Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tüdőkárosítók
  2023-02-03 21:38:13, péntek
 
  Táplálékok, vitaminok, élelmiszer-adalékok, amelyek károsítják a tüdőt

Eddig lehet, hogy azt képzeltük, hogy csak a levegő szennyezettsége, egyes vegyszerek rendszeres belélegzése és a dohányzás károsíthatja a tüdőt, azonban mára az is bebizonyosodott, hogy bizony léteznek olyan táplálékok, amelyek szintén rendkívül káros hatással vannak a tüdő egészségére.

A nyugati étrend nem éppen egészséges, hiszen csak kevés rostot, zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz. Ezek a táplálékok nem mellesleg gyulladást keltenek a szervezetben, növelik a lipidszintet, illetve olyan immunválaszokat aktiválnak, amelyek gyulladást váltanak ki az egész testben, így a tüdőben és a hörgőkben is. A zsíros, kalóriadús ételek emellett fokozzák az elhízás és ezzel együtt az asztma kockázatait is.

A feldolgozott és pácolt hústermékek is negatívan hatnak az egészségre. Többek között csökkentik a tüdő funkcióit, és ezzel a COPD nevű betegség kockázatai is növekszenek.

Korábbi kutatások szerint a B6-vitamin és a B12-vitamin csökkenti a rák kialakulásának a rizikóját, azonban mára úgy vélik, hogy ezek a vitaminok mintegy négyszeresére növelik a tüdőrák esélyét. Egy időben a béta-karotinról is azt lehetett hallani, hogy csökkenti a tüdőrák kockázatát, mára azonban az igazolódott be, hogy dohányosok esetében még meg is növelheti azt.

Köztudomású, hogy az alkohol rombolja a testi és a lelki egészséget. Kutatási eredmények azt mutatják, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás még a tüdő funkcióit is csökkenti és a tüdő egészségét is károsítja.

Léteznek olyan élelmiszer-adalékanyagok, amelyek hirtelen vérnyomás-emelkedést okoznak, illetve összehúzzák a légutakat, ami szintén károsíthatja a tüdő egészségét is. Egyes élelmiszerek is okozhatnak allergiás reakciókat és a fentebb leírt hatásokat, például a tojás, a tej, a tejtermékek, a tenger gyümölcsei.

A keresztesvirágú zöldségek egészségesek, hiszen rostokban és tápanyagokban is bővelkednek, azonban ha a rostok nem bomlanak le, akkor bélgáz keletkezik, ami puffadást okoz. Emiatt nyomás nehezedik a rekeszizmokra, ami pedig légszomjat eredményezhet. Ez főként azoknak nagyon kellemetlen, akik eleve valamilyen tüdőbetegségben szenvednek.

A savas ételek és italok gyomorégést okozhatnak. A savas reflux pedig fokozza a tüdőbetegség tüneteit, mégpedig oly módon, hogy irritálja a légutakat. A savas reflux kiváltói lehetnek a citrusfélék, a szénsavas üdítőitalok, a kávé, a tea, a fűszeres ételek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: keresztesvirágú, tüdőbetegségben, immunválaszokat, szennyezettsége, bebizonyosodott, kialakulásának, eredményezhet, rekeszizmokra, tápanyagokban, adalékanyagok, négyszeresére, tüdőbetegség, károsíthatja, szervezetben, lipidszintet, egészségesek, élelmiszerek, feldolgozott, köztudomású, tejtermékek, kellemetlen, hústermékek, mértéktelen, bővelkednek, egészségére, kockázatait, összehúzzák, üdítőitalok, igazolódott, növekszenek, belélegzése, citrusfélék, gyomorégést, rendszeres, egészséget, csökkentik, levegő szennyezettsége, dohányzás károsíthatja, tüdő egészségére, nyugati étrend, egész testben, asztma kockázatait, tüdő funkcióit, vitaminok mintegy, tüdőrák esélyét, tüdőrák kockázatát, alkohol rombolja, lelki egészséget, mértéktelen alkoholfogyasztás, tüdő egészségét, fentebb leírt, tenger gyümölcsei,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Az ember  Tekintsd Őt hűnek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy valóban nagy örökség  Az ember  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 8  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 8  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Steel - Május festmény  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Tavaszi este  jó reggelt  Nagyi süt  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Mosoly  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Négy sor egy csodálatos versbő...  Paul David Tripp Április 10  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Különleges  Facebookon kaptam  Mosoly  Cserépváralja  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reggeli kávé  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Hálás vagyok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  És van a rabság.  Csend  Egy rohanás az élet  Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 8  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Az ember  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Idézetek a magányról  A bab gyógyhatásairól  Baudelaire - Visszaháramlás  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Egyszerű  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Négy sor egy csodálatos versbő...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  És van a rabság.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabó M. Gita A maradék idő  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
levegő szennyezettsége, dohányzás károsíthatja, tüdő egészségére, nyugati étrend, egész testben, asztma kockázatait, tüdő funkcióit, vitaminok mintegy, tüdőrák esélyét, tüdőrák kockázatát, alkohol rombolja, lelki egészséget, mértéktelen alkoholfogyasztás, tüdő egészségét, fentebb leírt, tenger gyümölcsei, keresztesvirágú zöldségek, savas ételek, savas reflux, tüdőbetegség tüneteit, szénsavas üdítőitalok, fűszeres ételek, keresztesvirágú, tüdőbetegségben, immunválaszokat, szennyezettsége, bebizonyosodott, kialakulásának, eredményezhet, rekeszizmokra, tápanyagokban, adalékanyagok, négyszeresére, tüdőbetegség, károsíthatja, szervezetben, lipidszintet, egészségesek, élelmiszerek, feldolgozott, köztudomású, tejtermékek, kellemetlen, hústermékek, mértéktelen, bővelkednek, egészségére, kockázatait, összehúzzák, üdítőitalok, igazolódott, növekszenek, belélegzése, citrusfélék, gyomorégést, rendszeres, egészséget, csökkentik, reakciókat, eredmények, egészséges, gyümölcsöt, gyulladást, egészségre, szenvednek, táplálékok, okozhatnak, emelkedést, valamilyen, dohányosok, légszomjat, kalóriadús, keletkezik, gyümölcsei, egészségét, vegyszerek, kockázatai, élelmiszer, aktiválnak, karotinról, kockázatát, károsítják, képzeltük, csökkenti, hörgőkben, növelheti, vitaminok, allergiás, légutakat, negatívan, tartalmaz, funkcióit, puffadást, rendkívül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 485
  • e Hét: 2468
  • e Hónap: 16217
  • e Év: 220918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.