|
2017-10-24 19:06:56, kedd
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
30 dkg marhafelsál
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szelet paprika
1-2 karika csípős paprika
5-6 szelet szárított vargánya
1 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál édes nemes pirospaprika
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál tönkölybúzaliszt
2 csipet őrölt köménymag
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
só
friss petrezselyem
friss kapor
KAPCSOLÓDÓ RECEPTEK
ELKÉSZÍTÉS
A húst hideg vízzel leöblítjük, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát és paprikát felszeleteljük, megfonnyasztjuk a a zsiradékon, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst, és néhány percig pirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk az őrölt köménnyel, és hozzáadjuk a paradicsomot, a csípős paprikát és a szárított vargányát. Fedő alatt, saját levében majdnem puhára pároljuk.
Közben külön lábasban feltesszük főni a krumplit és a zöldbabot, annyi vízben, hogy ellepje. Megsózzuk és beletesszük a babérlevelet is. Amikor megpuhultak a zöldségek, a pörkölthöz önjtük, felöntjük kb. 0,5 liter vízzel, és összefőzzük.
A habaráshoz simára keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadunk két merőkanálnyi levest, jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges, még ízesítjük. Petrezselyemmel és kaporral meghintve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: tönkölybúzaliszt, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, felszeleteljük, belereszeljük, pirospaprika, felforraljuk, babérlevelet, petrezselyem, paradicsomot, merőkanálnyi, marhafelsál, beletesszük, összefőzzük, vöröshagyma, megpuhultak, habaráshoz, megszórjuk, elkészítés, kapcsolódó, leöblítjük, zsiradékon, hozzáadjuk, elkeverjük, feltesszük, hozzáadunk, pörkölthöz, folyamatos, kevergetés, hozzávalók, babérlevél, fokhagymát, kávéskanál, paradicsom, szükséges, húst hideg, őrölt köménnyel, csípős paprikát, szárított vargányát, pörkölthöz önjtük, habaráshoz simára, leveshez öntjük, KAPCSOLÓDÓ RECEPTEK,
|
|
|
|
húst hideg, őrölt köménnyel, csípős paprikát, szárított vargányát, pörkölthöz önjtük, habaráshoz simára, leveshez öntjük, tönkölybúzaliszt, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, felszeleteljük, belereszeljük, pirospaprika, felforraljuk, babérlevelet, petrezselyem, paradicsomot, merőkanálnyi, marhafelsál, beletesszük, összefőzzük, vöröshagyma, megpuhultak, habaráshoz, megszórjuk, elkészítés, kapcsolódó, leöblítjük, zsiradékon, hozzáadjuk, elkeverjük, feltesszük, hozzáadunk, pörkölthöz, folyamatos, kevergetés, hozzávalók, babérlevél, fokhagymát, kávéskanál, paradicsom, szükséges, zöldségek, ízesítjük, vargányát, szárított, meghintve, köménnyel, tejföllel, felöntjük, fokhagyma, zöldbabot, köménymag, megsózzuk, evőkanál, paprikát, receptek, pirítjuk, burgonya, vargánya, tálaljuk, leveshez, lábasban, keverjük, kockákra, krumplit, kaporral, pároljuk, paprika, mellett, ellepje, lisztet, majdnem, hagymát, zöldbab, levében, puhára, közben, levest, csípős, vízben, szelet, karika, ezután, percig, vágjuk, tejföl, vízzel, vágott, simára, csipet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2931
- e Hét: 13136
- e Hónap: 52748
- e Év: 281685
|
|
|