Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsírban oldódó antioxidáns vitaminok
  2023-03-08 15:50:26, szerda
 
  Mint ahogyan a nevük is mutatja, a zsírban oldódó vitaminok maximális felszívódásához zsírra is szükségünk van. Ezeket a vitaminokat általában étkezések közben kell fogyasztanunk.

Az egyik ilyen zsírban oldódó vitamin nem más, mint az A-vitamin, amely antioxidáns vitaminnak is számít. Az A-vitamint főképp zsíros halak segítségével vihetjük be a szervezetünkbe, illetve azokból a zöldségekből, amelyek karotinoidokat, béta-karotint tartalmaznak, amelyet aztán a szervezet A-vitaminná alakít át. Béta-karotinban gazdag például a sárgarépa és a sütőtök. További A-vitamin-tartalmú táplálok: halmáj, marhamáj, sárgadinnye, édesburgonya, sajt, tej és tejtermékek.

A D-vitamin az immunrendszer megfelelő működését tudja biztosítani, de a csontok egészségéhez és az egészséges sejtek növekedéséhez is szükségünk van erre a vitaminra.

A D-vitaminnak két típusa ismert, a D2- és a D3-vitamin. Míg az előbbi megtalálható a növényekben, például a gombákban, addig a D3-vitamin az állati zsírokban fordul elő nagyobb mennyiségben.

Az E-vitamin is egy zsírban oldódó vitamin, amely antioxidáns hatásokkal rendelkezik. Ez a vitamin segíthet a szervezetnek a szabad gyökök elpusztításában. Az E-vitamin ekképpen nagyon sokféle betegségtől óvhat meg bennünket. Ez a vitamin részt vesz az immunrendszer erősítésében, illetve az erek tágításában és a véralvadás megelőzésében. Táplálékok, amelyek gazdagok ebben a vitaminban: napraforgóolaj, búzacsíraolaj, mandula, mogyoró, spenót, brokkoli, kivi és mangó.

Az E-vitamin hiánya izom- és idegkárosodást okozhat, továbbá látásproblémákkal és immunrendszeri gyengeséggel kell számolnunk.

A K-vitamin is egy zsírban oldódó vitamin, amelynek a vérrögképződés megelőzésében van nagy szerepe. Két típusa létezik ennek a vitaminnak, mégpedig a K1- és a K2-vitamin. K1-vitamin nagy mennyiségben van jelen a zöld leveles zöldségekben, míg a K2-vitamin gazdag forrásai közé tartoznak például az erjesztett táplálékok.

A K-vitaminnak a véralvadás mellett más szerepe is van, például csökkenti a szívbetegségek kockázatát, javítja a csontok egészségét és csökkenti a kalcium felhalmozódását a vérben. A K-vitamin gazdag forrásai: kelkáposzta, máj, spenót, petrezselyem, tojássárgája.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: elpusztításában, felhalmozódását, felszívódásához, napraforgóolaj, szervezetünkbe, szívbetegségek, karotinoidokat, idegkárosodást, vérrögképződés, immunrendszeri, megelőzésében, fogyasztanunk, növekedéséhez, immunrendszer, búzacsíraolaj, édesburgonya, mennyiségben, segítségével, egészségéhez, megtalálható, gyengeséggel, tartalmaznak, zöldségekben, zöldségekből, erősítésében, tojássárgája, petrezselyem, szervezetnek, betegségtől, kelkáposzta, növényekben, rendelkezik, vitaminokat, tejtermékek, biztosítani, sárgadinnye, zsírban oldódó, vitaminokat általában, egyik ilyen, szervezet A-vitaminná, immunrendszer megfelelő, csontok egészségéhez, egészséges sejtek, előbbi megtalálható, állati zsírokban, vitamin segíthet, szabad gyökök, vitamin részt, immunrendszer erősítésében, erek tágításában, véralvadás megelőzésében, vérrögképződés megelőzésében, További A-vitamin-tartalmú,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Reménység és erő Krisztustól e...  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Éretlen vers  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Nevem  Varga János Veniam - Fontos sz...  A boldog családok mind hasonló...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Png telefon  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png fotel  Mi lenne ha  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Akarat  Irgalom és ítélet  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Alázat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  képre írva  Szép álmokat!  Png férfi  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
zsírban oldódó, vitaminokat általában, egyik ilyen, szervezet A-vitaminná, immunrendszer megfelelő, csontok egészségéhez, egészséges sejtek, előbbi megtalálható, állati zsírokban, vitamin segíthet, szabad gyökök, vitamin részt, immunrendszer erősítésében, erek tágításában, véralvadás megelőzésében, vérrögképződés megelőzésében, zöld leveles, erjesztett táplálékok, véralvadás mellett, szívbetegségek kockázatát, csontok egészségét, kalcium felhalmozódását, elpusztításában, felhalmozódását, felszívódásához, napraforgóolaj, szervezetünkbe, szívbetegségek, karotinoidokat, idegkárosodást, vérrögképződés, immunrendszeri, megelőzésében, fogyasztanunk, növekedéséhez, immunrendszer, búzacsíraolaj, édesburgonya, mennyiségben, segítségével, egészségéhez, megtalálható, gyengeséggel, tartalmaznak, zöldségekben, zöldségekből, erősítésében, tojássárgája, petrezselyem, szervezetnek, betegségtől, kelkáposzta, növényekben, rendelkezik, vitaminokat, tejtermékek, biztosítani, sárgadinnye, antioxidáns, tágításában, kockázatát, szükségünk, erjesztett, véralvadás, hatásokkal, karotinban, egészségét, számolnunk, táplálékok, vitaminban, vitaminnak, egészséges, megfelelő, vitaminok, gombákban, sárgarépa, maximális, működését, bennünket, általában, vitaminná, vitaminra, étkezések, zsírokban, tartoznak, csökkenti, szervezet, segíthet, marhamáj, vitamint, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.