Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húgyúti fertőzésekre
  2023-03-27 21:48:44, hétfő
 
  Jó megoldások húgyúti fertőzés esetén - tőzegáfonya, almaecet, fokhagyma, zöld tea, citrusfélék

A húgyúti fertőzések kialakulásában a baktériumoknak van kiemelkedő szerepe és elsősorban a nők szenvednek ebben a betegségben. A baktériumok annyira elszaporodhatnak, hogy húgyúti fertőzés is kialakulhat, amelynek sokféle tünete lehet, ilyen például a gyakori és fájdalmas vizelés, a hasmenés, a hasi fájdalom. A betegséget mindenképpen kezelni kell, de otthoni hatékony gyógymódok is léteznek a tünetek csökkentésére.

A húgyúti fertőzés kezelésének egyik legjobb és leghatékonyabb módja nem más, mint a gyakori vízivás, hiszen ennek hatására a baktériumok is szinte kimosódnak a szervezetből és ezzel a betegség is megszűnik.

A húgyúti fertőzés kialakulásában nagy szerepe van a vizelet visszatartásának. Aki rendszeresen sokáig visszatartja a vizeletét, csak nehezen fog meggyógyulni, mert nem igazán ad teret és lehetőséget a baktériumok távozásának.

A gyógynövények közül nagyon hatékony lehet a tőzegáfonya vagy a tőzegáfonyalé is, hiszen megakadályozza az E. coli baktérium elszaporodását, márpedig a húgyúti fertőzést a leggyakrabban ez a baktérium okozza.

A probiotikumoknak nem csupán a jó emésztés és az egészséges emésztőrendszer fenntartásában van nagy szerepe, hanem a húgyúti fertőzés megelőzésében és annak gyógyításában is. A probiotikumok ugyanis védelmet biztosítanak a fertőzéseket okozó baktériumokkal szemben, így érdemes azokat rendszeresen fogyasztani.

A zöld tea is sokat segíthet ennek a betegségnek a megszüntetésében. Katekin nevű vegyületben gazdag, amely antioxidáns hatással rendelkezik. Mivel antimikrobiális hatással is bír, így segít a szervezetből kisöpörni a baktériumokat.

Az almaecet is segítségünkre lehet, hiszen nagy szerepe van a húgyhólyagfertőzés megelőzésében. Nemcsak az antibakteriális hatása kiemelkedő, hanem lúgosítja a szervezetet, így esélyt sem ad a baktériumok elszaporodásának.

A fokhagyma egy allicin nevű vegyületben gazdag, amely szintén meggátolja a káros hatású baktériumok elszaporodását.

A citrusfélék rendszeres fogyasztása is hatékony lehet, mivel nemcsak az immunitást és a szervezet védekezőképességét fokozza, hanem a baktériumok elszaporodását is meggátolja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: elszaporodhatnak, probiotikumoknak, visszatartásának, megszüntetésében, elszaporodásának, antibakteriális, emésztőrendszer, antimikrobiális, kialakulásában, leghatékonyabb, elszaporodását, fenntartásában, baktériumokkal, megakadályozza, baktériumoknak, megelőzésében, leggyakrabban, gyógyításában, baktériumokat, segítségünkre, tőzegáfonyalé, probiotikumok, csökkentésére, gyógynövények, visszatartja, fertőzéseket, rendszeresen, szervezetből, mindenképpen, biztosítanak, meggyógyulni, kezelésének, baktériumok, betegségnek, vegyületben, citrusfélék, húgyúti fertőzések, baktériumok annyira, hasi fájdalom, betegséget mindenképpen, tünetek csökkentésére, húgyúti fertőzés, gyakori vízivás, vizelet visszatartásának, baktériumok távozásának, gyógynövények közül, tőzegáfonya vagy, húgyúti fertőzést, baktérium okozza, egészséges emésztőrendszer, probiotikumok ugyanis, fertőzéseket okozó,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Krisztinától  Magamnak  Martin Buber, A haszidim meséi  Csend  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Latinovits Zoltán tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Bársony székben  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam Krisztina b...  Mindent de mindent visszakap  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jázmin  Robert Merle tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  A sorsod  IGEN így  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 14  Magamnak  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember  Otthon  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  különleges  Reményik Sándor: Pierrot &...  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztinától  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Azért kaptad  Hogyan válunk hűségesekké?  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  A sorsod  Egy barátság története  Mindig lesz olyan  Andrássy Réka - A bolond Böske  Mindent de mindent visszakap  Magamnak  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Anyák napjára  Nem kell hozzá fürdőruhás  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Mírjam bará...  képre írva  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Egy párkányon  Annyira tisztelem a szabadságo...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Töröld le  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
húgyúti fertőzések, baktériumok annyira, hasi fájdalom, betegséget mindenképpen, tünetek csökkentésére, húgyúti fertőzés, gyakori vízivás, vizelet visszatartásának, baktériumok távozásának, gyógynövények közül, tőzegáfonya vagy, húgyúti fertőzést, baktérium okozza, egészséges emésztőrendszer, probiotikumok ugyanis, fertőzéseket okozó, szervezetből kisöpörni, antibakteriális hatása, baktériumok elszaporodásának, allicin nevű, káros hatású, citrusfélék rendszeres, baktériumok elszaporodását, elszaporodhatnak, probiotikumoknak, visszatartásának, megszüntetésében, elszaporodásának, antibakteriális, emésztőrendszer, antimikrobiális, kialakulásában, leghatékonyabb, elszaporodását, fenntartásában, baktériumokkal, megakadályozza, baktériumoknak, megelőzésében, leggyakrabban, gyógyításában, baktériumokat, segítségünkre, tőzegáfonyalé, probiotikumok, csökkentésére, gyógynövények, visszatartja, fertőzéseket, rendszeresen, szervezetből, mindenképpen, biztosítanak, meggyógyulni, kezelésének, baktériumok, betegségnek, vegyületben, citrusfélék, lehetőséget, tőzegáfonya, távozásának, fogyasztani, betegségben, fogyasztása, antioxidáns, kialakulhat, rendelkezik, szervezetet, kimosódnak, rendszeres, meggátolja, megoldások, szenvednek, immunitást, elsősorban, gyógymódok, fertőzések, betegséget, kiemelkedő, egészséges, fokhagyma, megszűnik, kisöpörni, szervezet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1220
  • e Hét: 7576
  • e Hónap: 21325
  • e Év: 226026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.