Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rosaceára
  2023-01-31 20:55:04, kedd
 
  Zab, uborka, lenmag és egyéb természetes szerek rosaceára:

A rosacea egy olyan bőrbetegség, amely minden korosztályt érinthet, valamint férfiak és nők is szenvedhetnek ilyen bőrbetegségben. A rosacea nem más, mint egy arcpír, hiszen ilyenkor a bőrben gyulladás keletkezik. A kis erecskék elpattannak és akár gennyes dudorok is kialakulhatnak a problémás bőrfelületen. Vannak ugyan gyógyszerek és kenőcsök rosacea ellen is, de ezeknek a kenőcsöknek és szereknek sok kellemetlen mellékhatásuk is lehet. A természet azonban felkínál olyan gyógynövényeket, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a rosacea természetes kezelésében. Mutatjuk is, melyek ezek.

A zöld tea az egyik legjobb természetes szer a rosacea kezelésére, ugyanis nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, emellett kiemelkedő az antioxidáns és rákmegelőző hatása is. A zöld tea belsőleg fogyasztva is kifejti pozitív hatását, ehhez azonban naponta legalább 2-3 csészényit szükséges elfogyasztanunk. Egy másik módszer is létezik a rosacea kezelésére: a kiázott zöldtea-filtert a problémás bőrfelületre helyezhetjük, de csakis akkor, mikor már kihűlt.

A levendula nagyon jó nyugtató hatásokkal rendelkezik. Nem pusztán az idegeket nyugtatja azonban le, hanem a bőr nyugtatásában is verhetetlen. Nem beszélve arról, hogy nagyon jó baktériumellenes hatással is bír, ami azért is hasznos, mivel a rosacea kialakulását gyakran a bőrön elszaporodó baktériumok idézik elő. Mindemellett a levendula gyulladáscsökkentő tulajdonsága is kiemelkedő, illetve nagyon hatékony a bőrpír csökkentésében is. A legjobb, ha levendula-illóolajat használunk, de csakis egy-két cseppet és jól tesszük, ha azt is elkeverjük valamilyen hordozóolajjal. Olyan olajat válasszunk, amely nem okoz további irritációkat a bőrünkön.

Az uborka is egy remek természetes szere lehet a rosaceának, hiszen hűsítő és nyugtató hatásokkal rendelkezik. A bőrpír és a duzzanat csökkentésében verhetetlen az uborka, ugyanis nemcsak vízben, hanem tápanyagokban is rendkívül gazdag. Hogyan használjuk? Mossuk meg alaposan az uborkát, majd vágjuk szeletekre, ezt követően pedig néhány uborkakarikát helyezzünk a rosaceás bőrfelületre.

Amennyiben rosaceától szenvedünk, úgy az Aloe vera nevű gyógynövényre is számíthatunk. A gyógynövénynek kimagasló a gyulladáscsökkentő hatása, emellett nagyon hasznos lehet a gyulladt és irritált bőr megnyugtatásában is. A legjobb, ha kipréselünk egy kevés Aloe vera gélt a növényünk leveléből és ezzel kenjük be a megtisztított arcfelületet. Nem kell lemosni, hiszen az Aloe vera gél nemcsak bőrnyugtató, hanem hidratáló hatásokkal is rendelkezik.
Forrás : Link

Folytatás :
Előző cikkünket folytatva bemutatunk néhány olyan természetes szert, gyógynövényt, amely nagyon hatékony a rosacea otthoni kezelésében. Mutatjuk is, hogy milyen természetes módszerek léteznek e bőrbetegség tüneteinek csökkentésére, illetve megszüntetésére.

Ha nagyon gyors és hatékony megoldást szeretnénk találni a rosacea mielőbbi elmulasztására, akkor a lenmagra is számíthatunk. A lenmag nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz, többek között omega-3 zsírsavakban is bővelkedik, amelyek nemcsak tápláló, hanem gyógyító hatásokkal bírnak, amiért a rosaceás arcbőr igazán hálás lesz. A lenmagot megőrölve is fogyaszthatjuk, de kipróbálhatjuk a lenmagolajat is, amely belsőleg fogyasztva segíthet a bőrpír hatékony csökkentésében.

Korábbi cikkeinkben közöltünk olyan szépségápolási receptet, amelyben a zabpehely arcbőrre gyakorolt pozitív hatásairól is írtunk. A zabpehely - őrölve és belsőleg fogyasztva - szintén nagyon hatékony lehet a bőrpír csökkentésében. A rosaceás arcbőr gyakran viszket és száraz is, a zab ezeket a tüneteket segít sikeresen megszüntetni. A zab nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem antioxidáns hatásokkal is rendelkezik. Ha pedig ekcémában szenvedünk, akkor a fürdővízbe szórt zab lehet a segítségünkre. Hogyan használjuk a zabot, zabpelyhet, ha rosaceánk van? Daráljunk le két-három evőkanál zabpelyhet és keverjük el annyi langyos vízzel, hogy egy pépes masszát kapjunk. Vigyük fel a megtisztított arcbőrünkre maszkszerűen, hagyjuk az arcunkon 30 percig, majd mossuk le.

