Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek , Te tudom érteni fogod
  2019-05-05 08:37:50, vasárnap
 
   
  Anyukám ! Egy idézettel köszöntelek, Te tudom érteni fogod

"A héten messziről, az ország másik feléből keresett meg valaki egy gyermeklélektani problémával. Amikor a fiatalasszony belépett, valami különös sugárzás töltötte be a szobámat. Még nem találkoztam vele, megkérdeztem, ki is ő, honnan, miért jött. Azt is - mert úgy sugározta Krisztust,-hogy honnan jutott ehhez a sugárzáshoz. Persze nem így kérdeztem, hanem: ki tanította meg Jézus Krisztus szeretetére? Akkor nagyon meghatóan beszélt az édesanyjáról, aki egyedül nevelte fel, mert édesapja elveszett a háborúban. Ezt mondta róla:

-Alázatosabb, derűsebb, és szelídebb embert, mint az édesanyám, még életemben nem ismertem.
Megkérdeztem, hogy szószékre vihetem-e, amit elmondott? Hozzájárult.

Tehát: Kislány volt még, amikor portörlés közben véletlenül leütötte az édesanyja Bibliáját, és a Bibliából számtalan kis cédula hullott ki a földre. Így mesélte:

Tudja, amikor ezeket a kis cédulákat kezdtem összeszedni, az egyiken a saját nevemet láttam és elolvastam: "Marika a kórházban van". Valóban az előző hetekben, kórházban voltam, édesanyám mindennap meglátogatott, mindennap hozott valamit, bátorított, vigasztalt, valami szövődményes betegségem volt. Nem értettem, hogy az az édesanya, aki engem mindennap meglátogatott a kórházban, miért írta ezt fel egy cédulára, miért tette bele a Bibliába, hiszen feljegyzés nélkül sem feledkezhetett meg erről!

Így talált rám az édesanyám, hogy ott guggoltam a földön, szedegettem össze a papirkákat, rakosgattam vissza a Bibliába, és ezt a cédulát a kezemben tartottam. Amikor meglátta, elmosolyodott, mellém guggolt, és megkérdezte:

- Ugye, nem érted, kislányom? - Nem, édesanyám, nem!

-Tudod, én egyedül nevellek, de a sok gondot, bajt, nem tudnám elviselni egyedül. Édesapádat Isten hazaszólította. Ha valami probléma, nyomorúság súlyosodik rám, feljegyzem egy kis cédulára azt, ami a legjobban aggaszt, beteszem a Bibliába, rácsukom a fedelét, otthagyom és megyek tovább, végzem a dolgomat. És tudom, hogy a gondomat, amit oda leírtam, belehelyeztem Isten tenyerébe: e nélkül nem bírnám ki az életet. Ha majd nem akarsz ideges, feszült, kapkodó asszony lenni, tégy hasonlóképpen, rád hagyom ezt a Bibliát.

Rám is hagyta, és megtaláltam benne pirossal aláhúzva ezt a sort:

"Minden gondotokat hagyjátok őrá, mert neki gondja van rátok".

Édesanyám még azt is elárulta nekem, hogy az esztendő utolsó napján, az volt a szilveszteri öröme, hogy az egész éven át berakott cédulákat rendszerezte. Jobb oldalra rakta azokat, amelyeket Isten el is intézett, csodálatosan megoldott abban az évben. Baloldalra azokat, amelyeket még nem. Istennek legyen hála, minden évben kevés maradt baloldalt! Azokat visszatette a Bibliába. Ám azt is elmondta, hogy négy-öt évnél tovább egyetlen cédula sem maradt a Bibliában, mert a mi Istenünk Gondviselő Isten. Csodálatosan, magától megoldja a problémákat, ha mi is megtesszük, ami rajtunk áll. Ha nem adunk vissza Istennek olyan feladatot, amit Ő ránk bízott.

Végül azt mondta a fiatalasszony: - Tudja, ez a legdrágább örökségem, ez a Biblia, benne az aláhúzott Ige, és néhány cédula.

Amikor kikísértem, utána néztem, és akkor jöttem rá, miért olyan tündöklő, belső békességet sugárzó ez a fiatalasszony. Miért és hogyan tudja a benne megsűrűsödött életet feloldani.

Három pontban szeretném summázni, mit kaptam ebből az életből kilépett Igéből. Először: sokszor azt hisszük, mi segítünk valakin, aztán kiderül, hogy Ő segít mirajtunk. Ehhez a nagy ajándékhoz képest, amit ebből a történetből kaptam, semmiség volt az a kis pszicho-pedagógiai tanács, amit én tudtam adni.

A második gondolat: Most értettem meg, hogyan függ össze Péter levelében az alázat és a gondviselés. Mindig úgy véltem, hogy a két mondat két különálló gyöngyszem, lazán felfűzve egy gondolat-sorra, nincs logikus összefüggés a kettő között. ,,Alázzátok meg magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat hagyjátok Őrá, mert neki gondja van rátok." (1Pét 5,6-7) Azt hittem, ez a két mondat nem függ össze. Összefügg! Igenis, nagyon nagy alázat kell ahhoz, hogy letegyem Isten kezébe a gondomat, hogy elhiggyem azt, hogy nem kell nekem egyfolytában görcsösen reszketni: ha én nem tudom ezt elintézni, akkor ki tudja? Ha nem tudom megoldani, akkor ki fogja megoldani? Igen, előbb meg kell alázkodni. Hiszen kevés múlik rajtunk, nagyon kevés. De nagyon sok az Istenen.

