Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tüdőkárosítók
  2023-02-03 21:38:13, péntek
 
  Táplálékok, vitaminok, élelmiszer-adalékok, amelyek károsítják a tüdőt

Eddig lehet, hogy azt képzeltük, hogy csak a levegő szennyezettsége, egyes vegyszerek rendszeres belélegzése és a dohányzás károsíthatja a tüdőt, azonban mára az is bebizonyosodott, hogy bizony léteznek olyan táplálékok, amelyek szintén rendkívül káros hatással vannak a tüdő egészségére.

A nyugati étrend nem éppen egészséges, hiszen csak kevés rostot, zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz. Ezek a táplálékok nem mellesleg gyulladást keltenek a szervezetben, növelik a lipidszintet, illetve olyan immunválaszokat aktiválnak, amelyek gyulladást váltanak ki az egész testben, így a tüdőben és a hörgőkben is. A zsíros, kalóriadús ételek emellett fokozzák az elhízás és ezzel együtt az asztma kockázatait is.

A feldolgozott és pácolt hústermékek is negatívan hatnak az egészségre. Többek között csökkentik a tüdő funkcióit, és ezzel a COPD nevű betegség kockázatai is növekszenek.

Korábbi kutatások szerint a B6-vitamin és a B12-vitamin csökkenti a rák kialakulásának a rizikóját, azonban mára úgy vélik, hogy ezek a vitaminok mintegy négyszeresére növelik a tüdőrák esélyét. Egy időben a béta-karotinról is azt lehetett hallani, hogy csökkenti a tüdőrák kockázatát, mára azonban az igazolódott be, hogy dohányosok esetében még meg is növelheti azt.

Köztudomású, hogy az alkohol rombolja a testi és a lelki egészséget. Kutatási eredmények azt mutatják, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás még a tüdő funkcióit is csökkenti és a tüdő egészségét is károsítja.

Léteznek olyan élelmiszer-adalékanyagok, amelyek hirtelen vérnyomás-emelkedést okoznak, illetve összehúzzák a légutakat, ami szintén károsíthatja a tüdő egészségét is. Egyes élelmiszerek is okozhatnak allergiás reakciókat és a fentebb leírt hatásokat, például a tojás, a tej, a tejtermékek, a tenger gyümölcsei.

A keresztesvirágú zöldségek egészségesek, hiszen rostokban és tápanyagokban is bővelkednek, azonban ha a rostok nem bomlanak le, akkor bélgáz keletkezik, ami puffadást okoz. Emiatt nyomás nehezedik a rekeszizmokra, ami pedig légszomjat eredményezhet. Ez főként azoknak nagyon kellemetlen, akik eleve valamilyen tüdőbetegségben szenvednek.

A savas ételek és italok gyomorégést okozhatnak. A savas reflux pedig fokozza a tüdőbetegség tüneteit, mégpedig oly módon, hogy irritálja a légutakat. A savas reflux kiváltói lehetnek a citrusfélék, a szénsavas üdítőitalok, a kávé, a tea, a fűszeres ételek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: keresztesvirágú, tüdőbetegségben, immunválaszokat, szennyezettsége, bebizonyosodott, kialakulásának, eredményezhet, rekeszizmokra, tápanyagokban, adalékanyagok, négyszeresére, tüdőbetegség, károsíthatja, szervezetben, lipidszintet, egészségesek, élelmiszerek, feldolgozott, köztudomású, tejtermékek, kellemetlen, hústermékek, mértéktelen, bővelkednek, egészségére, kockázatait, összehúzzák, üdítőitalok, igazolódott, növekszenek, belélegzése, citrusfélék, gyomorégést, rendszeres, egészséget, csökkentik, levegő szennyezettsége, dohányzás károsíthatja, tüdő egészségére, nyugati étrend, egész testben, asztma kockázatait, tüdő funkcióit, vitaminok mintegy, tüdőrák esélyét, tüdőrák kockázatát, alkohol rombolja, lelki egészséget, mértéktelen alkoholfogyasztás, tüdő egészségét, fentebb leírt, tenger gyümölcsei,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  A Magyar Költészet napja alkal...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az ember  Alvó kislány  Nagy és kis csodák  Hogyan válunk hűségesekké?  Hogyan válunk hűségesekké?  Különleges  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 14  Szabó T. Anna - Pitypang  Bársony székben  Önmaga ellenére  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam Krisztina b...  A pitypang legendája  Tavaszi este  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  39 ígéret  Vidámság  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Szeretem ujjad karcsuságait,  Az ember  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Latinovits Zoltán tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Különleges  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szép estét  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanácsok egy pszichológustól  Márai Sándor tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 14  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Horváth Szilvia tollából  IGEN így  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy 
Bejegyzés Címkék
levegő szennyezettsége, dohányzás károsíthatja, tüdő egészségére, nyugati étrend, egész testben, asztma kockázatait, tüdő funkcióit, vitaminok mintegy, tüdőrák esélyét, tüdőrák kockázatát, alkohol rombolja, lelki egészséget, mértéktelen alkoholfogyasztás, tüdő egészségét, fentebb leírt, tenger gyümölcsei, keresztesvirágú zöldségek, savas ételek, savas reflux, tüdőbetegség tüneteit, szénsavas üdítőitalok, fűszeres ételek, keresztesvirágú, tüdőbetegségben, immunválaszokat, szennyezettsége, bebizonyosodott, kialakulásának, eredményezhet, rekeszizmokra, tápanyagokban, adalékanyagok, négyszeresére, tüdőbetegség, károsíthatja, szervezetben, lipidszintet, egészségesek, élelmiszerek, feldolgozott, köztudomású, tejtermékek, kellemetlen, hústermékek, mértéktelen, bővelkednek, egészségére, kockázatait, összehúzzák, üdítőitalok, igazolódott, növekszenek, belélegzése, citrusfélék, gyomorégést, rendszeres, egészséget, csökkentik, reakciókat, eredmények, egészséges, gyümölcsöt, gyulladást, egészségre, szenvednek, táplálékok, okozhatnak, emelkedést, valamilyen, dohányosok, légszomjat, kalóriadús, keletkezik, gyümölcsei, egészségét, vegyszerek, kockázatai, élelmiszer, aktiválnak, karotinról, kockázatát, károsítják, képzeltük, csökkenti, hörgőkben, növelheti, vitaminok, allergiás, légutakat, negatívan, tartalmaz, funkcióit, puffadást, rendkívül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 796
  • e Hét: 2779
  • e Hónap: 16528
  • e Év: 221229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.