Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A méhmióma kialakulásának csökkentése táplálékokkal
  2023-02-02 18:28:47, csütörtök
 
  A gyümölcsökről és a zöldségekről eddig is tudtuk, hogy roppant egészségesek, de azt lehet eddig nem tudták sokan, hogy a méhben kialakuló miómát is csökkenthetik, illetve annak létrejöttét is megakadályozhatják. Ellenben a vörös húsok, főleg mértéktelenül fogyasztva fokozzák a méhmióma kialakulásának kockázatait.

Egyes kutatási eredmények azt mutatják, hogy léteznek olyan táplálékok, amelyek csökkenthetik a mióma kialakulásának kockázatait, illetve a betegséggel együtt járó fájdalmat és a fokozott vérzés kockázatait is.

Egyes táplálékok oly módon képesek a tünetek minimalizálására, hogy csökkentik azoknak a hormonoknak a szintjét, amelyek fokozzák a miómák kialakulásának az esélyét.

Például ebbe a kategóriába tartoznak egyes gyümölcsök és zöldségek. A zöldségek és a gyümölcsök rendszeres fogyasztása csökkenti a méhmióma kockázatait is. Bármilyen zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, csakis jót teszünk magunkkal, azonban egyes típusok hasznosak bizonyulnak a méhmióma kialakulása ellen, például ebbe a csoportba tartozik az alma, a paradicsom, a citrusfélék, a káposzta és a brokkoli.

Kérdezhetnék, hogy hogyan és miért is segítenek ezek a táplálékok a mióma kialakulása ellen?

Elsősorban azért, mert sok-sok rostot tartalmaznak, amelyek segítenek a szervezetnek megszabadulni a felesleges ösztrogéntől. Az ösztrogén ugyanis támogatja, táplálja a fibroidok növekedését és azok létrejöttét.

A gyümölcsök és zöldségek - de főleg a zöldségek - csak kevés kalóriát tartalmaznak, ami segít a normális tartományban tartani a BMI-indexet. Minél magasabb a BMI-indexünk, annál több ösztrogén lesz a szervezetünkben és annál nagyobb lesz az esély a mióma kialakulására.

Nem mellesleg ezek a táplálékok, azaz a gyümölcsök és a zöldségek olyan tápanyagokban is bővelkednek, amelyek meggátolják a mióma kialakulását vagy annak növekedését.

A D-vitamint tartalmazó táplálékoknak is kulcsszerepük van sok betegség megelőzésében, rendszeres bevitelük a mióma kockázatait is csökkenti. D-vitamint tartalmaz a tej, a tejtermékek, a halak és a gombák. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy azon nők esetében, akiknél méhmiómát diagnosztizáltak, gyakran alacsonyabb D-vitamin-szintet is mértek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: diagnosztizáltak, minimalizálására, szervezetünkben, kialakulásának, mértéktelenül, megszabadulni, kulcsszerepük, csökkenthetik, megelőzésében, táplálékoknak, tápanyagokban, gyümölcsökről, kialakulására, szervezetnek, egészségesek, tartalmaznak, tartományban, zöldségekről, kérdezhetnék, ösztrogéntől, kialakulását, kockázatait, kategóriába, létrejöttét, citrusfélék, fogyasztunk, betegséggel, kialakulása, meggátolják, bizonyulnak, tejtermékek, bővelkednek, hormonoknak, alacsonyabb, növekedését, fogyasztása, zöldségekről eddig, méhben kialakuló, vörös húsok, méhmióma kialakulásának, mióma kialakulásának, betegséggel együtt, fokozott vérzés, tünetek minimalizálására, miómák kialakulásának, kategóriába tartoznak, gyümölcsök rendszeres, méhmióma kockázatait, méhmióma kialakulása, csoportba tartozik, mióma kialakulása, szervezetnek megszabadulni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Garai Gábor - Takarítás  Mi lenne ha  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png fotel  Akik bántanak téged  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Alázat  Neked tudnod kell  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Idő  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Kaffka_Margit  Elköszönt  Adakozás  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png férfi  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Nevem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Szép estét  Facebookon kaptam  Adakozás  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png rózsa csokor  Alvó cicák  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó éjszakát  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Akarat  Lóhere  s immár én is felragyogva, ért...  A Megváltó szolgálatában  Hazára minden embernek szükség...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
zöldségekről eddig, méhben kialakuló, vörös húsok, méhmióma kialakulásának, mióma kialakulásának, betegséggel együtt, fokozott vérzés, tünetek minimalizálására, miómák kialakulásának, kategóriába tartoznak, gyümölcsök rendszeres, méhmióma kockázatait, méhmióma kialakulása, csoportba tartozik, mióma kialakulása, szervezetnek megszabadulni, felesleges ösztrogéntől, ösztrogén ugyanis, fibroidok növekedését, zöldségek &#8211, normális tartományban, mióma kialakulására, zöldségek olyan, mióma kialakulását, mióma kockázatait, kutatási eredmények, diagnosztizáltak, minimalizálására, szervezetünkben, kialakulásának, mértéktelenül, megszabadulni, kulcsszerepük, csökkenthetik, megelőzésében, táplálékoknak, tápanyagokban, gyümölcsökről, kialakulására, szervezetnek, egészségesek, tartalmaznak, tartományban, zöldségekről, kérdezhetnék, ösztrogéntől, kialakulását, kockázatait, kategóriába, létrejöttét, citrusfélék, fogyasztunk, betegséggel, kialakulása, meggátolják, bizonyulnak, tejtermékek, bővelkednek, hormonoknak, alacsonyabb, növekedését, fogyasztása, csökkentik, rendszeres, gyümölcsök, eredmények, gyümölcsöt, táplálékok, tartalmazó, felesleges, elsősorban, paradicsom, fogyasztva, zöldségek, támogatja, tartoznak, mellesleg, fibroidok, tartalmaz, ösztrogén, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.