Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tavaszi allergiának nem muszáj rémálomnak lennie
  2023-03-24 22:30:40, péntek
 
  A tél végén, illetve a tavasz kezdetén nagyon ingadozó a hőmérséklet. Ilyenkor kezdődnek a tavaszi allergiák is, amitől nagyon sok ember szenved, hiszen ebben az időszakban emelkedik a pollenszint a levegőben.

A szezonális allergiának tipikus tünetei vannak, ilyen például a szemviszketés, az orrfolyás, a tüsszögés, a torokirritáció, a torokfájás, a fejfájás. Az allergia tünetei azonban csökkenthetők, mutatunk is néhány természetes módszert ezzel kapcsolatban.

Az étrend jelentősen befolyásolhatja a szezonális allergiák szervezetre gyakorolt hatását. A diófélék, a halak, a gyümölcsök és a zöldségek enyhíthetik az allergiás tüneteket a pollen ellen küzdő aktív összetevők miatt. A halolaj és a krillolaj fogyasztása is javasolt, mivel omega-3 zsírsavakban bővelkednek, amelyek jelentős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek.

A szezonális allergiák tehát sokféle tünetet okozhatnak. Az allergiát okozó pollenek szinte megülnek a szempillákon és a hajban, emiatt nagyon hasznos lehet a gyakori hajmosás, illetve ma már szempillasamponok is kaphatók, amelyek jelentősen csökkentik az olyan tüneteket, mint a bőrviszketés, a bőrpír és a duzzanat a szem körül.

A probiotikumokat tartalmazó joghurt természetesen tudja csökkenteni az allergiás tüneteket okozó antitestek szintjét. A joghurt ezen kívül enyhíti azokat az emésztési panaszokat, amelyeket gyakran ételallergiák és ételintoleranciák okoznak.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a fekete és a zöld tea mintegy tízszer több antioxidánst tartalmaz, mint például a zöldségek és a gyümölcsök. Mindkét tea antioxidánsai rendkívül előnyösek az emberi szervezet számára, jó hatással vannak az anyagcserére és segítenek kiüríteni a szervezetből az allergiát is okozó szennyező anyagokat. Ezek a teák nemcsak az allergiás tüneteket csökkentik, hanem nagyon jók akkor is, ha fogyni szeretnénk, illetve segíthetnek a cukorbetegség és a szívbetegségek megelőzésében.

Ha allergiásak vagyunk, figyeljünk oda jobban, hogy mit viselünk. A legjobb választás a pamutból és a lenből készült ruházat, ugyanis ezek az anyagok nem vonzanak annyi pollent, mint például a poliészterből készült ruhák.

Azok, akik gyakran szenvednek pollenallergiától, általában csak vízközelben érzik jól magukat. Milyen igazuk van, hiszen a tavak és folyók mellett sokkal kisebb a mért pollenkoncentráció, így kevesebb tünettel is kell számolnunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: probiotikumokat, befolyásolhatja, szívbetegségek, torokirritáció, cukorbetegség, antioxidánsai, csökkenthetők, ételallergiák, megelőzésében, szemviszketés, poliészterből, természetesen, anyagcserére, antioxidánst, zsírsavakban, szervezetből, bőrviszketés, szempillákon, rendelkeznek, kapcsolatban, allergiának, segíthetnek, tanulmányok, allergiásak, bővelkednek, természetes, vízközelben, hőmérséklet, szervezetre, enyhíthetik, pollenszint, csökkenteni, fogyasztása, szezonális, gyümölcsök, szeretnénk, tavasz kezdetén, tavaszi allergiák, időszakban emelkedik, szezonális allergiának, allergia tünetei, étrend jelentősen, szezonális allergiák, zöldségek enyhíthetik, allergiás tüneteket, pollen ellen, krillolaj fogyasztása, allergiát okozó, gyakori hajmosás, olyan tüneteket, szem körül, probiotikumokat tartalmazó,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Örülök, hogy látlak!  Radikális szeretet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép álmokat!  Png telefon  Kellemes délutánt kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hiányzik  Nem méltó hozzád  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Nagyi telefonál  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png lepke  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Ágai Ágnes – Csendélet  Idő  Soha ne kedvezz...  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  képre írva  Png fotel  Régi emberek, akikre máig büsz...  Őrizkednünk kell...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png lepke  Png cica  Szép estét  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Png fotel  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Adakozás  Facebookon kaptam  Adakozás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Szívem  Őrizkednünk kell...  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png nő  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Bounty krémes  Egy maradéktalanul uralt világ  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
tavasz kezdetén, tavaszi allergiák, időszakban emelkedik, szezonális allergiának, allergia tünetei, étrend jelentősen, szezonális allergiák, zöldségek enyhíthetik, allergiás tüneteket, pollen ellen, krillolaj fogyasztása, allergiát okozó, gyakori hajmosás, olyan tüneteket, szem körül, probiotikumokat tartalmazó, joghurt ezen, emésztési panaszokat, emberi szervezet, teák nemcsak, szívbetegségek megelőzésében, legjobb választás, lenből készült, poliészterből készült, probiotikumokat, befolyásolhatja, szívbetegségek, torokirritáció, cukorbetegség, antioxidánsai, csökkenthetők, ételallergiák, megelőzésében, szemviszketés, poliészterből, természetesen, anyagcserére, antioxidánst, zsírsavakban, szervezetből, bőrviszketés, szempillákon, rendelkeznek, kapcsolatban, allergiának, segíthetnek, tanulmányok, allergiásak, bővelkednek, természetes, vízközelben, hőmérséklet, szervezetre, enyhíthetik, pollenszint, csökkenteni, fogyasztása, szezonális, gyümölcsök, szeretnénk, csökkentik, összetevők, torokfájás, jelentősen, figyeljünk, szenvednek, okozhatnak, tartalmazó, antitestek, időszakban, panaszokat, hatásokkal, számolnunk, előnyösek, allergiás, tüneteket, szervezet, rendkívül, zöldségek, allergiát, amelyeket, számoltak, allergiák, krillolaj, tartalmaz, emésztési, orrfolyás, tüsszögés, levegőben, emelkedik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.