|
2017-04-04 22:22:17, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tejszínes habhoz:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
vanília.
Hozzávalók a csokoládés tejszínkrémhez:
10 g zselatin,
125 ml tej,
200 ml habtejszín,
60-90 g cukor,
1 evőkanál kakaó,
vanília.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
50 g étcsokoládé,
40 ml habtejszín.
Elkészítés:
Béleljünk ki fóliával egy kapcsos tortaformát, amelynek 18 cm az átmérője (használhatunk szilikon formát is). A tejszínes hab elkészítéséhez áztassuk be a zselatint a tejbe, a tasakon lévő utasításokat követve. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Keverjünk egy kevés tejszínhabot a tejes, zselatinos keverékbe és kavargassuk. Ha beletesszük egyszerre az egész zselatinos keveréket, a felvert tejszínhabba akkor a zselatin megkeményszik és nem lesz homogén állagú a krém. Kavargassuk folyamatosan a tejszínhabot és lassanként öntsük hozzá a zselatinos keveréket, majd öntsük formába az elkészült krémet, tegyük hűtőszekrénybe 30 perce.
A csokoládés tejszínkrém ugyanúgy készül mint az előző tejszínes krém, csak mikor felverjük a tejszínt a cukorral akkor teszünk bele kakaót is. Vegyük ki a hűtőből a tejszínes krémet és öntsük rá a csokoládés tejszínkrémre majd ismét tegyük hűtőszekrénybe legalább 30 percig.
Amikor letelt a félóra, ha megdermedt a krém, vegyük ki a formát a hűtőből tegyünk a tetejére egy tálcát és fordítsuk rá a formát. Majd kapcsoljuk le a tortaforma oldalát és vegyük le a fóliát róla.
Csokoládébevonat: olvasszuk fel az étcsokoládét, vízgőz fölött és keverjük össze a nem felvert tejszínnel, majd az elkészült mázat öntsük a torta tetejére. Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: csokoládébevonat, csokoládémázhoz, tejszínkrémhez, hűtőszekrénybe, elkészítéséhez, megkeményszik, használhatunk, tejszínkrémre, tejszínhabot, étcsokoládét, tejszínhabba, folyamatosan, utasításokat, étcsokoládé, kavargassuk, tejszínkrém, beletesszük, tortaformát, kapcsoljuk, hozzávalók, elkészítés, zselatinos, megdermedt, habtejszín, tejszínnel, tortaforma, csokoládés, lassanként, vaníliával, zselatint, elkészült, tejszínes, keveréket, keverékbe, olvasszuk, egyszerre, tejszínes habhoz, csokoládés tejszínkrémhez, kapcsos tortaformát, tasakon lévő, hideg tejszínt, vaníliával kemény, kevés tejszínhabot, egész zselatinos, felvert tejszínhabba, zselatin megkeményszik, zselatinos keveréket, elkészült krémet, csokoládés tejszínkrém, előző tejszínes, cukorral akkor, tejszínes krémet,
|
|
|
|
tejszínes habhoz, csokoládés tejszínkrémhez, kapcsos tortaformát, tasakon lévő, hideg tejszínt, vaníliával kemény, kevés tejszínhabot, egész zselatinos, felvert tejszínhabba, zselatin megkeményszik, zselatinos keveréket, elkészült krémet, csokoládés tejszínkrém, előző tejszínes, cukorral akkor, tejszínes krémet, csokoládés tejszínkrémre, hűtőből tegyünk, tortaforma oldalát, fóliát róla, elkészült mázat, torta tetejére, csokoládébevonat, csokoládémázhoz, tejszínkrémhez, hűtőszekrénybe, elkészítéséhez, megkeményszik, használhatunk, tejszínkrémre, tejszínhabot, étcsokoládét, tejszínhabba, folyamatosan, utasításokat, étcsokoládé, kavargassuk, tejszínkrém, beletesszük, tortaformát, kapcsoljuk, hozzávalók, elkészítés, zselatinos, megdermedt, habtejszín, tejszínnel, tortaforma, csokoládés, lassanként, vaníliával, zselatint, elkészült, tejszínes, keveréket, keverékbe, olvasszuk, egyszerre, fordítsuk, keverjünk, felverjük, béleljünk, cukorral, tejszínt, ugyanúgy, átmérője, zselatin, szilikon, evőkanál, amelynek, tetejére, fóliával, keverjük, legalább, étvágyat, áztassuk, homogén, oldalát, vanília, felvert, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1700
- e Hét: 18448
- e Hónap: 37421
- e Év: 266358
|
|
|