Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"10 vitamin " A legfontosabb 10 vitamin NŐKNEK
  2020-01-21 16:24:54, kedd
 
   
 

A-vitamin

Az A-vitamin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A nőknek szükségük van A-vitaminra annak érdekében, hogy erősítsék csontjaikat, fogaikat, lágy szöveteiket, bőrüket és nyálkahártyáikat. Az A-vitamin megfelelő szintje emellett csökkenti a krónikus megbetegedések előfordulását, javítja a látást, lassítja az öregedést és erősíti az immunrendszert.

A-vitaminban gazdag ételek: sárgarépa, sárgadinnye, tök, sárgabarack, paradicsom, görögdinnye, brokkoli, kelkáposzta, papaya, őszibarack, piros paprika, spenót, tojás, máj, tej.

B2-vitamin

A riboflavinként ismert B2-vitamin elengedhetetlen a megfelelő egészséghez, a normális növekedéshez és anyagcseréhez. A B2-vitamin energiával látja el szervezetünket, erősíti az immunrendszert, mialatt csökkenti a szorongást, a fáradtságot és a stresszt.

A B2-vitamin hiánya negatív hatással van az anyagcserére, az immunrendszerre és az alábbi tüneteket okozhatja: halvány nyelv, torokfájás, szájüregi fekélyek, ajak repedés, száraz haj, ráncok és viszkető bőr.

B2-vitaminban gazdag ételek: húsok, sajtok, tej, joghurt, leveles zöldségek, tojás, gabonafélék, teljes kiőrlésű gabonák, szójabab, mandula, dió és gomba.

B6-vitamin

A B6-vitamin vagy más néven piridoxin, elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ez a rendkívül fontos vitamin fontos szerepet játszik a szervezet hormontermelésében, csökkenti a depressziót, a szívbetegségek rizikóját, valamint az emlékezet kiesést.

Emellett fontos szerepe van a vércukorszint szabályozásában. A B6-vitamin hiánya a szervezetben vérszegénységhez vezethet.

B6-vitamin tartalmú ételek: gabonafélék, avokádó, banán, hús, babfélék, hal, zabpehely, dió, magok, szárított gyümölcsök.

B7-vitamin

A B7-vitamin vagy más néven biotin szükséges a sejtek növekedéséhez és a zsírsavak szintéziséhez. Emellett segíti a verejtékmirigyek, a haj és a bőr egészséges működését, a haj növekedését és a töredezett körmök megelőzését. Fontos szerepe van a koleszterinszint normális szintjének fenntartásában és a csontok növekedésében.

A B7-vitamin hiánya meglehetősen ritka, de ha előfordul, akkor letargiát, anémiát, depressziót és szívbetegséget is okozhat.

B7-vitamint tartalmazó ételek: hal, édesburgonya, mandula, sárgarépa, banán, sárgadinnye, zöld leveles zöldségek, babfélék, barna rizs, paprika, tojás sárgája, szójabab, zabpehely, tej, sajt, joghurt, dió.

B9-vitamin

A B9-vitamin vagy más néven folsav, rendkívül fontos a szívbetegségek és a magas vérnyomás, az Alzheimer-kór, a depresszió, a rák és a memória zavarok megelőzésében.

Javítja az agy működését és a magzat fejlődését terhesség során.

Terhes nőknél a B9-vitamin hiánya fejlődési rendellenességeket okozhat a magzatnál.

B9-vitaminban gazdag ételek: sötét leveles zöldségek, narancslé, dinnye, eper, babfélék, tojás, stb.

Balanced B Complex 90 db tabletta
Balanced B Complex 90 db tabletta
B-VITAMIN

B12-vitamin

A B12-vitamin elengedhetetlen az anyagcsere megfelelő működéséhez, a normális sejtosztódáshoz és a fehérje szintézishez. Emellett a B12-vitamin segít megelőzni a szívbetegségeket, a memóriazavart és a vérszegénységet.

A B12-vitamin segít a depresszió kezelésében, az idegek és az agyfunkciók normális működésének fenntartásában.

B12-vitaminban gazdag ételek: sajt, tojás, hal, hús, tej, joghurt, gabonapelyhek.

MegaFood Complex C 90db tabletta
MegaFood Complex C 90db tabletta
C-VITAMIN

C-vitamin

A C-vitamint legtöbben úgy ismerik, mint természetes immunrendszer erősítőt, de emellett segíti a sebek gyógyulását, a szövetek regenerációját és bizonyos rákos megbetegedések előfordulási gyakoriságát is csökkenti. A vörös vértestek képződésében is kulcsszerepet játszik.

A legjobb C-vitamin források: brokkoli, grapefruit, kivi, narancs, paprika, paradicsom, eper, burgonya.

Vitamin D-3 2000 IU 90 db tabletta
Vitamin D-3 2000 IU 90 db tabletta
D-VITAMIN

D-vitamin

A D-vitamin egy zsíroldékony vitamin, mely segíti a kalcium felszívódását, ami fontos szerepet játszik a csontok megfelelő működésében. A D-vitamin csökkenti a szklerózis multiplex, a reumatoid artritisz és bizonyos rákos betegségek rizikójának csökkentését.

