Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy dolgot tudok
  2023-02-02 19:50:57, csütörtök
 
  Egy dolgot tudok

,,Minden dolognak megvan az ideje, amikor megítélik, mivel elhatalmasodott az emberi gonoszság. Senki sem tudja, hogy mi fog történni, mert ki tudná megmondani neki: mi hogyan lesz? Az ember nem tudja hatalmában tartani a szelet, bezárni sem tudja a szelet, és senkinek sincs hatalmában megszabni halálának idejét. Háború idején nem engednek szabadságra senkit, és a bűn nem menti meg azt, aki elkövette." (Préd 8:6-8)

Néhány hete egy barátom azt a hírt kapta, hogy a rákja nem operálható. A helyzet nem reménytelen, de ettől a szótól, hogy operálhatatlan, valahogy eláll az ember lélegzete. Olyan csodálatos orvosi technológia világában élünk, hogy meglepődve halljuk, hogy még mindig vannak olyan dolgok, amelyeket az orvosok nem tudnak műtéttel gyógyítani.
Mit teszel egy ilyen pillanatban? A barátom néhány tablettát szed egyfajta kemoterápiaként. Talán a gyógyszer teljesen visszaszorítja a rákot, vagy nyer neki egy kis időt. Ki tudja? Az orvosok nem tettek ígéretet, és még ha tettek is, az orvosok nem tévedhetetlenek. Egy másik barátom tegnap mesélt nekem az orvosáról, aki mindig százalékokban beszél. Hát persze. Mi mást tud egy orvos, mint százalékokat és a múltbeli tapasztalatokon alapuló becsléseket?
Senki sem ismeri a jövőt, csak Isten. Mi csak megalapozott találgatásokat teszünk, amelyek néha helyesek, néha pedig tévesek. A legjobbaknak és legokosabbaknak meg kell hajolniuk a világegyetem titkai előtt. Ahogy visszatekintek az elmúlt évre, néhány olyan dolog történt, ami egyszerűen zavarba ejt. Nem láttam, hogy jönnek, megleptek, amikor ideértek, és utólag nem tudtam megmagyarázni őket.
Még mindig válaszokért kiáltunk. "Miért én? Miért most? Miért ez?"
Ahogy Jób könyvét olvasom, megdöbbent az a tény, hogy akárhányszor is kérte Istentől a magyarázatot, Jób soha nem kapott magyarázatot. Amennyire tudjuk, Jób soha nem tudta meg a valódi okát annak, hogy miért vesztette el gyermekeit, nyáját, termését, egészségét és otthonát. Végül Jób megalázkodik egy olyan Isten keze alatt, akinek útjai olyan titokzatosak és hatalma olyan nagy, hogy egyetlen ember sem értheti meg Őt, nemhogy vitatkozhatna vele.
Vannak dolgok, amiket tudunk, és vannak dolgok, amiket nem tudunk. Nem tudom, miért rákos a barátom. Bár buzgón imádkozom a gyógyulásáért, a jövőt a szerető Isten kezében hagyom. De van egy dolog, amit tudok, és a barátom is tudja, és Jób is tudta, mielőtt bármelyikünk is tudta volna. Tudom, hogy az én Megváltóm él (Jób 19:25). Ha csak egy dolgot tudsz, ragaszkodj ehhez az igazsághoz, és egész nap mosolyogni fogsz.

Adj nekem nagy adagot Krisztus Lelkéből, hogy minden próbatételben engedelmeskedhessek, és bizonytalanságomban békességben legyek. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: tapasztalatokon, kemoterápiaként, tévedhetetlenek, legokosabbaknak, elhatalmasodott, találgatásokat, visszatekintek, operálhatatlan, visszaszorítja, százalékokban, megmagyarázni, próbatételben, gyógyulásáért, vitatkozhatna, magyarázatot, megalázkodik, bármelyikünk, titokzatosak, akárhányszor, százalékokat, megalapozott, világegyetem, legjobbaknak, technológia, szabadságra, reménytelen, becsléseket, békességben, válaszokért, pillanatban, gyógyítani, gyermekeit, megdöbbent, operálható, egészségét, egyszerűen, dolgot tudok, emberi gonoszság, hírt kapta, ember lélegzete, ilyen pillanatban, barátom néhány, gyógyszer teljesen, másik barátom, múltbeli tapasztalatokon, világegyetem titkai, elmúlt évre, valódi okát, olyan Isten, szerető Isten, dolgot tudsz, Ahogy Jób, Végül Jób, Krisztus Lelkéből,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Csend  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Az ember  Jázmin  Szép estét kedves látogatóimn...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Robert Merle tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Borzasztó  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Az ember emlékekből áll  Borzasztó  Paul Éluard - És egy mosoly  Önmaga ellenére  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  "Ez egy csoda"  Robert Merle tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Borzasztó  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila - Kopogtatás nél...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szabó T. Anna - Pitypang  Spenót fasírttal  Isten hűségének mértéke  Különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Latinovits Zoltán tollából  A sorsod  IGEN így  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Paul David Tripp Április 12  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  IGEN így  Minden tavaszból őrizz.. 
Bejegyzés Címkék
dolgot tudok, emberi gonoszság, hírt kapta, ember lélegzete, ilyen pillanatban, barátom néhány, gyógyszer teljesen, másik barátom, múltbeli tapasztalatokon, világegyetem titkai, elmúlt évre, valódi okát, olyan Isten, szerető Isten, dolgot tudsz, tapasztalatokon, kemoterápiaként, tévedhetetlenek, legokosabbaknak, elhatalmasodott, találgatásokat, visszatekintek, operálhatatlan, visszaszorítja, százalékokban, megmagyarázni, próbatételben, gyógyulásáért, vitatkozhatna, magyarázatot, megalázkodik, bármelyikünk, titokzatosak, akárhányszor, százalékokat, megalapozott, világegyetem, legjobbaknak, technológia, szabadságra, reménytelen, becsléseket, békességben, válaszokért, pillanatban, gyógyítani, gyermekeit, megdöbbent, operálható, egészségét, egyszerűen, hatalmában, csodálatos, meglepődve, megmondani, ragaszkodj, mosolyogni, igazsághoz, vesztette, megleptek, gonoszság, amennyire, megváltóm, imádkozom, elkövette, orvosáról, megítélik, megszabni, gyógyszer, pritchard, világában, hajolniuk, tablettát, halálának, lélegzete, amelyeket, teljesen, ígéretet, történni, egyfajta, termését, istentől, lelkéből, engednek, múltbeli, dolognak, helyesek, senkinek, valahogy, egyetlen, műtéttel, krisztus, ideértek, kiáltunk, otthonát, orvosok, halljuk, történt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4862
  • e Hét: 13574
  • e Hónap: 25449
  • e Év: 213251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.