|
2018-05-10 08:36:54, csütörtök
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK 15 KOCKÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 4 tojás | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt
Az epres pudinghoz: 30 dkg eper | 2 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére: 1 csomag habfixáló | 4 dl hideg habtejszín | 5 dkg étcsokoládé, olvasztva | 10 dkg friss eper
1. A tésztához egy keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a puha vajat/margarint a porcukorral, majd egyesével belekeverjük az egész tojásokat, végül a kakaóporral és sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan sima tésztává keverjük.
2. A masszát egy kb. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas peremű tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20-22 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Vízszintesen két lapba vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe.
3. Az epres pudinghoz összeforraljuk a tisztított, felkockázott epret 1 dl vízzel és a cukorral, forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. A tűzről levéve pürésítjük botmixerrel, majd ismét felforraljuk, és besűrítjük a maradék 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral.
4. Elfelezzük, az egyik felét még melegen a tepsibe fektetett lapra kenjük, majd befedjük a másik lappal. A puding másik felét kihűtjük.
5. A tetejéhez simára keverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt. A krémet egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, végül megcsorgatjuk a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott étcsokoládéval. Friss eperrel díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 20-22 PERC
KALÓRIA: 373 KCAL/KOCKA
Nők Lapja Konyája
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: összeforraljuk, étcsokoládéval, előmelegített, megcsorgatjuk, beleforgatjuk, megolvasztott, visszatesszük, belekeverjük, keverőtálban, kihabosítjuk, ellenőrizzük, felkockázott, felforraljuk, sütőpapírral, egyenletesen, vízszintesen, pudingporral, porcukorral, robotgéppel, kakaóporral, cukrozatlan, botmixerrel, szeleteljük, étcsokoládé, habtejszín, tisztított, besűrítjük, tűpróbával, pürésítjük, elegyített, elkészítés, sütőpapírt, hozzávalók, sütőporral, elfelezzük, fektetett, epres pudinghoz, keverőtálban robotgéppel, puha vajat, egész tojásokat, egyik lapot, tűzről levéve, egyik felét, tepsibe fektetett, másik lappal, puding másik, tetejéhez simára, kihűlt pudingot, krémet egyenletesen, sütemény tetején, vízgőz fölött, Lapja Konyája,
|
|
|
|
epres pudinghoz, keverőtálban robotgéppel, puha vajat, egész tojásokat, egyik lapot, tűzről levéve, egyik felét, tepsibe fektetett, másik lappal, puding másik, tetejéhez simára, kihűlt pudingot, krémet egyenletesen, sütemény tetején, vízgőz fölött, összeforraljuk, étcsokoládéval, előmelegített, megcsorgatjuk, beleforgatjuk, megolvasztott, visszatesszük, belekeverjük, keverőtálban, kihabosítjuk, ellenőrizzük, felkockázott, felforraljuk, sütőpapírral, egyenletesen, vízszintesen, pudingporral, porcukorral, robotgéppel, kakaóporral, cukrozatlan, botmixerrel, szeleteljük, étcsokoládé, habtejszín, tisztított, besűrítjük, tűpróbával, pürésítjük, elegyített, elkészítés, sütőpapírt, hozzávalók, sütőporral, elfelezzük, fektetett, tetejéhez, olvasztva, egyesével, tojásokat, margarint, tésztához, pudingpor, díszítjük, pudinghoz, forrástól, kihűtjük, elkenjük, kakaópor, sütemény, befedjük, cukorral, porcukor, keverjük, elkevert, tésztává, vaníliás, óvatosan, tetejére, számítva, mikróban, simítjuk, tejszínt, kockához, pudingot, lehúzzuk, margarin, tepsibe, kalória, masszát, eperrel, xálóval, tetején, melegen, mártott, sütőben, lisztet, maradék, sütőpor, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 374
- e Hét: 17122
- e Hónap: 36095
- e Év: 265032
|
|
|