Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cellulit természetes kezelése
  2023-02-14 13:37:56, kedd
 
  Napjainkban egyre több ember életét keseríti meg a narancsbőr vagy más néven cellulit. Sokan mindenféle kellemetlen és időrabló kezeléseket is bevállalnak, hogy megszabaduljanak a cellulittól, pedig a természet is felkínál olyan csodálatos szereket és gyógynövényeket, amelyek nagyon hatásosak lehetnek a narancsbőr csökkentésében és kezelésében.

Az egyik legjobb természetes szer nem más, mint az oregánóolaj, amely karvakrolt és timolt is tartalmaz. Ezek a vegyületek gombaellenes, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. Hogyan használjuk? Először is keverjük el valamilyen hordozóolajjal, majd kenjük fel a problémás bőrfelületre. Akár több órán keresztül is a bőrön hagyhatjuk, majd alaposan mossuk le.

A teafaolaj is csökkenti a narancsbőrt, pontosabban halványítja annak megjelenését. A teafaolaj gyulladáscsökkentő, gombaellenes és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Cseppentsen néhány csepp teafaolajat a problémás bőrfelületre, kenegesse ezzel az olajjal a bőrét, hagyja hatni néhány órán keresztül, majd langyos vízzel mossa le.

A körömvirágnak kiemelkedő a nyugtató hatása, csökkenti a bőrben kialakuló gyulladásokat. Mindemellett fokozza a véráramlást és a kollagén termelődését a bőrben, így teszi azt rugalmasabbá és feszesebbé. Naponta több alkalommal is bekenheti a cellulitos bőrrészt körömvirágolajjal, de teát is készíthetünk a gyógynövényből, ami éppen olyan hatásos, mint maga a körömvirágolaj.

A pitypang levelei nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek a bőrben is segítenek kifejteni pozitív hatásukat. A pitypang ezen kívül C-vitaminban is bővelkedik, amely szintén nagyon hatásos a narancsbőr ellen. A pitypangból vagy teát főzünk, vagy a friss, zsenge leveleiből egy pasztát készítünk víz hozzáadásával. Ha elkészült a pitypanglevélpaszta, akkor ezt simítsuk a bőrfelületre és hagyjuk rajta több órán keresztül.

A bíbor kasvirág is nagyon hasznos és hatékony lehet a cellulit természetes kezelésében, hiszen antibakteriális, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Kétféle módon is használhatjuk: vagy tea formájában fogyasztjuk, vagy bíbor kasvirágot tartalmazó krémet vásárolunk, amellyel rendszeresen kenegetjük a problémás bőrfelületet.
Forrás : Link

2. rész :
Cikkünk második részében azokat a természetes szereket, olajokat és gyógynövényeket soroljuk fel, amelyek nagyon hatékonyak lehetnek a cellulit ellen. Mutatjuk is, hogy milyen természetes módszerekkel küzdhetjük le ezt a kellemetlenséget.

Amennyiben a narancsbőr megkeseríti az életünket, úgy a görögszéna is nagy hasznunkra lehet. A gyógynövény flavonoidokban rendkívül gazdag, amelyek nemcsak a bőr gyulladásaival, hanem a bőrfertőzésekkel is nagyon eredményesen veszik fel a harcot. Hogyan használhatjuk cellulit ellen? Előző este áztassuk be a görögszénamagokat egy kis tálkában. Másnap öntsük le a magokról a maradék vizet, majd készítsünk egy könnyen kenhető pasztát. Ezt kenegessük a cellulitos bőrfelületre. Hagyjuk a bőrön néhány órán keresztül, majd zuhanyozzunk le.

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a fokhagyma mennyire hatékony lehet az immunrendszer megerősítésében és az LDL-koleszterin-szint csökkentésében, azonban erre a gyógynövényre akkor is számíthatunk, ha narancsbőrrel küzdünk. A gyógynövény nagyon hatékony a baktériumokkal szembeni küzdelemben, mindemellett gombaellenes hatással is rendelkezik és természetes antibiotikumként is számon van tartva. Hogyan használhatjuk cellulit kezelésére? Nyersen belsőleg is fogyaszthatjuk, de van egy másik módszer is a narancsbőr elleni küzdelemhez. Reszeljünk le 4-5 gerezd fokhagymát, majd ezt keverjük el olívaolajjal. Simítsuk az így elkészült pasztát a problémás bőrfelületre és pihenjünk le néhány órára, majd alaposan zuhanyozzunk le.

Amennyiben narancsbőrrel küzdünk, úgy a kurkumára is bátran számíthatunk. A kurkumának van egy bioaktív vegyülete, amely a kurkumin nevet viseli. A kurkumin számtalan pozitív előnnyel rendelkezik és még a cellulit megjelenésének csökkentésében is a segítségünkre lehet. A kurkumin segít a fertőzések elleni küzdelemben, így a legjobb, ha belsőleg fogyasztjuk, mert ilyenkor valószínűleg a szervezetünkben történik valami, ami a bőrön a cellulit megjelenését idézi elő. Hogyan fogyasszuk a kurkumát? Melegítsünk meg egy pohár tejet, adjunk hozzá fél teáskanál kurkumaport és egy teáskanál mézet.

