Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A zöld turmixok egészségre gyakorolt hatásai
  2023-02-02 18:13:21, csütörtök
 
  A téli hónapokban érdemes minél több olyan turmixitalt fogyasztani, amely fellendíti az immunrendszerünket, merthogy ezek a turmixitalok gazdag forrásai a tápanyagoknak, azaz a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. De sok más hatásuk is van a zöld turmixitaloknak, mutatjuk is, melyek ezek.

A zöld leveles zöldségek oldhatatlan rostokban gazdagok, amelyek nagyon hasznosak az emésztőrendszer egészségére nézve. Ezen kívül a fogyásban is a segítségünkre lehetnek ezek a táplálékok.

A leveles zöldségek - mint a kelkáposzta és a spenót - gazdag forrása a K1-vitaminnak, amely csökkenti a csonttörések és a csontritkulás kockázatait, illetve segít kivédeni a csont ásványianyag-sűrűségének csökkenését is.

A leveles zöldek sok C-vitamint tartalmaznak, amely aktívan támogatja az immunrendszert. Mivel más antioxidánsokban is bővelkednek, így csökkentik a szervezetben kialakult oxidatív stresszt is. A zöld leveles zöldségek olyan vegyületeket is tartalmaznak, amelyek leviszik a magas koleszterinszintet, ily módon segítenek minimalizálni a szívbetegségek kockázatait is.

Spenótos-kelkáposztás turmix hozzávalói:
2 marék friss spenót
2 nagyobb levél kelkáposzta
1 csésze mandulatej
1 nagyobb érett banán
1 evőkanál chiamag

Elkészítése:
Készítsünk elő minden zöldséget és a banánt. Tegyünk mindent a turmixgépbe, végezetül adjuk hozzá a mandulatejet és a chiamagot is.

Spenótos sárgarépaturmix hozzávalói:
2 nagy marék spenótlevél
1 érett banán
1 közepes sárgarépa
1 natúr joghurt
ízlés szerint méz

Elkészítése:
Tépkedjük össze a spenótleveleket és dobjuk a turmixgépbe. Adjuk hozzá a meghámozott és feldarabolt sárgarépát és a felkarikázott banánt, majd öntsük bele a joghurtot és turmixoljuk le az egészet. Öntsük át egy pohárba és ízesítsük mézzel.

Kelkáposztás-zöldszőlős turmix hozzávalói:
egy csésze szőlő
3 nagyobb kelkáposztalevél
1 csésze mandulatej
1 nagyobb kivi
1 érett avokádó

Elkészítése:
Mossunk meg minden hozzávalót, majd tegyük a turmixgépbe a szőlőt, a kelkáposztaleveleket, a meghámozott és felkockázott kivit és a meghámozott, feldarabolt avokádót. Öntsük hozzá a mandulatejet és turmixoljuk le az egészet.

Zöldteás-lenmagos zöld turmix hozzávalói:
egy marék spenót
2-3 kelkáposztalevél
1 nagyobb alma
1 érett banán
fél csésze fekete áfonya
egy csésze natúr joghurt
2 evőkanál őrölt lenmag
fél csésze zöld tea lehűtve

Elkészítése:
Készítsük el a zöld teát és hűtsük le. Mossunk meg minden zöldséget és gyümölcsöt. Tépkedjük a kelkáposzta- és spenótleveleket a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a banánt, az almát és a fekete áfonyát. Öntsük bele a joghurtot, az őrölt lenmagot, a zöld teát, és az egészet turmixoljuk össze.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kelkáposztalevél, antioxidánsokban, turmixitaloknak, emésztőrendszer, spenótleveleket, sárgarépaturmix, immunrendszert, szívbetegségek, tápanyagoknak, segítségünkre, minimalizálni, felkarikázott, csontritkulás, vitaminoknak, felkockázott, kelkáposztás, szervezetben, mandulatejet, turmixitalok, vegyületeket, tartalmaznak, ásványianyag, csonttörések, egészségére, turmixgépbe, sűrűségének, spenótlevél, elkészítése, kockázatait, meghámozott, turmixoljuk, oldhatatlan, kelkáposzta, feldarabolt, csökkenését, bővelkednek, téli hónapokban, turmixitalok gazdag, ásványi anyagoknak, zöld turmixitaloknak, zöld leveles, emésztőrendszer egészségére, segítségünkre lehetnek, leveles zöldségek, spenót –, csontritkulás kockázatait, leveles zöldek, szervezetben kialakult, szívbetegségek kockázatait, felkarikázott banánt, csésze szőlő, marék spenót,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
James Allen  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy tavasz  Otthon  Kertem  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szabó T. Anna - Pitypang  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Ma van a magyar költészet napj...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  A sorsod  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 13  Alvó kislány  Különleges  Mindig lesz olyan  Szép estét  Eduardo Sacheri gondolata  Gebhardt Nóra versei II.  képre írva  Magamnak  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 15  Ma van a magyar költészet napj...  Spenót fasírttal  Sorsunk miatt...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Walter Chrysler mondta  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cica  A sorsod  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  IGEN így  Mindent de mindent visszakap  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  Bársony székben  Az ember emlékekből áll  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  James Allen  Walter Chrysler mondta  Bornyi Veronika haiku verse  Zilahy Lajos mondta  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Sík Sándor - Ha jő a perc 
Bejegyzés Címkék
téli hónapokban, turmixitalok gazdag, ásványi anyagoknak, zöld turmixitaloknak, zöld leveles, emésztőrendszer egészségére, segítségünkre lehetnek, leveles zöldségek, spenót &#8211, csontritkulás kockázatait, leveles zöldek, szervezetben kialakult, szívbetegségek kockázatait, felkarikázott banánt, csésze szőlő, marék spenót, csésze natúr, zöld teát, fekete áfonyát, őrölt lenmagot, egészet turmixoljuk, kelkáposztalevél, antioxidánsokban, turmixitaloknak, emésztőrendszer, spenótleveleket, sárgarépaturmix, immunrendszert, szívbetegségek, tápanyagoknak, segítségünkre, minimalizálni, felkarikázott, csontritkulás, vitaminoknak, felkockázott, kelkáposztás, szervezetben, mandulatejet, turmixitalok, vegyületeket, tartalmaznak, ásványianyag, csonttörések, egészségére, turmixgépbe, sűrűségének, spenótlevél, elkészítése, kockázatait, meghámozott, turmixoljuk, oldhatatlan, kelkáposzta, feldarabolt, csökkenését, bővelkednek, fogyasztani, turmixitalt, hónapokban, hozzávalói, sárgarépát, fellendíti, vitaminnak, táplálékok, zöldszőlős, hozzávalót, mandulatej, anyagoknak, csökkentik, gyümölcsöt, készítsünk, támogatja, zöldséget, segítenek, sárgarépa, kialakult, végezetül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 11532
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 229982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.