Próbáld meg, amit ettől a fiatalasszonytól tanultam! Én megpróbálom: amikor megsűrűsödik bennem az élet és valami nagyon nyom, akkor ezen túl leírom egy cédulára, és beteszem Péter levelébe. Aztán majd szilveszterkor előveszem, és valószínű, addigra Isten meg is oldotta. És ha szilveszterre nem, a következő szilveszterre biztosan. Szeretnék olyan sugárzó, derűs, alázatos békességes lenni, mint a ,,bizalom-cédulás" fiatalasszony.

A harmadik, amit szeretnék tovább adni, hogy van fordított testamentum is. Az Isten úgy szeretett minket, hogy ránk hagyta az Ő Fiát, az Úr Jézus Krisztust. Ez az újtestamentum. És van olyan testamentum, amikor én hagyhatok valamit Istenre. Van ilyen is. Nem akármilyen istenre, hanem Arra testálhatom rá gondjaimat, bajaimat, Akiről ezt mondja a Szentírás: ,,Aki tulajdon Fiát sem kímélte, hanem Ő mindnyájunkért odaadta - ránk testálta - hogy ne ajándékozna Vele együtt - Vele EGYÜTT, nem nélküle! Mindent!"

- Mindent, amire valóban szükségünk van. Mert hátha nincs. De ha van, akkor azt nekünk ajándékozza.

Befejezésül olvassuk el, mit mond nekünk Jézus ugyanerről a témáról!

"Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok, hogy mit együnk, és mit igyunk, vagy mit öltsünk magunkra. Mindezt a pogányok kérdezgetik. A ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először az Ő országát, és igazságát (ti. magát Jézust) és ezek is mind megadatnak nektek. (Amire igazán szükségünk van). Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért, elég minden napnak a maga baja" (Mt 6, 31-34).

Merjük, tudjuk ezt elhinni, hogy oldódjon bennünk a megsűrűsödött élet. “

Gyökössy Endre



 
 
0 komment , kategória:  ANYÁK NAPJA III  
Címkék: fiatalasszonytól, gyermeklélektani, felmagasztaljon, feledkezhetett, szilveszterkor, mindnyájunkért, hazaszólította, hasonlóképpen, meglátogatott, fiatalasszony, elmosolyodott, belehelyeztem, megsűrűsödött, szilveszterre, újtestamentum, édesanyjáról, szövődményes, megkérdeztem, csodálatosan, megsűrűsödik, egyfolytában, rendszerezte, szilveszteri, sugárzáshoz, ajándékozza, megpróbálom, megtaláltam, megkérdezte, összefüggés, befejezésül, ajándékozna, rakosgattam, testálhatom, szeretetére, problémával, köszöntelek, idézettel köszöntelek, héten messziről, ország másik, gyermeklélektani problémával, fiatalasszony belépett, édesanyja Bibliáját, saját nevemet, előző hetekben, kezemben tartottam, legjobban aggaszt, esztendő utolsó, szilveszteri öröme, egész éven, legdrágább örökségem, benne megsűrűsödött, életből kilépett, Jézus Krisztus, Édesapádat Isten, Istenünk Gondviselő Isten, Jézus Krisztust, Vele EGYÜTT, Gyökössy Endre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Még csak most kezdődik a nap  A sors  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Fehér virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Soha ne kedvezz...  Kellemes délutánt kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kislány  Akik bántanak téged  Alázat  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nem méltó hozzád  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Kaffka_Margit  Png cica  Németh László tollából  Tanuld meg ezt a versemet  A másik dolog,  Rátalálsz  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Tavaszi kép  Alvó cicák  Adakozás  Gonosz démon-álarc  A sors  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Hiányzik  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Fekete István - Akác  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Sose bánj semmit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy maradéktalanul uralt világ  Reménység és erő Krisztustól e...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kételkedés kezelése  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jó éjszakát  Németh László tollából  Gonosz démon-álarc  Png cica  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  Nem tudhatod  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem méltó hozzád  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
idézettel köszöntelek, héten messziről, ország másik, gyermeklélektani problémával, fiatalasszony belépett, édesanyja Bibliáját, saját nevemet, előző hetekben, kezemben tartottam, legjobban aggaszt, esztendő utolsó, szilveszteri öröme, egész éven, legdrágább örökségem, benne megsűrűsödött, életből kilépett, nagy ajándékhoz, történetből kaptam, második gondolat, kettő között, fiatalasszonytól tanultam, következő szilveszterre, pogányok kérdezgetik, holnap majd, maga baja&#8221, megsűrűsödött élet, fiatalasszonytól, gyermeklélektani, felmagasztaljon, feledkezhetett, szilveszterkor, mindnyájunkért, hazaszólította, hasonlóképpen, meglátogatott, fiatalasszony, elmosolyodott, belehelyeztem, megsűrűsödött, szilveszterre, újtestamentum, édesanyjáról, szövődményes, megkérdeztem, csodálatosan, megsűrűsödik, egyfolytában, rendszerezte, szilveszteri, sugárzáshoz, ajándékozza, megpróbálom, megtaláltam, megkérdezte, összefüggés, befejezésül, ajándékozna, rakosgattam, testálhatom, szeretetére, problémával, köszöntelek, szedegettem, testamentum, alázatosabb, történetből, problémákat, szükségetek, kérdezgetik, találkoztam, visszatette, hozzájárult, összeszedni, gondviselés, keressétek, papirkákat, bátorított, aggódjatok, betegségem, kikísértem, véletlenül, vigasztalt, elolvastam, akármilyen, feljegyzés, megadatnak, pedagógiai, baloldalra, szükségünk, ajándékhoz, megtesszük, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1689
  • e Hét: 4252
  • e Hónap: 43864
  • e Év: 272801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.