Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes antibiotikumok(25)
  2010-08-01 21:25:35, vasárnap
 
   
  Természetes antibiotikumok (25.rész) szakanyag


Fahéj és javasolt alkalmazásai:

A fahéj, a Cinnamonum zeylanicum a másik olyan fűszer, amely a szegfűszeg mellett nem hiányozhat forralt borból, puncsból, kompótokból vagy édességekből és süteményekből.

Az ínyenckonyhák legkülönbözőbb húsételekhez, főleg a sötét húsokhoz, a birkához és vadhúshoz is adnak egy csipet fahéjt. Megfelelő mennyiségben ínycsiklandó, de nem túl erőteljes aromát kölcsönöz az ételnek.

A fahéj Ceylonból származik, a fahéjfa kérgéből nyerik, amely a babérfélékhez tartozik. Ehhez a családhoz tartozik a babérfa, a kámforfa. Ezen családtagok mindegyike alapanyaga lehet hatékony gyógyszerek előállításának.

Egy további babérféle, a Közép- és Dél-Amerikából származó avokádófa, amelynek termése, az avokádó egyre közkedveltebbé válik.

A babérfélék úgynevezett olajsejteket tartalmaznak, amelyek a növény szervezetének illóolajjal csordultig telt élő sejtjei.

Orvosi felhasználása és hatóanyagai:

Orvostudományi szempontból nézve a fahéjnak vérzés- és fájdalomcsillapító, valamint általános erőnlétet javító hatásai vannak, és általában teltség-érzés, puffadás és görcsös gyomor-bél rendszeri problémák esetén javasolják.

Étvágygerjesztő és gyomor-bél panaszokat enyhítő fahéjteát a következőképpen készíthetünk:
egy teáskanál darabokra tört fahéjat forrásban lévő vízzel öntsünk le,
és lefedve 10 percig hagyjuk állni.
Adagolása úgy a legésszerűbb, ha naponta 2-3 csészével étkezés előtt vagy közben fogyasztunk el.

A fahéj nyálkát és cserzőanyagokat tartalmaz, amelyek ápolják az emésztőrendszer nyálkahártyáját, és megakadályozzák annak gyulladását.
Emellett természetesen találunk benne illóolajat, amely antibiotikus tulajdonságai miatt témánk szempontjából a legérdekesebb.

Tudományos kutatások kimutatták, hogy a fahéjolaj laboratóriumi körülmények között még l:3000-es hígításban is hatástalanná tudja tenni a tífusz kórokozóját.

A laboratóriumi körülmények között tapasztalt folyamatok egy az egyben természetesen nem alkalmazhatók az emberre.
Előfordulhat, hogy az élő szervezetben valamivel magasabb koncentrációra van szükség, de ezek a kísérletek bizonyítják, hogy milyen hatalmas antibiotikus erő lakozik az illóolajokban.

A fahéjolaj fő hatóanyaga a fahéjaldehid, amely a fenil-propánok csoportjába tartozik. Ezenkívül található benne eugenol is, amelynek baktériumölő hatását már a szegfűszegnél említettem.

Sajnos mindkét anyag azon fenilpropánok közé tartozik, amelyek e hatóanyagcsoport tagjai közül a legerősebb irritációt okozzák a bőrön.

Ezért fontos még egyszer hangsúlyozni, hogy nem szabad a fahéjvagy a szegfűszegolajat hígítás nélkül a bőrre felvinni.
Allergiára hajlamosaknál súlyos contact dermatitis alakulhat ki. Annak azonban nem lenne értelme, ha ezekről a gyógyhatású szerekről teljes mértékben lemondanánk, hiszen megfelelő adagolásban a méregből is gyógyszer lehet.

A következő illóolaj-keverék kiváló hatású gombásodás esetén:
10 csepp timol típusú kakukkfűolaj
10 csepp oregánóolaj
10 csepp fahéjolaj
20 ml hordozóolaj pl. avokádó- vagy jojobaolaj

Először kis bőrfelületen, például a kar belső részén próbálja ki, hogy bőre bírja-e ezt a keveréket. Ha a bőre kipirosodik, emelje a hordozóolaj mennyiségét 50 vagy akár 100 ml-re.

Ezt a keveréket naponta 2-szer vékonyan vigyük fel a beteg területre. 2-3 hét múlva a gombának el kell tűnnie.

A hatékony gombakezeléshez hozzátartozik az egészséges étkezésre való áttérés is. Ez főleg a bélrendszer Candidas megbetegedésére igaz, de a bőr, a nyálkahártyák vagy a köröm gombásodására is érvényes.

