Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lélek-mérleg Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam
  2019-07-23 10:34:33, kedd
 
   
 

Lélek-mérleg

Akkor, amikor azon dolgozom, hogy megtaláljam a belső békémet, a szívemre - a lelkemre hangolódom rá. Csendben ülök és imádkozom, vagy csendben ülök és jönnek - mentek a kérdéseim, a válaszaim önmagam felé. A miértek, a megoldások, maga a megértés.

Idővel felismertem, hogy a belső béke megtartásához az szükséges, ha érzelmileg válok le olyan dolgokról, ami alkalmassá tenne arra, hogy rendszeresen kibillenjek ebből az egyensúlyból.

Ez az érzelmi leválás nem közönyt jelent.

Felismerem ma is a különbözőségeinket. Felismerem az esetleges hibákat. Azt, ha valaki más úton jár, ha téved, ha nem jó az irány, amit követ, vagy ha úgy érzem, hogy a helyzet maga méltatlan, amibe kerültem.

Látok mindent úgyanúgy, mint bárki más.

Mégis megtanultam róla leválni érzelmileg. Azt az oldalát hagytam el, amiben más volt, mint én és csak azt őriztem meg belőle, ami KÖZÖS. Így a legszélsőségesebb emberi helyzetekben, gondolatok, elvek, irányok és nézetek mentén is csak azt emelem ki, ami a jó és csak azt látom meg, ami mindkettőnkben közös. Minden mást csendesen szemlélek. Nincs dolgom vele.

Azért teszek így, mert a lélek nyugalma, amit elérek, valójában a lélek ereje. A támaszom.

Az erőre pedig mindenkinek szüksége van a hétköznapokon. Leginkább abban a gondolati, érzelmi és elvi sokszínűségben, amilyen lenni tud a mai ember.

Ezért sosem a hiányban gondolkodom. Nem arra mutatok rá, ami nincs, és ami hiba.

Azért, hogy a mérleg egyensúlyban maradjon, jó és rossz között, a csendes példamutatás útját választottam megoldásként, mert a jó példa erejében hiszek. Amikor elég a helyes tett, a megértő szív, a szeretet, a türelem, az odafigyelés, a segíteni akarás, amit felmutatsz és megteszed a személyes találkozásaidban, vagy a kapcsolataidban az emberek között.

Hiszem, hogy az őszintén adott jót a másik megérzi és ha igényli, követi. A lelke, követi.

Nem szükséges címke, nem szükséges tábla, sem tüntetés, mert így szép csendben köréd rendeződik az, akinek ugyanolyan fontos az őszintén adott jó, a szeretet, a türelem, az odafigyelés, a segíteni akarás és minden más, mint neked. Talán ez a megoldás, ez a döntés, ez az út, a tüntetés és a kiállás csendesebb formája.

Szelíd erő.

Ez a szelídség, nem gyengeség, és nem meghunyászkodás, nem közöny. Hanem egész mélyről, kemény lelki munkával kiérlelt bölcsesség. Ami egy olyan stabil pont az életemben, amiben igazán hiszek.

Abban hiszek, hogy aki erős, aki igazán erős, szelíden a szeretet, a megértés és a türelem erejével képes emelni, segíteni és tanítani másokat.

Ha megérzed ezt, nem azért követed, mert én azt szeretném, vagy nekem így lenne jó. Azért követed, mert te is elkezdted a szíved olvasni.

Így fog tudni felépítkezni a látszólag lehetetlennek tűnő helyzetekben is az, ami valóban érték, és aminek erősödnie kell. (Kívül - belül)

Ahogy Weöres Sándor mondta nagyon bölcsen: ,,Tanuld meg szívedet olvasni és tanulj meg mindenkitől tanulni."

Élni csak így érdemes...

Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni.

(Weöres Sándor)



 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Címkék: találkozásaidban, meghunyászkodás, kapcsolataidban, sokszínűségben, mindkettőnkben, megtartásához, hétköznapokon, lehetetlennek, fölényeskedni, rendszeresen, egyensúlyból, egyensúlyban, helyzetekben, felépítkezni, megoldásként, példamutatás, választottam, megtanultam, felismertem, odafigyelés, gondolkodom, kibillenjek, mindenkitől, kifogásolni, törekvéseik, megtaláljam, mindenkinek, alkalmassá, rendeződik, érzelmileg, hangolódom, felismerem, gondolatok, igyekeznek, bölcsesség, csendesebb, belső békémet, szívemre –, lelkemre hangolódom, válaszaim önmagam, belső béke, érzelmi leválás, esetleges hibákat, helyzet maga, oldalát hagytam, legszélsőségesebb emberi, lélek nyugalma, lélek ereje, erőre pedig, hiányban gondolkodom, mérleg egyensúlyban, csendes példamutatás, Ahogy Weöres Sándor, Weöres Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Adakozás  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A kételkedés kezelése  Rátalálsz  s immár én is felragyogva, ért...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Szép álmokat!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mai harmónia kártyám  Akarat  Tavaszi kép  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Akik bántanak téged  Makszim Gorkij gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  képre írva  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png nő  Paul David Tripp Április 21  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Png cica  Akik bántanak téged  Akarat  Nagyon különös  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akik bántanak téged  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A másik dolog,  Szép álmokat!  Nem számIt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Próbálj meg ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Egy bizonyos határt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
belső békémet, szívemre &#8211, lelkemre hangolódom, válaszaim önmagam, belső béke, érzelmi leválás, esetleges hibákat, helyzet maga, oldalát hagytam, legszélsőségesebb emberi, lélek nyugalma, lélek ereje, erőre pedig, hiányban gondolkodom, mérleg egyensúlyban, csendes példamutatás, helyes tett, megértő szív, segíteni akarás, személyes találkozásaidban, emberek között, őszintén adott, másik megérzi, kiállás csendesebb, olyan stabil, türelem erejével, szíved olvasni, látszólag lehetetlennek, örök mértéket, sokféle véges, találkozásaidban, meghunyászkodás, kapcsolataidban, sokszínűségben, mindkettőnkben, megtartásához, hétköznapokon, lehetetlennek, fölényeskedni, rendszeresen, egyensúlyból, egyensúlyban, helyzetekben, felépítkezni, megoldásként, példamutatás, választottam, megtanultam, felismertem, odafigyelés, gondolkodom, kibillenjek, mindenkitől, kifogásolni, törekvéseik, megtaláljam, mindenkinek, alkalmassá, rendeződik, érzelmileg, hangolódom, felismerem, gondolatok, igyekeznek, bölcsesség, csendesebb, ugyanolyan, megoldások, botránkozz, felmutatsz, megteszed, csendesen, személyes, elkezdted, szemlélek, látszólag, gyengeség, esetleges, méltatlan, szelídség, szükséges, kérdéseim, válaszaim, valójában, imádkozom, törekszel, gondolati, szeretném, leginkább, dolgokról, erősödnie, ingadozva, életemben, úgyanúgy, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1161
  • e Hét: 6818
  • e Hónap: 46430
  • e Év: 275367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.