A D-vitamin hiánya gyengíti a csontokat, ami csontritkuláshoz vezethet.

Napi 10-15 perc napozás elegendő ahhoz, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges D-vitamint. Emellett a zsíros halak, a máj, a tej ls a tojás tartalmaz számotevő mennyiségben D-vitamint.

E-vitamin

Az E-vitamin erős antioxidánsként harcol az öregedés ellen, gátolja a sejtek pusztulását. Segít megelőzni a szívbetegségeket, a szürkehályogot, és bizonyos rákos betegségek kialakulását.

Emellett az E-vitamin fontos a haj és a bőr szépségének fenntartásához.

E-vitaminban gazdag ételek: mandula, spenót, margarin, kukorica olaj, tőkehalmáj olaj, napraforgó olaj, mogyoróvaj, stb.

Now D3 és K2 vitamin
Now D3 és K2 vitamin
D-VITAMIN

K-vitamin

A K-vitamin segíti a csontok megfelelő működését és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Az immunrendszer működéséhez is elengedhetetlen.

A legjobb K-vitamin források: teljes kiőrlésű termékek, zöld leveles zöldségek, szójabab olaj és halolaj.

dr. Tihanyi

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: nyálkahártyáikat, szívbetegségeket, verejtékmirigyek, vérszegénységhez, tulajdonságokkal, csontritkuláshoz, koleszterinszint, elengedhetetlen, szabályozásában, immunrendszerre, antioxidánsként, vérszegénységet, sejtosztódáshoz, kialakulásának, riboflavinként, szívbetegségek, szürkehályogot, fenntartásában, megbetegedések, szervezetünket, regenerációját, immunrendszert, fenntartásához, szívbetegséget, növekedésében, immunrendszer, szintéziséhez, felszívódását, megelőzésében, anyagcseréhez, növekedéséhez, memóriazavart, kulcsszerepet, gabonapelyhek, előfordulását, vércukorszint, nőknek szükségük, krónikus megbetegedések, riboflavinként ismert, megfelelő egészséghez, normális növekedéshez, alábbi tüneteket, immunrendszer megfelelő, rendkívül fontos, szívbetegségek rizikóját, emlékezet kiesést, vércukorszint szabályozásában, szervezetben vérszegénységhez, sejtek növekedéséhez, zsírsavak szintéziséhez, töredezett körmök, koleszterinszint normális, Balanced Complex, MegaFood Complex, Vitamin D-3,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell hozzá fürdőruhás  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlékezz  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Egy barátság története  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Egy tavasz  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Önmaga ellenére  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  James Allen  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Nevelőszülőkhöz adták,  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Nagy és kis csodák  Baranyi Ferenc - N i n c s  Martin Buber, A haszidim meséi  Eduardo Sacheri gondolata  A sorsod  Zilahy Lajos gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  József Attila – Keresek ...  Előfordul, hogy  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Vito Giaquinto gondolata  Szép álmokat!  Magyar költészet napja  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nőknek szükségük, krónikus megbetegedések, riboflavinként ismert, megfelelő egészséghez, normális növekedéshez, alábbi tüneteket, immunrendszer megfelelő, rendkívül fontos, szívbetegségek rizikóját, emlékezet kiesést, vércukorszint szabályozásában, szervezetben vérszegénységhez, sejtek növekedéséhez, zsírsavak szintéziséhez, töredezett körmök, koleszterinszint normális, csontok növekedésében, magas vérnyomás, memória zavarok, magzat fejlődését, anyagcsere megfelelő, normális sejtosztódáshoz, fehérje szintézishez, depresszió kezelésében, agyfunkciók normális, sebek gyógyulását, szövetek regenerációját, vörös vértestek, legjobb C-vitamin, zsíroldékony vitamin, kalcium felszívódását, csontok megfelelő, szklerózis multiplex, reumatoid artritisz, szükséges D-vitamint, zsíros halak, tojás tartalmaz, öregedés ellen, sejtek pusztulását, szívbetegségek kialakulásának, immunrendszer működéséhez, legjobb K-vitamin, nyálkahártyáikat, szívbetegségeket, verejtékmirigyek, vérszegénységhez, tulajdonságokkal, csontritkuláshoz, koleszterinszint, elengedhetetlen, szabályozásában, immunrendszerre, antioxidánsként, vérszegénységet, sejtosztódáshoz, kialakulásának, riboflavinként, szívbetegségek, szürkehályogot, fenntartásában, megbetegedések, szervezetünket, regenerációját, immunrendszert, fenntartásához, szívbetegséget, növekedésében, immunrendszer, szintéziséhez, felszívódását, megelőzésében, anyagcseréhez, növekedéséhez, memóriazavart, kulcsszerepet, gabonapelyhek, előfordulását, vércukorszint, szervezetben, mennyiségben, meglehetősen, előfordulási, csökkentését, kialakulását, gyakoriságát, növekedéshez, szervezetünk, szintézishez, képződésében, zsíroldékony, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3366
  • e Hét: 15450
  • e Hónap: 34423
  • e Év: 263360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.