Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A C-vitamin segíti a vas felszívódását
  2023-02-02 19:39:59, csütörtök
 
  Az egyik legfontosabb tápanyag az emberi szervezet számára nem más, mint a C-vitamin. A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely számos biológiai funkciót segít a szervezetben, többek között véd a fertőzésekkel szemben, de nem csak ennyi előnnyel rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek!

A vas egy nagyon fontos ásványi anyag, amely a vörösvértestek előállításában játszik szerepet, illetve oxigént szállít a test sejtjeihez és szöveteihez.

Napjainkban nagyon sokan szenvednek demenciában és kognitív hanyatlástól. Az oxidatív stressz és a testben kialakuló gyulladás aktívan hozzájárul ehhez a problémához. A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely segít leküzdeni az oxidatív stresszt és védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásai ellen. A demenciában szenvedő emberek szervezetében alacsony a C-vitaminnak a szintje, márpedig az alacsony C-vitamin-szint károsítja a kognitív képességeket, és a memória visszahívása is sokkal nehezebb lesz.

Amennyiben magas a szervezet húgysavszintje, ez lerakódásokat okozhat az ízületekben, amit köszvénynek is nevezünk. A köszvény fájdalmat és extra duzzanatot idézhet elő a lábujjakon. A C-vitamin rendszeres bevitele azonban csökkentheti a köszvény kialakulásának a kockázatait.

A magas vérnyomás jelentős egészségi kockázatokat rejt magában. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a C-vitamin csökkentheti mind a szisztolés, mind pedig a diasztolés vérnyomást, ezzel pedig csökken a felesleges értágulat kialakulásának az esélye. A C-vitamin a magas vérnyomás szövődményeinek kockázatát is csökkentheti.

A krónikus bélbetegségek kialakulásában nagy szerepe van a szervezetben jelen lévő gyulladásnak. A bélbetegségben szenvedő személyek gyakran szenvednek hiányt ebből az antioxidáns vitaminból, ami nemcsak gyulladást, hanem fáradtságot is generál a szervezetben. A C-vitamin rendszeres fogyasztásával nemcsak ennek a vitaminnak a hiánya akadályozható meg, hanem potenciálisan javíthatók a bélbetegség kellemetlen tünetei is.

Manapság vezető haláloknak számítanak a szív- és érrendszeri betegségek. A C-vitamin javítja a szív egészségét és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait is, hiánya ugyanis nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.

A C-vitamin megakadályozhatja a nátha vagy más fertőző betegségek kialakulását. Ez a vitamin csökkenti a nátha, a megfázás és az influenza időtartamát is, ugyanis ösztönzi a limfociták és a fagociták termelését, amelyek segítenek a fertőzések elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: szövődményeinek, kialakulásának, kialakulásához, húgysavszintje, előállításában, kialakulásában, bélbetegségben, szívbetegségek, vörösvértestek, fogyasztásával, akadályozható, bélbetegségek, potenciálisan, szervezetében, fertőzésekkel, lerakódásokat, szervezetben, csökkentheti, legfontosabb, hanyatlástól, kialakulását, képességeket, gyulladásnak, kockázatokat, visszahívása, szöveteihez, napjainkban, kockázatait, antioxidáns, érrendszeri, demenciában, időtartamát, ízületekben, köszvénynek, bélbetegség, kellemetlen, egyik legfontosabb, emberi szervezet, olyan antioxidáns, fertőzésekkel szemben, nagyon fontos, vörösvértestek előállításában, test sejtjeihez, oxidatív stressz, testben kialakuló, oxidatív stresszt, szabad gyökök, demenciában szenvedő, alacsony C-vitamin-szint, kognitív képességeket, memória visszahívása, szervezet húgysavszintje,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akik bántanak téged  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Png ház  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Németh László tollából  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Png nő  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem számIt  Németh László tollából  Sose bánj semmit  képre írva  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alázat  Png kutya  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Bounty krémes  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Csak a fogyatkozás látható  Éretlen vers  Png virág  Nagyon különös  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Radikális szeretet  Akarat  Szívem  Egy lelki imádság  Sokan azt tartják  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kislány  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legfontosabb, emberi szervezet, olyan antioxidáns, fertőzésekkel szemben, nagyon fontos, vörösvértestek előállításában, test sejtjeihez, oxidatív stressz, testben kialakuló, oxidatív stresszt, szabad gyökök, demenciában szenvedő, alacsony C-vitamin-szint, kognitív képességeket, memória visszahívása, szervezet húgysavszintje, köszvény fájdalmat, köszvény kialakulásának, magas vérnyomás, tanulmány arról, diasztolés vérnyomást, felesleges értágulat, krónikus bélbetegségek, szervezetben jelen, bélbetegségben szenvedő, antioxidáns vitaminból, hiánya akadályozható, bélbetegség kellemetlen, szív egészségét, szívbetegségek kialakulásához, nátha vagy, vitamin csökkenti, influenza időtartamát, fagociták termelését, fertőzések elleni, szövődményeinek, kialakulásának, kialakulásához, húgysavszintje, előállításában, kialakulásában, bélbetegségben, szívbetegségek, vörösvértestek, fogyasztásával, akadályozható, bélbetegségek, potenciálisan, szervezetében, fertőzésekkel, lerakódásokat, szervezetben, csökkentheti, legfontosabb, hanyatlástól, kialakulását, képességeket, gyulladásnak, kockázatokat, visszahívása, szöveteihez, napjainkban, kockázatait, antioxidáns, érrendszeri, demenciában, időtartamát, ízületekben, köszvénynek, bélbetegség, kellemetlen, problémához, rendelkezik, küzdelemben, fáradtságot, lábujjakon, vitaminnak, limfociták, kockázatát, szenvednek, gyulladást, vitaminból, duzzanatot, fertőzések, betegségek, javíthatók, amennyiben, hozzájárul, rendszeres, diasztolés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6390
  • e Hét: 15172
  • e Hónap: 46658
  • e Év: 251359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.