|
2018-01-29 10:07:12, hétfő
|
|
|
|
|
|
KAKAÓPORBÓL FŐZÖTT MÁZ
Egy jól bevált házi recept szerint lassú tűzön olvassz fel állandó keverés mellett 10 dkg puha vajat 10 dkg porcukorral és 3 enyhén púpozott ek kakaóporral együtt. Szükség esetén max. 3 ek vízzel hígíthatod. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket, öntsd a krémesen egynemű masszát a bevonandó tészta tetejére, és gyorsan simítsd el.
Ez a máz szép testes bevonatot ad, a kellően keményre dermed, és nem törik, nem mázolódik. A készítéséhez legjobb a 20-22%-os keserű kakaópor, az instant nem jó. A kristálycukor sem felel meg, mert nehezebben oldódik, mint a porcukor és előfordulhat, hogy a máz szemcsés marad. A bevont sütemény szeleteléséhez forró vízbe mártott vékony pengéjű, éles kést használj.
FŐZÉS NÉLKÜL KEVERT MÁZ
20 dkg átszitált porcukrot alaposan keverj össze 2 ek kakaóporral, 2 ek napraforgóolajjal és 3 ek forró vízzel. A porcukrot kiválthatod xillittel. Az olaj szép fényt ad a bevonatnak. Vigyázz a vízzel, nehogy túl folyós legyen a máz. Ha kissé keménynek érzed, forró vízbe mártott széles pengéjű késsel könnyen elegyengetheted a tésztán. (Bár a hozzávalókat nem szükséges összefőzni, nem árt, ha a végén forrásig melegíted őket.) Az ilyen mázzal megkent süteményt ne tedd a hűtőbe, és ne takard le, máskülönben nem köt meg a bevonat. Hűvös helyen hagyd megszilárdulni néhány óra alatt.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: elegyengetheted, cukorszemcséket, megszilárdulni, szeleteléséhez, kristálycukor, készítéséhez, hozzávalókat, előfordulhat, kakaóporral, kakaóporból, porcukorral, kiválthatod, máskülönben, nehezebben, bevonatnak, összefőzni, hígíthatod, bevonandó, szükséges, süteményt, melegíted, mázolódik, porcukrot, átszitált, bevonatot, xillittel, keménynek, keményre, kakaópor, krémesen, tetejére, használj, forrásig, alaposan, porcukor, szemcsés, krémesen egynemű, bevonandó tészta, kellően keményre, készítéséhez legjobb, 20-22%-os keserű, bevont sütemény, porcukrot kiválthatod, olaj szép, végén forrásig, ilyen mázzal, KAKAÓPORBÓL FŐZÖTT MÁZ, FŐZÉS NÉLKÜL KEVERT MÁZ,
|
|
|
|
krémesen egynemű, bevonandó tészta, kellően keményre, készítéséhez legjobb, 20-22%-os keserű, bevont sütemény, porcukrot kiválthatod, olaj szép, végén forrásig, ilyen mázzal, elegyengetheted, cukorszemcséket, megszilárdulni, szeleteléséhez, kristálycukor, készítéséhez, hozzávalókat, előfordulhat, kakaóporral, kakaóporból, porcukorral, kiválthatod, máskülönben, nehezebben, bevonatnak, összefőzni, hígíthatod, bevonandó, szükséges, süteményt, melegíted, mázolódik, porcukrot, átszitált, bevonatot, xillittel, keménynek, keményre, kakaópor, krémesen, tetejére, használj, forrásig, alaposan, porcukor, szemcsés, sütemény, púpozott, kellően, mártott, bevonat, mellett, állandó, keverés, olvassz, legjobb, pengéjű, instant, szerint, vigyázz, egynemű, megkent, oldódik, masszát, szükség, tésztán, könnyen, gyorsan, simítsd, keserű, vízzel, keverj, vékony, kevert, bevont, nélkül, bevált, széles, mázzal, nehogy, érezni, helyen, amikor, enyhén, hűtőbe, együtt, esetén, takard, tészta, recept, legyen, folyós, néhány, dermed, testes, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2760
- e Hét: 14844
- e Hónap: 33817
- e Év: 262754
|
|
|