A keveréket úgy tesztelheti, hogy egy cseppet a könyök belső oldalán a bőrbe dörzsöl, és megfigyeli, hogy 24 órán belül nem lép-e fel vörösödés vagy nem alakulnak-e ki hólyagocskák. Allergiások a biztonság kedvéért kétszer végezzék el ezt a tesztet.
 
 
0 komment , kategória:  Natúr antibiotikumok   
Címkék: hatóanyagcsoport, szegfűszegolajat, megbetegedésére, nyálkahártyáját, cserzőanyagokat, emésztőrendszer, megakadályozzák, gombakezeléshez, étvágygerjesztő, következőképpen, előállításának, közkedveltebbé, orvostudományi, antibiotikumok, legkülönbözőbb, koncentrációra, babérfélékhez, szegfűszegnél, hajlamosaknál, természetesen, ínyenckonyhák, gombásodására, süteményekből, felhasználása, tulajdonságai, alkalmazhatók, szervezetének, legérdekesebb, szempontjából, laboratóriumi, nyálkahártyák, fenilpropánok, illóolajokban, hozzátartozik, kakukkfűolaj, hangsúlyozni, másik olyan, szegfűszeg mellett, ínyenckonyhák legkülönbözőbb, sötét húsokhoz, csipet fahéjt, fahéj Ceylonból, fahéjfa kérgéből, babérfélékhez tartozik, családhoz tartozik, további babérféle, avokádó egyre, babérfélék úgynevezett, növény szervezetének, fahéjnak vérzés-, következőképpen készíthetünk, teáskanál darabokra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hamvas Béla  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Ady Endre - Mindegy átka  Magamnak  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó kislány  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ...  A hagyma antibakteriális hatás...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Anyák napjára  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hogyan válunk hűségesekké?  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Vannak emberek  különleges  Annyira tisztelem a szabadságo...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Különleges  különleges  Erdei gyöngyvirág  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Otthon  Ma van a magyar költészet napj...  Egy barátság története  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  Facebookon kaptam  Különleges  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Mindig lesz olyan  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Csend  39 ígéret  A zsálya az Alzheimer-kórban s... 
Bejegyzés Címkék
másik olyan, szegfűszeg mellett, ínyenckonyhák legkülönbözőbb, sötét húsokhoz, csipet fahéjt, fahéj Ceylonból, fahéjfa kérgéből, babérfélékhez tartozik, családhoz tartozik, további babérféle, avokádó egyre, babérfélék úgynevezett, növény szervezetének, fahéjnak vérzés-, következőképpen készíthetünk, teáskanál darabokra, fahéj nyálkát, emésztőrendszer nyálkahártyáját, fahéjolaj laboratóriumi, tífusz kórokozóját, laboratóriumi körülmények, kísérletek bizonyítják, fenil-propánok csoportjába, szegfűszegnél említettem, legerősebb irritációt, szegfűszegolajat hígítás, bőrre felvinni, gyógyhatású szerekről, következő illóolaj-keverék, bőre kipirosodik, hordozóolaj mennyiségét, keveréket naponta, beteg területre, hatékony gombakezeléshez, egészséges étkezésre, bélrendszer Candidas, nyálkahártyák vagy, köröm gombásodására, könyök belső, bőrbe dörzsöl, biztonság kedvéért, hatóanyagcsoport, szegfűszegolajat, megbetegedésére, nyálkahártyáját, cserzőanyagokat, emésztőrendszer, megakadályozzák, gombakezeléshez, étvágygerjesztő, következőképpen, előállításának, közkedveltebbé, orvostudományi, antibiotikumok, legkülönbözőbb, koncentrációra, babérfélékhez, szegfűszegnél, hajlamosaknál, természetesen, ínyenckonyhák, gombásodására, süteményekből, felhasználása, tulajdonságai, alkalmazhatók, szervezetének, legérdekesebb, szempontjából, laboratóriumi, nyálkahártyák, fenilpropánok, illóolajokban, hozzátartozik, kakukkfűolaj, hangsúlyozni, antibiotikus, hatástalanná, ínycsiklandó, mennyiségben, húsételekhez, legésszerűbb, tartalmaznak, készíthetünk, alkalmazásai, előfordulhat, olajsejteket, bőrfelületen, szervezetben, hólyagocskák, baktériumölő, fahéjaldehid, édességekből, szempontból, illóolajjal, lemondanánk, gyulladását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2009
  • e Hét: 12123
  • e Hónap: 25872
  • e Év: 230573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.