A nyers méz is rendkívül jól funkcionál mint otthoni gyógymód és természetes orvosság. A rosaceás bőr is nagyon hálás lesz, ha mézes arcmaszkkal kényeztetjük, de csakis nyers, termelői és ne bolti mézet használjunk. Keverjünk el egy kevés mézet vízzel, majd kenjük be vele az arcbőrünket. Hagyjuk rajta kb. 15 percig, majd bő vízzel alaposan mossuk le.

A kamilla is nyugtató hatásokkal rendelkezik. Mivel csökkenti a gyulladást, így külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk a kamillaterápiát. Naponta két csésze kamillatea elfogyasztása javasolt, hogy csökkentsük a szervezetünkben a gyulladást, merthogy sok esetben ez az oka a rosacea kialakulásának. A kamillában található tápanyagok úgy is fel tudnak szívódni a bőrbe, ha egy kiáztatott teafiltert helyezünk a rosaceás bőrfelületre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: baktériumellenes, megnyugtatásában, elfogyasztanunk, gyógynövényeket, megszüntetésére, szervezetünkben, kamillaterápiát, kialakulásának, kialakulhatnak, szépségápolási, csökkentésében, kipróbálhatjuk, elmulasztására, gyógynövénynek, hordozóolajjal, bőrbetegségben, fogyaszthatjuk, alkalmazhatjuk, szenvedhetnek, uborkakarikát, elfogyasztása, tápanyagokban, csökkentésére, megtisztított, mellékhatásuk, gyógynövényre, segítségünkre, nyugtatásában, megszüntetni, számíthatunk, gyógynövényt, tulajdonsága, bőrfelületre, kialakulását, mindemellett, lenmagolajat, olyan bőrbetegség, bőrben gyulladás, problémás bőrfelületen, természet azonban, rosacea természetes, egyik legjobb, rosacea kezelésére, másik módszer, kiázott zöldtea-filtert, problémás bőrfelületre, levendula nagyon, idegeket nyugtatja, rosacea kialakulását, bőrön elszaporodó, bőrpír csökkentésében, remek természetes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét  Adakozás  Nagyon különös  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tavaszi kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 21  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szép estét  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 20  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem  Popper Péter szavai  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png férfi  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nevem  Erdőn  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Sose bánj semmit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png nő  Kövesd a cowboyt!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hiányzik  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Kerüld el az evangélium örömén... 
Bejegyzés Címkék
olyan bőrbetegség, bőrben gyulladás, problémás bőrfelületen, természet azonban, rosacea természetes, egyik legjobb, rosacea kezelésére, másik módszer, kiázott zöldtea-filtert, problémás bőrfelületre, levendula nagyon, idegeket nyugtatja, rosacea kialakulását, bőrön elszaporodó, bőrpír csökkentésében, remek természetes, duzzanat csökkentésében, rosaceás bőrfelületre, gyógynövénynek kimagasló, kevés Aloe, növényünk leveléből, megtisztított arcfelületet, rosacea otthoni, rosacea mielőbbi, lenmag nagyon, rosaceás arcbőr, lenmagot megőrölve, bőrpír hatékony, zabpehely arcbőrre, zabpehely &#8211, tüneteket segít, fürdővízbe szórt, pépes masszát, megtisztított arcbőrünkre, kevés mézet, rosacea kialakulásának, kamillában található, kiáztatott teafiltert, baktériumellenes, megnyugtatásában, elfogyasztanunk, gyógynövényeket, megszüntetésére, szervezetünkben, kamillaterápiát, kialakulásának, kialakulhatnak, szépségápolási, csökkentésében, kipróbálhatjuk, elmulasztására, gyógynövénynek, hordozóolajjal, bőrbetegségben, fogyaszthatjuk, alkalmazhatjuk, szenvedhetnek, uborkakarikát, elfogyasztása, tápanyagokban, csökkentésére, megtisztított, mellékhatásuk, gyógynövényre, segítségünkre, nyugtatásában, megszüntetni, számíthatunk, gyógynövényt, tulajdonsága, bőrfelületre, kialakulását, mindemellett, lenmagolajat, zsírsavakban, irritációkat, helyezhetjük, kényeztetjük, maszkszerűen, bőrfelületen, arcfelületet, antioxidáns, rákmegelőző, bőrbetegség, verhetetlen, arcmaszkkal, elpattannak, rendelkezik, kipréselünk, bőrnyugtató, kezelésében, természetes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 5022
  • e Hónap: 36508
  • e Év: 241209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.