Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Allergia ellen
  2023-03-10 22:35:52, péntek
 
   
  Hatásos gyógynövények az allergia tüneteinek enyhítésére!

Az allergia szinte egész évben hatással van életünkre!

Hatásos gyógynövények az allergia tüneteinek enyhítésére:

Az első és legfontosabb gyógynövény az allergia igazi ellenfele: a FEKETE KÖMÉNY!
A fekete kömény magjának nagyon magas a tápértéke, számtalan aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz, amik mind hozzájárulnak az immunrendszer védekező mechanizmusainak erősítéséhez.
A fekete kömény mérsékelheti az asztmás rohamok számát és képes enyhíteni azok súlyosságát is. Csökkentheti a szénanátha-, por-, pollen, állatszőr- és akár még az ételallergia tüneteit is!
Egy fél-egy éves kúrával ezek a tünetek minimálisra csökkenthetőek! Sőt még azoknak is érdemes kipróbálni, akiknél csak reggelente jelentkeznek az asztma tünetei.
Természetes gyulladáscsökkentő, illetve baktérium- és vírusölő tulajdonságai miatt tüdőgyulladások kiegészítő kezeléséhez is szokták alkalmazni.
Még az emésztés egészségét is támogatja. Szélhajtó tulajdonsága miatt csökkenti a puffadást. Feloldja a bélben letapadt nyálkát és még az elgombásodott bélrendszer tisztítására is alkalmas!

A QUERCETIN a növényekből nyert természetes flavonoid, ami több mint 20 növényben található meg, mint pl a citrusfélék, brokkoli, hagyma, szőlő, kávé, tea, meggy és az alma. Legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon erős antioxidáns.
A quercetin rengeteg jótékony hatással rendelkezik!
Enyhíti az allergiás tüneteket! - Erős gyulladás gátló tulajdonságokkal bír, így meggátolja a gyulladásért felelős anyagok termelését, mint pl a hisztamin. Mivel a hisztamin felel az allergiás tünetek kialakulásáért, így allergia ellen is védelmet nyújthat.
Védelem a vírusok ellen! - Gátolja a vírusok elszaporodását a szervezetben, illetve megakadályozza, hogy más sejteket fertőzzenek meg.
Hozzájárul szívünk egészségéhez! - Számos kutatás bizonyítja, hogy a quercetin hozzájárulhat az élettartam meghosszabbításához és szívünk egészségéhez. Elősegíti a káros koleszterin szintjének csökkenését a szervezetben. Illetve csökkenti a lerakódást az erekben.

A CSALÁN ősidők óta ismert, sokoldalúan alkalmazott gyógynövény, amely számtalan gyógyhatással rendelkezik.
Vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket, így az ekcémát, szénanáthát, asztmát és a csalánkiütést.
A csalán természetes gyulladáscsökkentő, emellett pedig antihisztaminokat is tartalmaz, enyhítheti a szénanáthával összefüggő tüneteket, például az orrdugulást, köhögést, tüsszögést, szem- és orrviszketést.

Az ananászban magas koncentrációban jelen lévő BROMELAIN egy olyan enzim, amely nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem ígéretes gyulladáscsökkentő hatásai is vannak.
A bromelain gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. Ezáltal megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti.
Oldja a nyákot, enyhíti az orrdugulást. Habár a vizsgálati eredmények nem egységesek, a bromelain enyhítheti a szénanátha következtében fellépő gyulladást és duzzanatot is.

Fontos kiemelni, hogy a megelőzésen van a hangsúly! Érdemes már a tünetek kialakulása előtt elkezdeni a kúrát, hogy azok már csak nagyon enyhe módon jelentkezzenek!
Forrás : Herba D hírlevele

Megjegyzésem : Ezek mind valóban jók, személy szerint leghatásosabbnak Szent Hildegárd receptjét tartom ( étkezési gesztenye és méz ) Kérem akit részletesen érdekel e-mail címemre írjanak (pacsakute@tvn.hu ) mert ide hiába írnak a tvn nem engedi az email címek megjelenítését . ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mechanizmusainak, prosztaglandinok, tulajdonságokkal, leghatásosabbnak, tüdőgyulladások, koncentrációban, megjelenítését, csökkenthetőek, jelentkezzenek, gyulladásgátló, megakadályozza, kialakulásáért, elszaporodását, immunrendszer, hozzájárulnak, szénanáthával, orrviszketést, csalánkiütést, hozzájárulhat, tulajdonságai, gyógynövények, elgombásodott, következtében, gyógyhatással, egészségéhez, csökkentheti, szervezetben, mérsékelheti, erősítéséhez, köszönhetően, ételallergia, gyulladásért, tulajdonsága, jelentkeznek, megjegyzésem, tisztítására, allergia tüneteinek, allergia szinte, allergia igazi, fekete kömény, immunrendszer védekező, asztmás rohamok, ételallergia tüneteit, fél-egy éves, tünetek minimálisra, asztma tünetei, emésztés egészségét, bélben letapadt, elgombásodott bélrendszer, növényekből nyert, quercetin rengeteg, allergiás tüneteket, FEKETE KÖMÉNY, Herba, Szent Hildegárd,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  A boldog családok mind hasonló...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A sors  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Elköszönt  Facebookon kaptam  Nem számIt  Png rózsa csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Ne kapaszkodj magasabbra,  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  Lóhere  Éretlen vers  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Alvó cicák  Garai Gábor - Takarítás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png telefon  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy hatékony szolga  Akarat  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kerüld el az evangélium örömén...  Reggel van  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Akarat  Reggel van  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png kutya  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
allergia tüneteinek, allergia szinte, allergia igazi, fekete kömény, immunrendszer védekező, asztmás rohamok, ételallergia tüneteit, fél-egy éves, tünetek minimálisra, asztma tünetei, emésztés egészségét, bélben letapadt, elgombásodott bélrendszer, növényekből nyert, quercetin rengeteg, allergiás tüneteket, gyulladásért felelős, hisztamin felel, allergiás tünetek, vírusok ellen, vírusok elszaporodását, quercetin hozzájárulhat, káros koleszterin, csalán természetes, szénanáthával összefüggő, ananászban magas, olyan enzim, fehérjék emésztését, bromelain gátolja, ezek okozta, vizsgálati eredmények, bromelain enyhítheti, szénanátha következtében, tünetek kialakulása, email címek, mechanizmusainak, prosztaglandinok, tulajdonságokkal, leghatásosabbnak, tüdőgyulladások, koncentrációban, megjelenítését, csökkenthetőek, jelentkezzenek, gyulladásgátló, megakadályozza, kialakulásáért, elszaporodását, immunrendszer, hozzájárulnak, szénanáthával, orrviszketést, csalánkiütést, hozzájárulhat, tulajdonságai, gyógynövények, elgombásodott, következtében, gyógyhatással, egészségéhez, csökkentheti, szervezetben, mérsékelheti, erősítéséhez, köszönhetően, ételallergia, gyulladásért, tulajdonsága, jelentkeznek, megjegyzésem, tisztítására, legfontosabb, kialakulását, orrdugulást, minimálisra, kialakulása, bélrendszer, súlyosságát, koleszterin, enyhítésére, fertőzzenek, citrusfélék, rendelkezik, természetes, kezeléséhez, növényekből, antioxidáns, csökkenését, részletesen, vértisztító, szénanáthát, gyógynövény, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5948
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 46216
  • e Év: 250917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.