Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A stressz és a gyomorfekély – van közöttük kapcsolat
  2023-02-03 21:26:24, péntek
 
  Sajnos stresszes világban élünk. Szinte nincs is olyan nap az ember életében, amikor nem aggódik valami miatt. Napjainkban még a gyerekek is stresszes életet élnek, hiszen az iskolákban is magasak a követelmények. A dolgozó, munkaképes emberek a munkahelyi stressz miatt érzik kellemetlenül magukat, míg a nyugdíjas személyeket a megélhetési problémák és a magány tesz stresszessé. Egyszóval mindenki idegeskedik valami miatt, még ha nem is folyamatosan, egyfolytában.

Pedig a stressz nagyon nem tesz jót az egészségnek, hiszen ma már kutatási eredmények is azt igazolják, hogy nagyon sokféle betegség kialakulásáért okolható, többek között gyomorfekélyt is előidézhet. Mutatjuk is, hogy milyen kapcsolat áll fenn a stressz és a gyomorfekély között.

A stressz nemcsak a gyomorfekély kialakulásában játszhat szerepet, hanem oka lehet a magas vérnyomásnak, a depressziónak és még a nagyfokú fáradtságnak is.

A gyomorfekélyt okozhatja még a Helicobacter pylori nevű baktérium, amely fertőzést vált ki a gyomorban, illetve léteznek olyan nemszteroid fájdalomcsillapító gyógyszerek, amelyek szintén előidézői lehetnek ennek a betegségnek.

A kutatások azt mutatják, hogy a túl sok stressz fekélyeket okoz a gyomorban és ez gyomorfekély kialakulásához is vezethet. Azok az emberek, akik gyomorbetegséggel, pontosabban gyomorfekéllyel küzdenek, gyakran számolnak be arról, hogy túl stresszes az életük, túl sokat idegeskednek. Ennek az a magyarázata, hogy stresszes helyzetben a szervezet több gyomorsavat termel, amely viszont irritálja a gyomrot, fájdalmat okozva. Ha ez a probléma állandósul, akkor ennek következménye lesz a gyomorfekély.

A fájdalomcsillapító gyógyszerek visszafogják a prosztaglandin nevű hormon termelődését, ami csökkenti a gyomornyálkahártya vastagságát, ez pedig tovább rontja a szervezetnek azt a képességét, amely enyhíthetné a gyomornyálkahártya károsodásának mértékét, esélyét.

A gyomorfekély tünetei közé sorolható tehát a nagyfokú gyomorégés, a hányinger, a hányás és a has puffadása, illetve a gyomorban érzett fájdalom.

A gyomorfekély gyógyítható, mégpedig a gyomorban tanyázó baktériumok elpusztításával, illetve ha kerüljük azokat a dolgokat, amelyek tovább irritálják a gyomrot, például gyógyszerek, alkohol, dohányzás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: elpusztításával, gyomorfekéllyel, prosztaglandin, kialakulásáért, kialakulásában, kialakulásához, kellemetlenül, károsodásának, depressziónak, követelmények, gyomorfekélyt, következménye, folyamatosan, egyfolytában, gyomorfekély, szervezetnek, termelődését, visszafogják, idegeskednek, vérnyomásnak, helicobacter, fáradtságnak, pontosabban, stresszessé, vastagságát, megélhetési, gyógyszerek, idegeskedik, személyeket, magyarázata, betegségnek, nemszteroid, egészségnek, gyomorsavat, baktériumok, napjainkban, ember életében, munkahelyi stressz, nyugdíjas személyeket, megélhetési problémák, magány tesz, stressz nagyon, gyomorfekély között, stressz nemcsak, gyomorfekély kialakulásában, magas vérnyomásnak, nagyfokú fáradtságnak, gyomorfekélyt okozhatja, szervezet több, probléma állandósul, prosztaglandin nevű, gyomorfekély tünetei,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagy Feró megmondta?  Esti kép  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Esti kép  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  képre írva  Esti kép  Nem hazudnak  Nagyhétfő:  Az angyali üdvözlet  Búzavirág  Jó éjszakát  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Sonka vásár  Mi van, ha?  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 26  Alvó kutyák  Fényvarázslat  Alvó kutya  Az idegen országok éghajlata  Harang ( gif )  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Csak egy életed van....  Sonka vásár  Alvó baby  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  képre írva  Facebookon kaptam  Az út  Sonka vásár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sir Andrew Lloyd Webber  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Búzavirág  A haj állapotának javítása egy...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Fülpontok  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Sokszor  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Isten . . .  képre írva  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Szép estét  Jó éjszakát  Búzavirág  Az izmaink nem csak testmozgás...  Esti kép  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzavirág  Leereszkedés és olvadás  Alvó baby  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Görgess  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Paul David Tripp Március 27  Figyeld meg az "én"-t  Jó éjszakát  Boldogság  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Táplálékok a máj egészségének ... 
Bejegyzés Címkék
ember életében, munkahelyi stressz, nyugdíjas személyeket, megélhetési problémák, magány tesz, stressz nagyon, gyomorfekély között, stressz nemcsak, gyomorfekély kialakulásában, magas vérnyomásnak, nagyfokú fáradtságnak, gyomorfekélyt okozhatja, szervezet több, probléma állandósul, prosztaglandin nevű, gyomorfekély tünetei, nagyfokú gyomorégés, gyomorban érzett, gyomorfekély gyógyítható, gyomorban tanyázó, elpusztításával, gyomorfekéllyel, prosztaglandin, kialakulásáért, kialakulásában, kialakulásához, kellemetlenül, károsodásának, depressziónak, követelmények, gyomorfekélyt, következménye, folyamatosan, egyfolytában, gyomorfekély, szervezetnek, termelődését, visszafogják, idegeskednek, vérnyomásnak, helicobacter, fáradtságnak, pontosabban, stresszessé, vastagságát, megélhetési, gyógyszerek, idegeskedik, személyeket, magyarázata, betegségnek, nemszteroid, egészségnek, gyomorsavat, baktériumok, napjainkban, enyhíthetné, gyógyítható, eredmények, helyzetben, állandósul, munkaképes, gyomorégés, iskolákban, fekélyeket, előidézhet, munkahelyi, irritálják, képességét, dohányzás, nyugdíjas, számolnak, igazolják, gyomorban, stresszes, előidézői, kapcsolat, puffadása, kutatások, problémák, hányinger, csökkenti, egyszóval, okozhatja, irritálja, fájdalmat, szervezet, baktérium, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49264 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1663
  • e Hét: 5241
  • e Hónap: 25103
  • e Év: 200978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.