A cellulit ellen a kókuszolajat is bevethetjük. A kókuszolaj közepes láncú zsírsavakat is tartalmaz, többek között laurinsavat, amely nagyszerűen puhítja és hidratálja a bőrt, nem mellesleg nagyon hatékonyan küzd a cellulit ellen is. Hogyan használhatja? Csak kenje be ezzel az olajjal a problémás bőrfelületet és hagyja, hogy beszívódjon a bőrébe.
Forrás : Link

Megjegyzés :
Cellulit vagy cellulitisz ?
Cellulit
A cellulit a narancsbőr orvosi neve, de van még rá számos latin kifejezés is:
adiposis edematosa (ödémás zsírlerakódás), status protrusus cutis (a bőr kitüremkedésének állapota), gynoid lipodystrophy (női típusú zsírszöveti rendellenesség), dermopanniculosis deformans (a bőr alatti szövetek nem gyulladásos alakváltozása).

Cellulitisz
A cellulitisz a cellulittel szemben a bőr legalsó rétegének (a bőraljának) a gyulladásos állapota, amely általában bakteriális eredetű. A fertőzés érintheti az irharéteget is és a kötőszöveti résekbe is beterjedhet.
Igen korrekt szakmai anyag olvasható az alábbi linken :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: kellemetlenséget, bőrfertőzésekkel, megszabaduljanak, antibiotikumként, kitüremkedésének, antibakteriális, antioxidánsokat, gyógynövényeket, antimikrobiális, megerősítésében, szervezetünkben, csökkentésében, flavonoidokban, fogyaszthatjuk, gyulladásaival, rendellenesség, hordozóolajjal, gyógynövényből, körömvirágolaj, megjelenésének, baktériumokkal, körömvirágnak, alakváltozása, lipodystrophy, segítségünkre, használhatjuk, zsírlerakódás, hozzáadásával, gyulladásokat, narancsbőrrel, gyógynövényre, immunrendszer, eredményesen, zuhanyozzunk, bőrfelületre, mennyiségben, narancsbőr vagy, narancsbőr csökkentésében, egyik legjobb, vegyületek gombaellenes, problémás bőrfelületre, bőrön hagyhatjuk, körömvirágnak kiemelkedő, nyugtató hatása, bőrben kialakuló, kollagén termelődését, cellulitos bőrrészt, pitypang levelei, pitypang ezen, narancsbőr ellen, pitypangból vagy, pasztát készítünk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png kutya  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Rátalálsz  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Csak a fogyatkozás látható  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Png ház  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hazára minden embernek szükség...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png kutya  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ  Nagyi telefonál  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png cica  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Tanuld meg ezt a versemet  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A kételkedés kezelése  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Ágai Ágnes – Csendélet  Bertolt Brecht -től idézet  Png férfi  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  69 éve hunyt el Albert Einstei... 
Bejegyzés Címkék
narancsbőr vagy, narancsbőr csökkentésében, egyik legjobb, vegyületek gombaellenes, problémás bőrfelületre, bőrön hagyhatjuk, körömvirágnak kiemelkedő, nyugtató hatása, bőrben kialakuló, kollagén termelődését, cellulitos bőrrészt, pitypang levelei, pitypang ezen, narancsbőr ellen, pitypangból vagy, pasztát készítünk, bíbor kasvirág, cellulit természetes, problémás bőrfelületet, természetes szereket, cellulit ellen, narancsbőr megkeseríti, gyógynövény flavonoidokban, maradék vizet, könnyen kenhető, cellulitos bőrfelületre, bőrön néhány, fokhagyma mennyire, immunrendszer megerősítésében, gyógynövényre akkor, gyógynövény nagyon, baktériumokkal szembeni, másik módszer, narancsbőr elleni, bioaktív vegyülete, kurkumin nevet, kurkumin számtalan, cellulit megjelenésének, segítségünkre lehet, kurkumin segít, fertőzések elleni, szervezetünkben történik, cellulit megjelenését, pohár tejet, teáskanál mézet, kókuszolaj közepes, narancsbőr orvosi, cellulittel szemben, gyulladásos állapota, fertőzés érintheti, kötőszöveti résekbe, alábbi linken, kellemetlenséget, bőrfertőzésekkel, megszabaduljanak, antibiotikumként, kitüremkedésének, antibakteriális, antioxidánsokat, gyógynövényeket, antimikrobiális, megerősítésében, szervezetünkben, csökkentésében, flavonoidokban, fogyaszthatjuk, gyulladásaival, rendellenesség, hordozóolajjal, gyógynövényből, körömvirágolaj, megjelenésének, baktériumokkal, körömvirágnak, alakváltozása, lipodystrophy, segítségünkre, használhatjuk, zsírlerakódás, hozzáadásával, gyulladásokat, narancsbőrrel, gyógynövényre, immunrendszer, eredményesen, zuhanyozzunk, bőrfelületre, mennyiségben, számíthatunk, rendelkeznek, módszerekkel, valószínűleg, megjelenését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.