Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A C-vitamin segíti a vas felszívódását
  2023-02-02 19:39:59, csütörtök
 
  Az egyik legfontosabb tápanyag az emberi szervezet számára nem más, mint a C-vitamin. A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely számos biológiai funkciót segít a szervezetben, többek között véd a fertőzésekkel szemben, de nem csak ennyi előnnyel rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek!

A vas egy nagyon fontos ásványi anyag, amely a vörösvértestek előállításában játszik szerepet, illetve oxigént szállít a test sejtjeihez és szöveteihez.

Napjainkban nagyon sokan szenvednek demenciában és kognitív hanyatlástól. Az oxidatív stressz és a testben kialakuló gyulladás aktívan hozzájárul ehhez a problémához. A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely segít leküzdeni az oxidatív stresszt és védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásai ellen. A demenciában szenvedő emberek szervezetében alacsony a C-vitaminnak a szintje, márpedig az alacsony C-vitamin-szint károsítja a kognitív képességeket, és a memória visszahívása is sokkal nehezebb lesz.

Amennyiben magas a szervezet húgysavszintje, ez lerakódásokat okozhat az ízületekben, amit köszvénynek is nevezünk. A köszvény fájdalmat és extra duzzanatot idézhet elő a lábujjakon. A C-vitamin rendszeres bevitele azonban csökkentheti a köszvény kialakulásának a kockázatait.

A magas vérnyomás jelentős egészségi kockázatokat rejt magában. Egy tanulmány arról számolt be, hogy a C-vitamin csökkentheti mind a szisztolés, mind pedig a diasztolés vérnyomást, ezzel pedig csökken a felesleges értágulat kialakulásának az esélye. A C-vitamin a magas vérnyomás szövődményeinek kockázatát is csökkentheti.

A krónikus bélbetegségek kialakulásában nagy szerepe van a szervezetben jelen lévő gyulladásnak. A bélbetegségben szenvedő személyek gyakran szenvednek hiányt ebből az antioxidáns vitaminból, ami nemcsak gyulladást, hanem fáradtságot is generál a szervezetben. A C-vitamin rendszeres fogyasztásával nemcsak ennek a vitaminnak a hiánya akadályozható meg, hanem potenciálisan javíthatók a bélbetegség kellemetlen tünetei is.

Manapság vezető haláloknak számítanak a szív- és érrendszeri betegségek. A C-vitamin javítja a szív egészségét és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait is, hiánya ugyanis nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.

A C-vitamin megakadályozhatja a nátha vagy más fertőző betegségek kialakulását. Ez a vitamin csökkenti a nátha, a megfázás és az influenza időtartamát is, ugyanis ösztönzi a limfociták és a fagociták termelését, amelyek segítenek a fertőzések elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: szövődményeinek, kialakulásának, kialakulásához, húgysavszintje, előállításában, kialakulásában, bélbetegségben, szívbetegségek, vörösvértestek, fogyasztásával, akadályozható, bélbetegségek, potenciálisan, szervezetében, fertőzésekkel, lerakódásokat, szervezetben, csökkentheti, legfontosabb, hanyatlástól, kialakulását, képességeket, gyulladásnak, kockázatokat, visszahívása, szöveteihez, napjainkban, kockázatait, antioxidáns, érrendszeri, demenciában, időtartamát, ízületekben, köszvénynek, bélbetegség, kellemetlen, egyik legfontosabb, emberi szervezet, olyan antioxidáns, fertőzésekkel szemben, nagyon fontos, vörösvértestek előállításában, test sejtjeihez, oxidatív stressz, testben kialakuló, oxidatív stresszt, szabad gyökök, demenciában szenvedő, alacsony C-vitamin-szint, kognitív képességeket, memória visszahívása, szervezet húgysavszintje,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Radikális szeretet  Éretlen vers  Nagyon különös  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Adakozás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Adakozás  Egy bizonyos határt  Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Őrizkednünk kell...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nevem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png virág  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Png rózsa csokor  Nagyon különös  Alázat  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Akik bántanak téged  Idő  Png virág  Alázat  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
egyik legfontosabb, emberi szervezet, olyan antioxidáns, fertőzésekkel szemben, nagyon fontos, vörösvértestek előállításában, test sejtjeihez, oxidatív stressz, testben kialakuló, oxidatív stresszt, szabad gyökök, demenciában szenvedő, alacsony C-vitamin-szint, kognitív képességeket, memória visszahívása, szervezet húgysavszintje, köszvény fájdalmat, köszvény kialakulásának, magas vérnyomás, tanulmány arról, diasztolés vérnyomást, felesleges értágulat, krónikus bélbetegségek, szervezetben jelen, bélbetegségben szenvedő, antioxidáns vitaminból, hiánya akadályozható, bélbetegség kellemetlen, szív egészségét, szívbetegségek kialakulásához, nátha vagy, vitamin csökkenti, influenza időtartamát, fagociták termelését, fertőzések elleni, szövődményeinek, kialakulásának, kialakulásához, húgysavszintje, előállításában, kialakulásában, bélbetegségben, szívbetegségek, vörösvértestek, fogyasztásával, akadályozható, bélbetegségek, potenciálisan, szervezetében, fertőzésekkel, lerakódásokat, szervezetben, csökkentheti, legfontosabb, hanyatlástól, kialakulását, képességeket, gyulladásnak, kockázatokat, visszahívása, szöveteihez, napjainkban, kockázatait, antioxidáns, érrendszeri, demenciában, időtartamát, ízületekben, köszvénynek, bélbetegség, kellemetlen, problémához, rendelkezik, küzdelemben, fáradtságot, lábujjakon, vitaminnak, limfociták, kockázatát, szenvednek, gyulladást, vitaminból, duzzanatot, fertőzések, betegségek, javíthatók, amennyiben, hozzájárul, rendszeres, diasztolés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.