Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Birsalmasajt
  2017-10-22 21:31:36, vasárnap
 
   
 

hozzávalók / 6 adag

80 dkg birs (alma)
400 g cukor
1 db citrom

elkészítés

A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.)
Egy lábasba tesszük a birsalma cikkeket, felengedjük vízzel, fél citrom levét belefacsarjuk és puhára főzzük az almát.
Leszűrjük, és mindegyik darabról lehúzzuk a héjat. A puha gyümölcsöt botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
A birsalmapürét vasatag falú lábasban (én egy magasabb falú, öntöttvas serpenyőt használtam) kevergetve felmelegítjük és hozzáadjuk a cukrot. (A cukor mennyiségét illetően különféle "szabályok" léteznek: van aki azt mondja, hogy a birspüré súlyának 80 %-ának megfelelő mennyiségű cukor hozzáadásával a legfinomabb, van aki ugyanannyi cukrot ad hozzá, amennyi a birspüré nettó súlya, én leredukáltam a hozzáadott cukor mennyiségét 60 %-ra, így 670 g birspüréhez 400 grammnyi cukrot tettem.) A maradék citrom levét hozzáfacsarjuk és az egészet sűrűre főzzük.
Egy megfelelő méretű tálat/ formát folpackkal bélelünk és beleöntjük a sűrű, forró masszát. Miután kihűlt és megszilárdult annyira, hogy tartja a formáját (én egy éjszakán át hagytam a kibélelt tálban), kiborítjuk belőle egy darab zsírpapírra és hűvösebb helyre költöztetjük, ahol békén hagyjuk úgy kábé egy hétig, vagy amíg rendesen ki nem szárad. ( Ez a legnehezebb fázisa a birsalmasajt készítésének, tényleg baromi nehéz megállni, hogy ne kóstoljunk bele a mennyei illatú finomságba.)


 
 
0 komment , kategória:  Ételek-italok  
Címkék: hozzáfacsarjuk, birsalmapürét, hozzáadásával, felmelegítjük, belefacsarjuk, megszilárdult, leredukáltam, eltávolítjuk, birsalmasajt, készítésének, költöztetjük, birspüréhez, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, botmixerrel, legfinomabb, legnehezebb, birsalmákat, mennyiségű, kevergetve, pürésítjük, használtam, gyümölcsöt, finomságba, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, magházukat, elkészítés, negyedekbe, hozzáadott, hozzáadjuk, kóstoljunk, ugyanannyi, hozzávalók, birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Sose bánj semmit  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Tavaszi kép  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png virág  A másik dolog,  Bounty krémes  A kételkedés kezelése  Akik bántanak téged  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Idő  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Szép estét  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bertolt Brecht -től idézet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Png fotel  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Fekete-erdő desszert  képre írva  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  A sors  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kutya  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png telefon  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Rátalálsz  Nem méltó hozzád  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Hogy lehet megtartani  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Segítsük barátainkat, hogy meg... 
Bejegyzés Címkék
birsalmákat alaposan, nagyon éles, lábasba tesszük, birsalma cikkeket, puha gyümölcsöt, birsalmapürét vasatag, magasabb falú, cukor mennyiségét, birspüré súlyának, birspüré nettó, hozzáadott cukor, maradék citrom, egészet sűrűre, megfelelő méretű, kibélelt tálban, darab zsírpapírra, legnehezebb fázisa, birsalmasajt készítésének, mennyei illatú, hozzáfacsarjuk, birsalmapürét, hozzáadásával, felmelegítjük, belefacsarjuk, megszilárdult, leredukáltam, eltávolítjuk, birsalmasajt, készítésének, költöztetjük, birspüréhez, felengedjük, mennyiségét, zsírpapírra, botmixerrel, legfinomabb, legnehezebb, birsalmákat, mennyiségű, kevergetve, pürésítjük, használtam, gyümölcsöt, finomságba, beleöntjük, folpackkal, kiborítjuk, magházukat, elkészítés, negyedekbe, hozzáadott, hozzáadjuk, kóstoljunk, ugyanannyi, hozzávalók, szabályok, mindegyik, megmossuk, különféle, leszűrjük, megfelelő, serpenyőt, elintézni, turmixban, öntöttvas, formáját, lábasban, magasabb, bélelünk, rendesen, cikkeket, grammnyi, könnyebb, lehúzzuk, megállni, kibélelt, birspüré, hűvösebb, birsalma, súlyának, illetően, darabról, léteznek, éjszakán, alaposan, maradék, egészet, hagyjuk, hagytam, amennyi, vasatag, masszát, hámozni, annyira, mennyei, lábasba, tesszük, tényleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2732
  • e Hét: 8389
  • e Hónap: 48001
  • e Év: 276938
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.