Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Immunerősítés
  2023-05-02 22:06:16, kedd
 
  Immunerősítés bodzával, gombával, sóskával, brokkolival

Az immunrendszer erősítése egész évben fontos. A cikkben olyan táplálékokat sorolunk fel, amelyekkel erősíthetjük az immunfunkciókat és amelyek védelmet jelenthetnek a vírusok, a baktériumok és a gombák okozta fertőzések leküzdésében.

Az egyik ilyen immunerősítő nem más, mint a bodza. A bodzát évszázadok óta használják gyógyászati célokra. A bodza és kivonatai vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek, emellett ennek a növénynek kiemelkedően magas a flavonoidtartalma is. A bodzaszirup nagyon hatékony megfázás és influenza esetén, hiszen csökkenteni tudja a betegség időtartamát, és a tüneteket is enyhíteni képes.

A gomba rendszeres fogyasztásával is erősíthetjük az immunrendszert. A gomba gazdag forrása a szelénnek és a B-vitaminoknak, ezek a tápanyagok pedig aktívan részt vesznek az immunfunkciók megerősítésében. A gomba poliszacharidokban is bővelkedik, amelyek szintén fokozni tudják az immunrendszer működését.

A görögdinnyére is számíthatunk, ha az immunrendszer erősítése a célunk. A gyümölcs gazdag forrása az A-vitaminnak, a C-vitaminnak, a B6-vitaminnak, a glutationnak, amelyek együttesen javítani tudják az immunfunkciókat.

A búzacsíra is rengeteg tápanyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, cinket és E-vitamint, amelyek nagyban hozzájárulnak az immunrendszer működésének fokozásához. A búzacsíra tehát olyan tápanyagokat biztosít a szervezet számára, amelyek aktívan közreműködnek a sejtek károsodásának megelőzésében, illetve a károsodott sejtek kijavításában.

A spenótnak kiemelkedő a folát-, az A-vitamin, a C- vitamin-, a rost-, a magnézium- és vastartalma. Ezek a tápanyagok fokozni tudják az immunrendszer működését.

Az édesburgonya két antioxidáns vitamint is tartalmaz, A-vitamint és C-vitamint, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer számára és az egészséges bőr fenntartásához.

A brokkoli szintén sok tápanyagban bővelkedik és erősíti az immunrendszert. Megtalálható benne a C-vitamin, a béta-karotin, a kálium, a magnézium, a cink és a vas is. B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz, amelyek szintén aktívan megtámogatják az immunrendszert. Illetve egy másik tápanyagban, glutationban is bővelkedik, amely nem más, mint a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: immunfunkciókat, megerősítésében, fenntartásához, immunrendszert, fogyasztásával, immunrendszer, immunfunkciók, görögdinnyére, közreműködnek, károsodásának, hozzájárulnak, kijavításában, immunerősítés, megelőzésében, megtámogatják, édesburgonya, rendelkeznek, antioxidánsa, glutationnak, vírusellenes, jelenthetnek, erősíthetjük, tápanyagokat, vitaminoknak, glutationban, mennyiségben, kiemelkedően, táplálékokat, legfontosabb, leküzdésében, immunerősítő, megtalálható, számíthatunk, antioxidáns, tápanyagban, vastartalma, immunrendszer erősítése, cikkben olyan, gombák okozta, egyik ilyen, bodzát évszázadok, növénynek kiemelkedően, bodzaszirup nagyon, betegség időtartamát, gomba rendszeres, gomba gazdag, tápanyagok pedig, immunfunkciók megerősítésében, immunrendszer működését, gyümölcs gazdag, immunrendszer működésének, búzacsíra tehát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog virágvasárnapot minden...  Virágvasárnap: az élet és a re...  képre írva  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  képre írva  Kövesd a vezetőt  Jó éjszakát  Boldog virágvasárnapot minden...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Varázskönyv  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Reményik Sándor: Itt most virá...  A víz abszolút súlya nem számí...  virágvasárnap  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Havazás  Egy hét kihagyás  Kékfestőről pár szóban  Isten . . .  Jó éjszakát  Görgess  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Galaktikus kapcsolat  Virágvasárnap a húsvét előtti  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Leereszkedés és olvadás  Halhatatlan boldog percek . ....  Az erdőterápia egészségre gyak...  Talppontok közérthetően  Szép estét  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öreg nő sóhajt  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Szép estét  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  A víz abszolút súlya nem számí...  Alvó baby  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  képre írva  Karinthy Frigyes: Almafa  Alvó kutya  Karinthy Frigyes: Almafa  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
immunrendszer erősítése, cikkben olyan, gombák okozta, egyik ilyen, bodzát évszázadok, növénynek kiemelkedően, bodzaszirup nagyon, betegség időtartamát, gomba rendszeres, gomba gazdag, tápanyagok pedig, immunfunkciók megerősítésében, immunrendszer működését, gyümölcs gazdag, immunrendszer működésének, búzacsíra tehát, szervezet számára, sejtek károsodásának, károsodott sejtek, spenótnak kiemelkedő, tápanyagok fokozni, immunrendszer számára, brokkoli szintén, másik tápanyagban, szervezet egyik, immunfunkciókat, megerősítésében, fenntartásához, immunrendszert, fogyasztásával, immunrendszer, immunfunkciók, görögdinnyére, közreműködnek, károsodásának, hozzájárulnak, kijavításában, immunerősítés, megelőzésében, megtámogatják, édesburgonya, rendelkeznek, antioxidánsa, glutationnak, vírusellenes, jelenthetnek, erősíthetjük, tápanyagokat, vitaminoknak, glutationban, mennyiségben, kiemelkedően, táplálékokat, legfontosabb, leküzdésében, immunerősítő, megtalálható, számíthatunk, antioxidáns, tápanyagban, vastartalma, csökkenteni, időtartamát, vitaminokat, bodzaszirup, baktériumok, működésének, fokozásához, gyógyászati, brokkolival, rendszeres, bővelkedik, hatásokkal, együttesen, kiemelkedő, károsodott, vitaminnak, tápanyagot, egészséges, amelyekkel, tápanyagok, használják, évszázadok, fertőzések, enyhíteni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 135 db bejegyzés
e év: 470 db bejegyzés
Összes: 49264 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.