le mindkét lábát a padlóra kinyújtott állapotban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: megerőltethetjük, csípőszélességbe, rugalmasságunkat, olajozottabban, regenerálódást, megakadályozza, egyensúlyérzék, teljesítményt, gyakorlatokat, testtartásnak, rugalmasabbak, rugalmasságot, kompenzációja, megtámogatja, képességeket, gyakorlathoz, feszültséget, állapotuknak, funkcionális, rugalmassági, tapasztalnak, fejleszthető, számíthatunk, rendszeresen, gyakorlatot, rugalmasság, gyakoribbak, sérüléseket, ízületekben, fokozhatjuk, mobilitásra, ereszkedjen, mindennapok, boldogulnak, keletkezzen, javításában, idősebb emberek, koruk ellenére, egészségi állapotuknak, inaktív társaik, időskori rugalmasság, rugalmasság jelentősen, izmok kompenzációja, rugalmasság csökkenti, izmokban keletkező, környező ízületekben, egyéb teljesítményt, mindennapok során, olyan funkcionális, rugalmasság egyébként, könnyebb regenerálódást, mindennapi teendőiket,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sík Sándor - Ha jő a perc  Mindent de mindent visszakap  Jó éjszakát  Szép estét  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  József Attila - Kopogtatás nél...  Csend  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimn...  Alvó kislány  Anyámról való emlékek  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Vito Giaquinto gondolata  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Sorsunk miatt...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Alvó cica  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Horváth Szilvia tollából  Latinovits Zoltán tollából  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Csend  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Nem kell hozzá fürdőruhás  ajándék, mellyel meglepem  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  Hogyan válunk hűségesekké?  Azért kaptad  Egy barátság története  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
idősebb emberek, koruk ellenére, egészségi állapotuknak, inaktív társaik, időskori rugalmasság, rugalmasság jelentősen, izmok kompenzációja, rugalmasság csökkenti, izmokban keletkező, környező ízületekben, egyéb teljesítményt, mindennapok során, olyan funkcionális, rugalmasság egyébként, könnyebb regenerálódást, mindennapi teendőiket, ágyból való, padlóról felvenni, testtartás javításában, merevséget okoz, rugalmasság fokozása, lábait csípőszélességbe, térdeit kissé, második gyakorlathoz, padlóra négykézláb, egyik karját, sarkai irányába, másik karjával, harmadik gyakorlathoz, mellkasa irányába, padlóra kinyújtott, megerőltethetjük, csípőszélességbe, rugalmasságunkat, olajozottabban, regenerálódást, megakadályozza, egyensúlyérzék, teljesítményt, gyakorlatokat, testtartásnak, rugalmasabbak, rugalmasságot, kompenzációja, megtámogatja, képességeket, gyakorlathoz, feszültséget, állapotuknak, funkcionális, rugalmassági, tapasztalnak, fejleszthető, számíthatunk, rendszeresen, gyakorlatot, rugalmasság, gyakoribbak, sérüléseket, ízületekben, fokozhatjuk, mobilitásra, ereszkedjen, mindennapok, boldogulnak, keletkezzen, javításában, gyalogolnak, megfelelően, jelentősen, négykézláb, teendőiket, sportolnak, könnyebben, mindennapi, behajlítva, rugalmasak, merevséget, leguggolás, testtartás, kinyújtott, állapotban, keletkező, húzódások, megőrzése, sérülések, csökkenti, hátrafelé, egészségi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.